DANE PERSONALNE
IMIĘ: Masaki
NAZWISKO: Sabaku
KLAN: Sabaku
WIEK [DATA URODZENIA]: 22
WZROST | WAGA: 180cm/60kg
RANGA: Doko
APARYCJA
WYGLĄD: Mijając mnie w tłumie poruszającym się po ulicach wielkiego miasta kupieckiego, nie zauważysz nic specjalnego. Ot co zwykły przechodzień. Wysoki brunet ze średnim umięśnieniem. Nic specialnego. Moje włosy są średnio długie, ale nie aż tak żeby opadały w dół. Są one postawione do góry w artystycznym nieładzie. Czasem je poprawię, ale zazwyczaj układają się same. Oczy hmm...jak to oczy. Są po prostu duże i brązowe. Jak już o częściach twarzy mowa to może czas na nos. Jest on w miarę długi, szpiczasty i lekko zadarty do góry. Na mojej twarzy jak i na całym ciele nie rysują się nigdzie piegi czy pieprzyki, ale za to jest kilka blizn większych lub mniejszych. Największa z nich to idąca od lewego barku przez klatkę do prawego biodra. Kiedyś bawiłem się mieczem i każdy może się domyśleć jak to się skończyło. Z wyglądu to chyba tyle bo nie ma już zabardzo co opisywać.
UBIÓR: Noszę strój który jest wygodny i nie krępujący ruchów. Na torsie mam prostą czarną koszulkę bez rękawów. Na niej leży kamizelka która jest również czarna z żółtym wykończeniem. Posiada ona kilka mniejszych lub większych kieszeni, a w nich powsadzane shurikeny i pozwijany 1 metr bandaża. Na nogach mam długie spodnie. Oczywiście czarne jak większość mojej garderoby. Do spodni przyczepiony jest pasek który spoczywa na moich biodrach. Do niego przymocowane są kunaie. Na moich stopach i kostkach są wysokie, wygodne buty. Na rękach zaś są skórzane, czarne rękawiczki które nie mają palców. Wszystko to przykrywa czarny, długi płaszcz który sięga aż do ziemi. Posiada on również kaptur z którego rzadko korzystam. Wykonany jest on z dosyć przewnego materiału, ale sprawdza się też w roli ocieplenia na mniejsze przymrozki. Gdy jest już bardzo zimno zawijam twarz w bandaż żeby za bardzo nie odmarzła. Na czole ubrany mam ochraniacz na którym widneje znak szczepu Sabaku. W lecie nie noszę części swojej garderoby a mianowicie płaszcza i kamizelki.
ZNAKI SZCZEGÓLNE:
OSOBOWOŚĆ
CHARAKTER: Mój charakter jest trochę hmm...specyficzny. Posiadam swój cel i do niego dąże. Najczęściej gdy o nim opowiadam ludzie nazywają mnie dziwakiem, chociaż nie przejmuję się ich opinią. Oni wolą być bogaci i dbać tylko o siebie. Ja natomiast dążę do dobra ogółu. Znam osoby które marzą o spokojnym życiu w jakimś zaciszu. Ja jednak nienawidzę marnować czasu i wszystko co robię jest w jakimś określonym celu. Każde moje działanie przybliża mnie do mojego pragnienia. Mianowicie chcę zmienić świat. Nie, oczyścić go z tego całego brudu i zepsucia, bo jak narazie taki jest. Codziennie gdy idę ulicami miasta widzę na około setki ludzi bez których ten świat byłby lepszym miejscem. Wszędzie są złodzieje, mordercy i inne robactwo. Najbardziej nienawidzę tych którzy znęcają się nad innymi. Chciałbym ich wszystkich wyciąć w pień. Oczywiście jestem w pełni świadomy, że napewno nie uda mi się wyciąć wszystkich "złych" ludzi, ale chciałbym choć w małym stopniu coś zmienić.
Niektórzy uznaliby, że skoro brzydzę się mordercami i złodziejami to sam oczywiście nie zabijam i nie kradnę. W tej sprawie mogę tylko powiedzieć "cel uświęca środki". Czymże jest życie jednego człowieka w porównaniu z dobrem do którego dąże? Jeśli zabicie kogoś albo okradzenie go przybliży mnie do mojego celu to nie mam z tym większych problemów. Jednak jeśli już muszę zabijać to robię to jak najszybciej i bezboleśnie. Przecież jakieś poświęcenie musi być. A propo poświęcania się, ktoś słuchając moich przemyśleń mógłby wywnioskować również, że gdybym mógł się poświęcić dla jakieś grupy ludzi to zrobiłbym to bez wachania. Otóż dla mnie moje życie jest najważniejsze, ponieważ tylko ja jestem jak najlepiej realizować mój cel i oczyszczać świat.
Dla sprostowania moim celem jest pozbyć się ludzi zepsutych i tych których uznam za złych, ale nie kwapię się do pomocy biednym i potrzebującym. To normalne, że niektórzy mają lepiej a inni gorzej, przecież nie można dogodzić wszystkim naraz. Oni mają po prostu pecha.
W zasadzie jestem również materialistą. Nie cenię sobie jakiś bezwartościowych słów. Czy dobrymi słowami kupisz coś pożytecznego? Bo mi wydaje się, że nie. Nie rozumiem również jak można być dumym z rzeczy na które nie ma się wpływu. Dumnym można być z powodu swoich osiągnięć, a nie na przykład pochodzenia. Ogólnie jestem dość kulturalnym człowiekiem. Zawsze powiem dzień dobry i dowidzenia. Nie lubię chamstwa więc sam się tak nie zachowuje. Zawsze wszystko pierw sobie planuję. Nie lubie spontaniczności. Więc każdy mój dzień jest poukładany według określonego planu. Zawsze wstaje o tej samej porze i idę spać. Dzień w dzień to samo. Ktoś mógłby powiedzieć, że to monotonne, ale mi pasuje. Nigdy nie patrzę rozmówcy prosto w oczy. Najczęściej wodzę wzrokiem po jego szyji i czole. W trudnych sytuacjach potrafię trzymać nerwy na wodzy i powściągnąć się. Czasem aby mi się to udało muszę ugryźć się w język bo niektórzy na serio działają mi na nerwy. Nie przepadam zabardzo za braniem używek, ale w dobrym towarzystwie chętnie się naprzykład napiję. Ogólnie jestem prawdomówny i nie przepadam za kłamaniem ale czasem jest siła wyższa i dla mojego dobra lub dobra ogółu muszę to zrobić. Dokładnie to samo tyczy się dotrzymywania słowa i obietnic. W wielkim skrócie jestem jak ludzie z mojego szczepu, za wszelką cenę dążymy do upragnionego celu.
NAWYKI: Nigdy nie patrzę rozmówcy w oczy.
Mam poukładany plan dnia.
NINDO: "Cel uświęca środki"
"Czas to pieniądz"
HISTORIA: Moje narodziny obyły się bez żadnych wybuchów i wielkiego święta. Po prostu się urodziłem jak zwykły człowiek. Na świat przyszedłem w moim rodzinnym domu w Atsui. Od zawsze opiekowała się mną babcia bo rodzice nie mieli na to za dużo czasu. Ciężko pracowali żebym mógł mieszkać tak jak mieszkałem. Nasz dom był dosyć sporym budynkiem. Rodzina ogólnie była bogata. Ojciec był kupcem,a matka kunoichi. Mimo naszej majętności nigdy nie byłem rozpuszczony. Nie przepadałem za takimi ludźmi. Uważają się za lepszych bo mogą mieć wszystko co zechcą. Już po pierwszych kilkunastu latach życia zaczął kształtować się mój dzisiejszy światopogląd. Od zawsze nie lubiłem tych co gnębili słabszych, a jak byłem starszy to u młodszych starałem się zapobiegać takim sytuacją. Matka i ojciec nawet jak byli bardzo zapracowani to dbali o moje nauczanie. Mama w wolnym czasie pokazywała mi pełno różnych technik. Mogłem patrzeć na to godzinami. Sam w wieku kilkunastu lat zacząłem się czegoś uczyć. Od samego początku chciałem zostać shinobim. Było to moje marzenie. I udało mi się. Kiedy miałem osiemnaście lat moich rodziców napadnięto i zamordowano w ich własnym domu. Niestety sprawcy nigdy nie odnaleziono. Pewnie był to oprych nasłany na moich rodziców w nocy przez jakiegoś konkurencyjnego kupca. Wtedy cały czas była przy mnie babcia i tylko ona została mi z rodziny. W wieku dwudziestu dwóch lat moja babcia umarła więc postanowiłem coś zmienić w swoim życiu. Sprzedałem trochę swoich rzeczy i zabrałem wszystkie pieniądze jakie mogłem i chciałem się gdzieś przenieść. Wyruszyłem więc do wielkiego miasta kupieckiego. Siedzenie w mojej wiosce mnie nie rozwijało tak bardzo jak nagła zmiana otoczenia. Teraz żyje sobie spokojnie na obrzeżach wielkiego miasta.
WIEDZA
INFORMACJE:
KLANY, RODZINY SHINOBI, WIĘZY KRWI: W tej prowincji znajduję się osada klanu Sabaku - członkowie tego klanu, oprócz wiedzy o charakterystycznych cechach przypisanych każdemu Sabaku, posiadają również informacje o umiejętnościach klanowych
Osoby niezawiązane ze szczepem wiedzą, iż Sabaku są dość tajemniczy, i że potrafią władać nad piaskiem, bywają brutali, przez co często budzą respekt swoich przeciwników, dążą do celu bez względu na przeszkody
W Atsui zamieszkują również osoby, pochodzące ze Szczepu Maji - członkowie tego klanu, oprócz wiedzy o charakterystycznych cechach przypisanych każdemu Maji, posiadają również informacje o umiejętnościach klanowych
Osoby niezawiązane ze szczepem wiedzą, iż dla Maji grawitacja nie istnieje, jakby mieli władzę nad bronią, którą posiadają, dodatkowo ich umiejętności przypominają umiejętności Sabaku, jednakże tylko silniejsi Szczepowcy mogą kontrolować czarny piach, szczep nastawiony pokojowo, nie miesza się niepotrzebnie w konflikty
Wiedza o Akimichi – charakteryzują się nieco większą masą tłuszczową, często spożywają posiłki, jednak potrafią zaskoczyć i są dobrymi wojownikami mimo pozornej nieprzydatności, wyspecjalizowani w taijutsu, potrafią manipulować swoim ciałem, zamieszkują tereny tereny Sakai
Wiedza o Ayatsuri – przeważnie bezpośrednio nie uczestniczą w walce, ale świetnie panują i manipulują nad swoimi wytworami – kukłami, często noszą ze sobą wielkie zwoje, dzięki którym owe kukły się pojawią, raczej milczący, zamieszkują tereny Sabishi
Wiedza o Dōhito – charakteryzują się otworami gębowymi na dłoniach, korzystają z gliny, która ma właściwości wybuchowe, co też jest ich znakiem rozpoznawczym, spotkać ich można na terenach Tsurai
Wiedza o Haretsu – porywa ich wir walki, ale nie posiadają charakterystycznych cech wyglądu, panują i manipulują wybuchem, lubią walkę bezpośrednią, zamieszkują tereny Tsurai
Wiedza o Inuzuka - często charakterystyczny tatuaż na policzkach, jakby na kształt kłów, towarzyszą im, jak i walczą z nimi psy, preferują walkę bezpośrednią, wyszkoleni w taijutsu, zamieszkują tereny Yusetsu
Wiedza o Kaguya - w większości przypadków mają dwie charakterystyczne kropki na środku czoła, walczą własnymi kośćmi, specjalizują się w walce bezpośredniej – taijutsu, zamieszkują tereny Sabishi
Wiedza o Kakuzu – żywi truposze, ich ciało wygląda, jakby było całe pozszywane, a poza tym mówi się o nich, że mogą mieć więcej niż jedno życie, brak źrenic, charakterystyczne, czarne białka oczu, mieszkają na terenach Sakai
Wiedza o Senju – młody wygląd i stosunkowo długi żywot, często wyśmienici w konkretnie jednej dziedzinie, manipulują drewnem, specjalizują się w ninjutsu, zamieszkują tereny Shinrin
Wiedza o Terumi - żywiołowy, jeden z bardziej rozbudowanych i znanych szczepów, podzielony na dwie części, niezaprzeczalnie skłócone, pomieszkują na terenach Yusetsu
POSTACIE:
ZDOLNOŚCI
KEKKEI GENKAI: Suna Kanri Teichi
NATURA CHAKRY: Fuuton
STYLE WALKI: Mokuzai
UMIEJĘTNOŚCI:
PAKT:
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
SIŁA 15
WYTRZYMAŁOŚĆ 15
SZYBKOŚĆ 21
PERCEPCJA 23
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 1
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 56
KONTROLA CHAKRY C
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY : 101%
MNOŻNIKI:
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
NINJUTSU E
GENJUTSU
STYLE WALKI 0 (dziedzina E)
IRYōJUTSU
FūINJUTSU
ELEMENTARNE
KATON
SUITON
FUUTON D
DOTON
RAITON
KLANOWE B
JUTSU:
Ninjutsu
[E]Bunshin no Jutsu
[E]Henge no Jutsu
[E]Kai
[E]Kawarimi no Jutsu
[E]Kinobori no Waza
[E]Suimen Hoko no Waza
[E]Nawanuke no Jutsu
Suna Kanri
[D]Sabaku Fuyū
[C]Suna Shuriken
[C]Suna Shigure
(B)Sabaku Kyū
(B)Suna no Tate
(B)Suna Arare
Futon
(D) Enshō No Kaze
EKWIPUNEK
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE):5 kunai przy pasie, Gurda na plecach.
PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE): 1m bandaża w kieszeniach,5 shurkienów również w kieszeniach kamizelki
ROZLICZENIA
PIENIĄDZE: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=101&t=4391
PH: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=3 ... 617#p65617
MISJE:
PREZENT OD ADMINISTRACJI: 80% [*]Ren http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=9 ... &start=165 60PH w szybkość http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=2 ... 0&start=90
Tabletka o nieznanym działaniu:http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=2 ... 3&start=30