W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Zaczekałam aż mężczyzna w pełni przetrawi moje słowa i czekałam na jego reakcję. Po krótkiej chwili ujrzałam w jego oczach błysk zrozumienia a następnie na jego ustach rozkwitł szeroki uśmiech kiedy zrozumiał on jak w rzeczywistości wygląda sytuacja. Wtedy jego oczy rozbłysły po raz kolejny i przedstawił on plan jaki wykluł się w jego głowie. Wysłuchałam dokładnie jego propozycji z zaciekawieniem. Słysząc jego ostatnie zdanie również się uśmiechnęłam, widząc że sytuacja przybrała interesujący obrót, który mi w pełni odpowiadał. - Myślę że znaleźliśmy nić porozumienia, z przyjemnością skorzystam z twojej oferty. - odpowiedziałam zadowolona. Widząc niewerbalne zaproszenie mężczyzny skinęłam delikatnie głową po czym skierowałam moją uwagę na sytuację w magazynie. - Jeden z nich skrada się w kierunku okna wychodzącego na dziedziniec, najpewniej żeby sprawdzić jak tutaj wygląda sytuacja. Pozostała dwójka chce wyjść z magazynu przez karczmę, zajmę się nimi, ostatni jest już praktycznie w potrzasku, albo poleci za tamtymi i wpadnie na mnie albo będzie czekał w magazynie bo dziedziniec zajmujesz ty. - powiedziałam mężczyźnie spokojnym tonem po czym szybko ruszyłam do karczmy żeby udaremnić ucieczkę nastolatkom. Cały czas mając ich na oku dzięki Byakuganowi wdarłam się do karczmy i wyciągnęłam dwa kunaie z kabury żeby mieć je gotowe do rzutu w moje ofiary. Jeżeli nie zdążę dopaść nastolatków w karczmie i uda im się wydostać na ulice to od razu ruszam za nimi w pościg.
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Krótki wygląd: Niska, w miarę szczupła dziewczyna o bladej cerze i ciemnych, krótkich włosach do ramion. Ubrana w lekkie, bure kimono oraz narzuconą na nie kamizelkę. Na głowie nosi słomkowy kapelusz, a w ustach niemal zawsze ma fajkę.
Opis Ofensywna technika Dotonu niskiej rangi. Polega ona na wytworzeniu włóczni/kolców z ziemi, które wbijają się w ciało przeciwnika. Choć techniki można stosować ofensywnie, można też czasem się nią bronić. Dużym plusem tego Jutsu jest to, że kolce mogą wyrastać ze ścian, ziemi, skał. W zasadzie ze wszystkiego, wystarczy, żeby miało to kontakt z ziemią. Wystarczy jednak uderzenie o sile 40 bądź Jutsu D i z naszych kolców zostanie tylko proch...
Ruszyłam do ataku na dwójkę która próbowała wymknąć się z magazynu przez karczmę, wykorzystując ogromną przewagę jaką oferuje mi klanowe Doujutsu byłam gotowa żeby zaatakować uciekinierów. Zadowolona z faktu że nikt z osób będących w karczmie nie próbował mi przeszkodzić wyczekałam odpowiedni moment i rzuciłam kunaiami, które trzymałam w dłoniach. Jeden z nich szybko znalazł oko jednego z młodzieńców i padł on na podłogę bez życia. Drugi z nich okazał się być w lepszej formie i udało mu się uniknąć ataku. Nie czekałam jednak ani chwili i od razu ruszyłam za nim z powrotem do magazynu, gdzie ten wziął sobie za cel lufcik przez który najwyraźniej planował uciec z pułapki jaką stał się magazyn.
Szybko wdarłam się przez drzwi do magazynu i szybko wyciągnęłam trzy shurikeny i rzuciłam nimi w Kintsugiego który kierował się do lufciku po czym ruszyłam w ślad za pociskami, nie chcąc dać chłopakowi uciec. Jeżeli znalazłam się to przypuściłam atak stylem Jūken.
Opis Ofensywna technika Dotonu niskiej rangi. Polega ona na wytworzeniu włóczni/kolców z ziemi, które wbijają się w ciało przeciwnika. Choć techniki można stosować ofensywnie, można też czasem się nią bronić. Dużym plusem tego Jutsu jest to, że kolce mogą wyrastać ze ścian, ziemi, skał. W zasadzie ze wszystkiego, wystarczy, żeby miało to kontakt z ziemią. Wystarczy jednak uderzenie o sile 40 bądź Jutsu D i z naszych kolców zostanie tylko proch...
Nazwa
Yanagi no Mai
Ranga
D
Pieczęci
Brak
Zasięg
Długość kości
Koszt E: 14% | D: 12% | C: 10% | B: 8% | A: 6% | S: 4% | S+: 2% (za 8 wysunięć)
Koszt naliczany jest tylko za wysuwanie kości, "chowanie" ich jest darmowe.
Dodatkowe
+10 szybkość
Opis Pierwszy z tańców bojowych Kaguya, stanowiący preludium do kolejnych, coraz potężniejszych ruchów. Yanagi no Mai pozwala na gwałtowne wysuwanie ostro zakończonych kości z niektórych punktów ciała - dłoni, łokci, barków i ud. Maksymalnie wychodzi więc osiem szpikulców służących do ataku jak i obrony. Co więcej, technika pozwala też na równie gwałtowne wsunięcie ich z powrotem bez śladu. Dzięki temu jutsu Kaguya staje się niezwykle nieprzewidywalnym przeciwnikiem, którego ciężko jest zaatakować bez ryzyka nadziania się na kolce. Długość tych nietypowych broni oscyluje w okolicach czterdziestu centymetrów. Oczywiście, w przypadku posiadania kolców z dłoni nie można składać pieczęci.
Nazwa
Shiroi Shūjin 井秀仁 [Białe ostrza]
Dziedzina
Klanowe [Shikotsumyaku]
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Ostrza o długości do 55 cm
Koszt E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (za wysunięcie 6 ostrz łącznie u obu rąk)
Opis Jutsu polega na wysunięciu po trzech kości w kształcie ostrzy u obu rąk, które wysuwają się spomiędzy kostek u dłoni. Ostrza wyłaniają się szybko, do maksymalnej długości dochodząc w dwie sekundy. Ich wytrzymałość i struktura jest taka jak u zwykłych kości użytkownika na aktualnym poziomie rozwoju Shikotsumyaku.
Opis Specyficzna technika, będąca przypuszczalnie najpopularniejszym ruchem tego stylu walki. Użytkownik wybija się w powietrze i wyprowadza dwa kopniaki z obrotu w powietrzu. Pierwszy z nich jest wyprowadzany dla zdezorientowania przeciwnika i zmuszenia go do podniesienia bloku, drugi zaś jest ciosem właściwym, który ląduje na odsłoniętym fragmencie ciała przeciwnika. Przydatne uderzenie, mogące solidnie zaboleć przeciwnika.
Przebiłam się szybko przez drzwi prowadzące z karczmy do magazynu i nie marnując ani chwili rzuciłam shurikenami w uciekającego lidera gangu buntowniczych nastolatków. Nie marnując czasu na bezczynne oczekiwanie aż pociski znajdą swój cel ruszyłam w jego stronę. Nim zdążyłam się do niego zbliżyć, dwa z moich shurikenów przerwały jego szaleńczą wspinaczkę po regałach i już po chwili Kintsugi leżał na podłodze. Doskoczyłam czym prędzej do niego i zasypałam chłopaka lawiną ataków w efekcie której stracił on władzę w ramionach i wylądował bezbronny na kolanach, zdany kompletnie na moją łaskę.
Usłyszałam jak w międzyczasie mężczyzna z tatuażem rozprawił się z ostatnim z towarzyszących Kintsugiemu kompanów, szybkie zerknięcie za pomocą panoramicznej wizji Byakugana potwierdziło moje przypuszczenia i zauważyłam toczącą się w błocie głowę oraz upadające na ziemię ciało. Zwróciłam swoją uwagę z powrotem na lidera grupy, ponieważ ten zaczął wykrzykiwać na pełen głos swoje żale, które jednak mnie w najmniejszym stopniu nie obchodziły.
Kiedy mężczyzna wszedł do pomieszczenia, właśnie wyciągałam z zawieszonej przy pasie torby kunai i zaczekałam aż ten wyda wyrok na moją ofiarę. Kiedy usłyszałam słowa to z niezmiennym wyrazem twarzy szybko poderżnęłam gardło Kintsugiego a następnie otarłam ostrze o jego ubranie i schowałam je do kabury na biodrze. - Mam nadzieję że szepniesz odpowiednie słówko do odpowiedniego ucha i oboje wyjdziemy na tym wszystkim na plus? - powiedziałam z nieco beznamiętnym tonem odwracając się całkowicie do mężczyzny.