Opuszczona kopalnia

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
Wiek postaci: 18
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Krótkie, białe włosy oraz złote oczy.
195cm oraz 93kg
Widoczny ekwipunek: Kamizelka Shinobi - Tors
Torba - Prawy pośladek
Kabura x2 - Prawe i lewe udo
Multikonta: Mangetsu

Re: Opuszczona kopalnia

Post autor: Gundan »

Główka bez większego problemu oddzieliła się od reszty ciała starucha obryzgując przy okazji krwią i mnie i pobliskie otoczenie. Jednak mi to w żadnym stopniu nie przeszkadzało, tak było nawet śmieszniej jednak w przypływie jakieś ludzkiej cząstki w środku mojej osoby podniosłem kończynę i rzuciłem w stronę truchła babki częściowo spełniając jego ostatnią wolę(hehe częściowo, bo wiecie odcięta głowa). Co prawda Shiyasu nie zareagował na to tak optymistycznie jak mógł, a w sumie to jego reakcja wcale nie była pozytywna. Mógłbym powiedzieć, że wręcz zawiało chłodem no ale nie mogłem wymagać aby wszyscy mi przyklaskiwali za to co robię choć coś tak czułem, że gdybym ja tego nie zrobił to on zrobił by coś podobnego. No ale mój ciemniejszy kolega zabił już sobie staruchę więc proste i logiczne że staruch był mój, a skoro był mój to mogłem z nim zrobić co mi się podobało.
Na szczęście znacznie więcej pozytywnych wibracji wytworzył Tanjirou w bardzo sympatyczny sposób reagując na nasz powrót w chwale. Oczywiście przy okazji zaatakował nas pytaniami ale nie było się co dziwić. W końcu nie byliśmy tu dla zabawy czy sportu, a dla rodziny. Mieliśmy ściśle określony cel, o którym w trakcie turnieju wcale nie zapomniałem przy walkach.
W reakcji na pytania uśmiechnąłem się i złapałem ręką za potylice zastanawiając się co odpowiedzieć ale na szczęście Shiyasu postanowił pierwszy podzielić się swoją opinią co dało mi czas do namysłu nad swoją odpowiedzią.
- Ogólnie muszę się zgodzić z Shiyasu. Poziom co poniektórych w tym turnieju był poniżej jakichkolwiek standardów. Choćby nasze łyse głupolki, choć staruchy wcale nie były mądrzejsze. Nie potrafili ocenić siły swoich przeciwników więc mimo potencjalnie ciekawych umiejętności skończyli jak skończyli. Ogólnie jak Shiyasu wspomniał nie walczyliśmy ze wszystkimi więc ewentualnie tamci mogli by być coś warci jeśli oczywiście ukończyli swoje zadania ale tutaj musicie sami podjąć decyzję bo my nie widzieliśmy ich w akcji. - dodałem od siebie chcąc wtrącić swoje trzy grosze.
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 16
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Blond włosy, złote oczy; czarne bufiaste spodnie, czarna koszulina, wszystko związane czarnym pasem na wysokości bioder, czarne trzewiki z miękką podeszwą.
Widoczny ekwipunek: •Kabura na prawym udzie,
•Duża torba nad lędźwiami,
•Miecz obosieczny pod dużą torbą,
•Rękawiczki z blaszkami na dłoniach,
•Manierka obok torby,
•Odznaka ninja przyczepiona do koszuli.
GG/Discord: cichuteńko#0324
Multikonta: -

Post autor: Tsuyoshi »

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

Gdy należysz do mafii przestajesz być jednostką. Stajesz się częścią czegoś większego, a każdy twój sukces to tak naprawdę sukces rodziny. Jednak są sytuacje w których nawet będąc małym trybikiem w tej ogromnej machinie możesz zejść z widoku i oddać się samodoskonaleniu. Ba! Moja rodzina nawet wymagała od swoich członków aby ci, w tym również ja, cały czas poszukiwali siły. Właśnie dlatego mimo, że bardzo dobrze mi się współpracowało z Shiyasu musiałem się udać do aby odpocząć i naprawić plecy, a następnie stać się potężniejszy niż byłem chwilę temu, niż jestem teraz.
- Trzymajcie się bracia i nie dajcie się zabić. - rzuciłem udając się w stronę wyjścia i żegnając się po przez gest uniesienia dłoni ku górze.
Gdy odchodziłem tuż przed wyjściem zorientowałem się, że jestem nieco ubrudzony krwią starca którego pozbawiłem głowy więc przed powrotem do miasta warto się odświeżyć. W końcu nie chciałbym budzić niepotrzebnych podejrzeń wśród cywili czy co gorsza strażników miejskich. Rozejrzałem się więc w koło w celu znalezienia jakiś "pracowników" tego przybytku. Na moje szczęście całkiem niedaleko dojrzałem tego samego człowieka, który wcześniej wpuszczał ludzi na arenę. Podszedłem spokojnym krokiem uśmiechając się szeroko i zapytałem o łaźnie w której mógłbym się oczyścić z krwi. Tu niestety spotkałem się z pewnym zawodem bo skąd łaźnia w takim miejscu, no ale facet zaprowadził mnie do sali w którym stało wiadro i spora beczka z wodą. Skinąłem mu głową i poszedłem się obmyć raz dwa, zarówno ja jak i ubrania. W końcu lepiej iść w mokrym niż jakby nosiły ślady mogące zasugerować popełnienie jakiegoś przewinienia jak na przykład odcięcie głowy staruszkowi czy coś tam.
Gdy upewniłem się już, że jestem czysty i pachnący nie zostało mi nic innego jak opuszczenie budynku i zajęcie się swoimi sprawami.
z/t
0 x
Awatar użytkownika
Shiyasu
Postać porzucona
Wiek postaci: 17
Krótki wygląd: White Rabbit
Widoczny ekwipunek: Czerwony płaszcz z kapturem, wakizashi przy pasie.
GG/Discord: 12377440

Post autor: Shiyasu »

0 x
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

0 x
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.

Post autor: Jun'ichi »

0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

0 x
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.

Post autor: Jun'ichi »

0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

0 x
Awatar użytkownika
Ayumu
Wiek postaci: 24
Ranga: Wyrzutek B
Krótki wygląd: Ogromny rozmiar, dotkliwie poparzone ciało i twarz.
Widoczny ekwipunek: Kamizelka shinobi

Post autor: Ayumu »

0 x
Awatar użytkownika
Arii
Wiek postaci: 19
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: -na prawym ramieniu wytatuowana sznyta gita
-krótka bródka
Widoczny ekwipunek: * Dwie opaski z dziwnymi symbolami na nadgarstkach
*Duża Torba
*Manierka
Multikonta: Yuri

Post autor: Arii »

9/xJaszczurki
Zlecenie Specjalne "Wojna O Shigashi " A (Rada) - Ayumu

Son przysłuchiwał się informacją o umiejętnościach Ayumu i jego możliwościach. Kiwał z podziwem na dość sporą listę możliwych strategii. -Wow. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się, aż takiego arsenału po kimś, kto nie ma żadnej przynależności. Muszę przyznać, że przy tobie mogę wyjść bardzo blado.- zaśmiał się pod nosem wykręcając w jakiś korytarz. Ayumu widział z daleka już wyjście z dziwnej jamy. Świeciło jasnym światłem słońca, kilometr od nich. -Tak samo, jak ty posiadam ciężarki ze świątyni. Lata temu spotkałem z bratem mnichów odprawiających swoje obrzędy. Przez chwilę się nami zajęli. Od tamtej pory staram się ich wspierać w ważnych dla nich kwestiach.- podniósł nogawkę swoich luźnych, jedwabnych spodni. Ciężarki były solidne i zajmujące jego łydki. -Oprócz bycia sensorem mam dobrze rozwinięta kontrolę chakry. Przez to można nazwać mnie dość dobrym użytkownikiem Raitonu. Inne sztuki są dla mnie z teorii znane, ale ich nie potrafię. Za to potrafię walczyć pięściami, ciałem i bronią białą.- uśmiechnął się do niego i przyspieszył. -Zaraz wyjdziemy z jamy na dość spore tereny lasu, jak zejdziemy delikatnie w lewo będziemy widzieć starą kopalnię. Narazie ukryjmy się w lesie i prześledzę w spokoju teren czy nie ma żadnych pułapek.- zapowiedział swój plan, ale do tego jeszcze trochę im zostało. -Ogólnie. Klan Terumi... podróżując z Shimoyą miałem okazję spotkać kilku klanowiczów. Tam istnieje podział na dwie rodziny, prawda?
[/akap]
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Chakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skryta PH
Bank
WT
Awatar użytkownika
Ayumu

0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Duża Torba
*Manierka

10/xJaszczurki

Mężczyzną całkiem dobrze się rozmawiało i dowiadywali się trochę o sobie, dzięki czemu mogli poczuć się jeszcze bardziej swobodnie przy sobie, chociaż nie wyglądali, jakby się stresowali swoim towarzystwem i zadaniem. Son wyciągnął z torby na biodrze zwój, o który prosił Ayumu i mu go podał. -Jeżeli na ciężarki, powinien wystarczyć. Ja się nie przejmuję takimi rzeczami.- uśmiechnął się do niego i skierowali się wprost do wyjścia z jamy. Oślepiło ich przez chwilę światło słońca i znaleźli się daleko poza osadą na bardziej górzystych terenach z małym laskiem po ich lewicy. Son odetchnął i ugasił o piach pochodnię, wkładając ją między pas do na biodrach. -Kocham te widoki.- rzeczywiście było pięknie. Zielonkawa trawa wchodziła między skały a przed nimi rozpierał się niezwykły widok na skalne tereny. Można było na to patrzyć chwilę dłużej. -Masz rację. Powinniśmy skupić się na zadaniu.- wyszczerzył się do niego i wszedł wprost w las. Przeszli tak kilkanaście metrów i Son dał znać dłonią, żeby się zatrzymali. Przyklęknął i złożył pieczęć. Wydawać by się mogło, że trwało to zaledwie minutę. -Zabezpieczyli się. Dwudziestu zwykłych na przodzie, przed wejściem do samej kopalni i kilka silniejszych źródeł na obrzeżach. W samym środku jamy do kopalni jedno spore źródło chakry. Muszą odbierać jakiś towar.- skrzywił się i wstał na równe nogi. -Ayumu, za nim podejmiemy jakieś sensowne decyzje mam jeszcze jedno pytanie.- spojrzał się na poparzonego. Jego historia o jego klanie trochę go poruszyła. Patrzył się na niego inaczej. Ich historie trochę się pokrywały ze sobą. Mogło się wydawać, ze są do siebie naprawdę bardzo podobni. -Boisz się?
0 x
Obrazek Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna
Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzu
Bank
WT
Awatar użytkownika
Ayumu

0 x
Awatar użytkownika
Arii
-krótka bródka
*Duża Torba
*Manierka

11/xJaszczurki

Mieli kolejny raz chwilę na rozmowę. Son spojrzał się na Ayumu, kiedy ten mu odpowiedział i uśmiechnął się, smutno, bo smutno. Ale delikatnie uniosły mu się kąciki ust. -Ja się boję. Zawsze. Nie chodzi też o jakiś konkretny strach, ale często słyszę, że ludzie czegoś się nie boją, bo nie istnieje za wiele rzeczy, które mogłyby ich zranić...- odwrócił się w kierunku jaskini.-Ale to właśnie brak strachu powoduje błędy i brak przekonania do walki. Bez tego nie można funkcjonować w naszym świecie. Nigdy nie wiesz, kiedy znajdziesz kogoś silniejszego od siebie, kto wydusi z ciebie ostatni dech.- dokończył swoją myśl wracając do niego wzrokiem i wysłuchując jego pomysłu na tą sytuację. Kiwał głową, chyba myśleli podobnie, ale to Ayumu wyszedł z nową propozycją a Son się uśmiechnął. -Tego bym się nie spodziewał, Ayumu.- i w jego oczach dostrzec można było blask rządzi wygranej. -Podoba mi się to podejście. Dlatego powinniśmy przejść delikatnie w bok i zbliżyć się do zejścia w teren kopalni. Może uda mi się wyłapać podróżujące źródła chakry, będziemy wiedzieć, ile osób do nich przyjeżdża. Będziemy też mieli lepszy ogląd na samą kopalnię. Sensor wyczuwa źródła chakry, nie zobaczę nim żadnych innych obrębów, dopóki nie będą to twory z technik.- odpowiedział mu i skierował się, gdzieś w głąb lasku. -Jeżeli przez najbliższe dwadzieścia minut nie wyczuję lub nie zobaczymy transportu, ruszamy według twojego wcześniejszego planu. Podoba mi się twoje podejście. Widać, że nie jedną walkę odbyłeś.- znowu uśmiechając się zwrócił ku niemu swój wzrok.
0 x
Bank
WT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Ayumu i 3 gości