Sklep z wyposażeniem

W osadzie można odnaleźć wszystkie jednostki organizacyjne konieczne do normalnego trybu życia. Można tu odnaleźć szpital, restauracje, sklepy z różnymi towarami, a także gorące źródła bądź arenę.
Awatar użytkownika
Tenshi
Wiek postaci: 15
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Yasuo

Re: Sklep z wyposażeniem

Post autor: Tenshi »

0 x

Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona
Wiek postaci: 23
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: 203cm | 157kg
Widoczny ekwipunek: Zbroja, dwa miecze przy pasie
Aktualna postać: Gōsui/ Shīrōdo

Post autor: Ryuujin Kodai »

0 x
Obrazek
Ryuujin: Lis Taiyō: Ptak:
Awatar użytkownika
Tenshi

0 x

Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
Krótki wygląd: - Aparycja - avatar
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty
Widoczny ekwipunek: - Zbroja (czarna)
- Duża torba z tyłu za plecami
GG/Discord: shindo1313
Multikonta: Tapion
Aktualna postać: Kaito Mizukane

Post autor: Shindo »

ROK 394
Gdy się przebudziłem następnego dnia, poszedłem umyć się, zjeść coś i wróciłem do pokoju żeby ogarnąć ten bajzel. Kąpiel była długa w bardzo dużej ilości mydlin, będąc na lekkim kacu nie chciało mi się zakańczać procesu kąpieli.
- Kurwa mać ! Shindo ty nygusie !
Zganiłem się w duchu za to, że nie chciało umyć mi się po zleceniu. Podłogi, łóżko, zniszczona zbroja - wszystko było w krwi i brudzie, z ciężkim westchnięciem ale zabrałem się za czyszczenie. Najdłużej zeszło mi się zbroją, ale musiałem wypolerować to co mi z niej zostało ponieważ po raz kolejny raz będę musiał prosić właściciela sklepu z uzbrojeniem o doprowadzenie tego elementu mojej garderoby do stanu używalności. A nie chciałem już go bardziej wkurwiać, bo z pewnością będzie rozjuszony jak zobaczy co z jego dzieła zostało. Gdy zakończyłem to ziewnąłem i poszedłem spać dalej, po ostatniej misji musiałem najpierw solidnie wypocząć przed innymi przedsięwzięciami. Ułożony w czystej pościeli na kacu ponownie zasnąłem bez większego problemu, rzeczywiście byłem bardzo wyczerpany. Przespałem całe popołudnie, kolejną noc przebudzając się w międzyczasie na toalety i picie finalnie wstałem następnego dnia.

Po tym jak założyłem czyste ciuchy i posprzątałem łóżko, poszedłem do sklepu z uzbrojeniem w raz z zawiniątkiem w którym znajdowała się moja zbroja. Niestety nie przetrwała bez szwanku kolejnej misji, co prawda niezbyt pomagałem jej w realizacji tego zadania. Po chwili zawitałem do sklepu, podszedłem do lady i położyłem zawiniątko w którym znajdowała się moja czarna zbroja.
- Dzień dobry poprosiłbym o naprawę mego uzbrojenia ! Swoją drogą schudł pan odkąd ostanio pana widziałem !
Wyszczerzyłem zęby próbując niewybrednym komplementem udobruchać sprzedawcę, gdyż doskonale zdawałem sobie sprawę z faktu, że jak zobaczy z czym do niego przychodzę to się poirytuje. Nie myliłem się, sprzedawca spojrzał na mój zniszczony ekwipunek, a później na mnie, potem znowu na czarną zbroję aż w końcu odezwał się kręcąc z niedowierzaniem głową.
- Co ty chłopcze za cuda wyprawiasz, że znowu zbroję w takim stanie mi przyprowadzasz ? Czy nie mógłbyś chociaż jeden raz, przyjść tutaj i pokazać, że zbroja aż lśni po misji ? Nie wyjeżdżaj mi tutaj, że schudłem, nie uda ci się mnie udobruchać, nie po tym jak przynosisz mi zbroję w takim stanie...
Obejrzał zniszczoną część mojego ekwipunku do którego byłem bardzo przywiązany, coś tam mamrotał pod nosem o niewdzięcznikach, jednak finalnie podniósł głowę patrząc mi się w oczy.
- Przyjdź za miesiąc, a teraz z łaski swej jak nic już nie potrzebujesz to zejdź mi z oczu. - rzekł sprzedawca
Pochyliłem lekko głową na znak, że zrozumiałem co zostało do mnie powiedziane i dodałem:
- Rozumiem, dziękuję. Do widzenia
Ulotniłem się tak szybko jak się pojawiłem idąc do miejskiej biblioteki po zwoje z technikami do nauki.

z/t
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Shabondama Haruki - Misja D
  2. Zakata Hyuga - Misja D
Awatar użytkownika
Shindo
Postać porzucona
Krótki wygląd: - Aparycja - avatar
- Szara lniana koszula
- Czarne spodnie
- Czarne buty
Widoczny ekwipunek: - Zbroja (czarna)
- Duża torba z tyłu za plecami
GG/Discord: shindo1313
Multikonta: Tapion
Aktualna postać: Kaito Mizukane

Post autor: Shindo »

ROK 394
Zakończyłem długi i katorżniczy trening który przyniósł wiele korzyści. Najważniejszym aspektem z pewnością było wytrenowane ciało, czułem się o wiele, wiele potężniejszy niż miesiąc temu. Zdecydowanie byłem szybszy i silniejszy niż jakiś czas temu na drugim poziomie mocy demona sprawiedliwości. Drugim aspektem było przyswojenie prawdziwych sztuk walki, mając swój unikatowy styl walki który wyrobił mi się podczas wielu godzin sparingów czułem się znacznie pewniej na polu bitwy. I na koniec warto na cały mój obóz treningowy spojrzeć z jeszcze innego kąta, mianowicie nauczyłem się wielu przydatnych technik taijutsu. Oczywiście miałem już swoje ulubione, a pozostałe nauczone ciosy i chwyty dzieliłem na dwie grupy. Do pierwszej należały te które miałem zapamiętane w głowie, jednakowoż miały dla mnie charakter bardzo sytuacyjny, które mogłem wykorzystać z wielkim powodzeniem tylko w specyficznych warunkach. Z drugiej parti składały się tylko te techniki do których przylepiłem łatkę bezużytecznych jako ciekawostkę edukacyjną. Tak uzbrojony zamierzałem podjąć się kolejnej przygody w której planowałem unicestwić następne nędzne życia, mafijnych łachmytów. Jednakowoż najpierw musiałem odwiedzić:
- Moja zbroja ! Muszę odwiedzić tego sklepikarza, wszak jest trochę przed terminem jednak kto wie, może udało mu się wcześniej skończyć ? - Zareagowałem klasycznie na sytuację w której się znalazłem, a było to położenie kiedy przywróciłem sobie trudnym i wymagającym treningiem pewność siebie i wiarę we własne możliwości. W tamtym momencie czułem również potrzebę wzmocnienia swojej duchowej części, jednak za to planowałem zabrać się zaraz po tym jak odbiorę zbroję.

Kolejna dnia roku 394, wyszedłem więc ze swojego domu zmierzając do sklepu z wyposażeniem którym byłem już stałym klientem. Droga przebiegła mi bez problemu oraz bez żadnych dodatkowych atrakcji, chociaż jak zawsze wypatrywałem okazji, żeby jednego czy drugiego bandytę zetrzeć w pył... W takim o to wesołym nastroju przekroczyłem próg sklepu. Podszedłem po cichu do lady, sprzedawca mnie nie zauważył więc po cichu zacząłem od przywitania.
- Dzień...
Właściciel przybytku zaszczycił mnie spojrzeniem i bez ceremonialnie wyszedł na zaplecze
-... dobry - dokończyłem zdezorientowany sam do siebie.
Sprzedawca po dłuższej chwili wrócił, trzymając w ręku moją naprawioną zbroję. Wręczył mi ją bez słowa i wrócił do swoich zajęć, podejrzewam że dalej się na mnie boczył, że kolejnym razem pozwoliłem na całkowite pogruchotanie jego arcydzieła. Przyznam się, że zdecydowanie wolałem taką wersję wydarzeń, chyba nie zniósłbym jakby kolejny raz na głos utyskiwał jaki to jestem wielce nieostrożny.
0 x
Narrator / Myśli / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Shabondama Haruki - Misja D
  2. Zakata Hyuga - Misja D
Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tenshi

0 x

Awatar użytkownika
Ryuujin Kodai
Postać porzucona

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tenshi

0 x

Awatar użytkownika
Gōsui
Wiek postaci: 26
Krótki wygląd: Jak ma avku
Multikonta: Shīrōdo

Post autor: Gōsui »

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Osada Shigashi no Kibu”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości