[Event] Gisei no Ken

Jeżeli masz pomysł na własny strój, unikalny oręż lub marionetkę, której nie uświadczysz w sklepie, oto dział dla Ciebie! Możesz tutaj stworzyć własną część ekwipunek, stosując się do określonego wzoru. Oczywiście trzeba przy tym zachować zdrowy rozsądek!

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Kyoushi
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, rozczochrane włosy. Różnokolorowe oczy - prawe czarne jak smoła, lewe czerwone, czarny garnitur, zbroja z białym futrem przy szyi oraz czarny płaszcz z wyhaftowanym szarym logo Klepsydry na plecach
Widoczny ekwipunek: Wakizashi przy lewej nodze. Katana z białą rękojeścią w czerwonej pochwie przy pasie od lewej strony, katana przy lędźwi w czarnej pochwie.
GG/Discord: Kjoszi#3136

Re: [Event] Gisei no Ken

Post autor: Kyoushi »

Witam, jako że każdy się może wypowiedzieć to moim skromnym zdaniem artefakt rangi S.
  • Wielka Chakra i ten artefakt -100% chakry +50 do 4 atrybutów, a więc i 200 stat co jest porównywalne do jakiegokolwiek wzmacniacza,
  • Wszystkie PH idą zawsze w staty z tym mieczem, bo gra pod jakiekolwiek chakra pociski jest bez sensu, więc zawsze będzie ponad stan chakry, którą zawsze przeznaczysz na miecz, więc zawsze te 200 stat z samego miecza wyciśniesz
Proponuję zmianę na wyprawę rangi S w obecnej formie
0 x
Posta dajże Kjuszowi, klawiaturą potrząśnij... Obrazek
Awatar użytkownika
Kai
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Wysoki i szeroki.
Widoczny ekwipunek: Zanbato.
GG/Discord: akasemis

Post autor: Kai »

Pomijając fakt, że nie każdy ma Wielką Chakrę (ja nie mam jakby ktoś zapytał xD), to ten artefakt blokuje posiadanie wspomagacza. Zostawię to na randze A. Możemy rozważyć ewentualnie że tylko bonusowa chakra z Wytki i konsy/psychy się liczy
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sumi
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Krótkie czarne włosy, niska, szczupła, delikatne rysy twarzy
Widoczny ekwipunek: Torba
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Jawa

Post autor: Sumi »

Co właściwie stoi na przeszkodzie żeby sobie zostawić tylko 1% chakry?
Wtedy dla kogoś z UW Wielką Chakrą dostajesz 75 PA do każdej staty na start, nawet bez wydawania jakichkolwiek PH
0 x
Kolorek Sumi
Awatar użytkownika
Kai

Był już ten temat poruszany przez Mukutaro. Powodem są konsekwencje utraty chakry które są normalną, cyferkową mechaniką opisaną tutaj.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sumi
Wiek postaci: 18
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Krótkie czarne włosy, niska, szczupła, delikatne rysy twarzy
Widoczny ekwipunek: Torba
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Jawa

Post autor: Sumi »

Czyli to co zostaje to nie jest teraz nasze full tylko jakbyśmy się wystrzelali, okej
1 x
Kolorek Sumi
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

Chyba że działa jak w przypadku KBnJ - ten dostępny 1% chakry staje się Twoim 100% na potrzeby mechaniki zmęczenia.
0 x
Awatar użytkownika
Kai

Ale Yami o czym ty teraz <catwhat> Przecież piszę, że tak nie jest. Nie wiem jakich ty dziwnych fikołów tutaj szukasz, ale robi się to męczące.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

Trochę lenistwo do mnie przemówiło więc nie prześledziłem tego tak jak powinienem. Referowalem do opisu artefaktu nie wewnętrznych rozmów (plus tą potencjalną zależnością). Sam użyłem quote'a więc w sumie zdenerwowanie wskazane. <catpat>
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Podoba mi sie lore i mechanika tego artefaktu. Wreszcie mamy jakiś hazardzik, co nadaje jeszcze smaku temu artefaktowi (bo jak źle zrobimy, to można sobie ładnie postać popsuć).

Teraz pytanie: co w przypadku, gdy wpadnie jakiś rework i chłop poświęcil 90% chakry, żeby mieć fajnie, a tu pykpyk zmiany. Możliwośc ponownego zestrojenia? W sumie to techniczni będą się martwić <fatkek>

Na ten moment zostawiam wyprawe A i ode mnie ok
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Kuźnia”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości