DANE PERSONALNE
IMIĘ: Setsu
NAZWISKO: Yora
SZCZEP: Kami
WIEK [DATA URODZENIA]: 17 [ 363 R ]
WZROST | WAGA: 174 cm / 66 kg
RANGA: Dōkō (Uczeń)
APARYCJA
WYGLĄD: Chłopak jest dość wysoki i posiada rozbudowaną budowę ciała w stosunku do swoich rówieśników. Szerokie ramiona i wyprostowana postawa często wyolbrzymiają go optycznie w oczach niższych od niego ludzi. Czarne włosy sięgające mu niemal ramion opadają łagodnie, jak gdyby były cały czas mokre i za żadne skarby nie można ich ułożyć w jakąkolwiek inną fryzurę. Na świat patrzą ciemnozielone oczy, które w mroku nocy nabierają przydymionej, czarnej barwy. Usta zazwyczaj wykrzywione są w uśmiechu. Wyprostowana postawa "na bacznośc" pozwala stwierdzić z daleka, że jest to człowiek dumny. Na jego ciele nie widnieje żadna plamka, chociaż sam Setsu nie jest najbardziej urodziwym młodzieńcem świata. Stąpa niepewnie, chwiejnie, jednak z gracją na jaką pozwala mu nagłą zmiana wzrostu w czasie ostatnich kilkunastu miesięcy.
UBIÓR: Chłopak lubi nosić kamizelki wszelkiego rodzaju - obwisłe, obcisłe, przylegające do ciała lub wiecznie rozpięte - nieważne! Grunt, by miały dużo kieszeni. Kratowana, siatkowa koszulka jest idealna na ciepły klimatu Midori, więc przez większość życia stanowiła ona jego koszulkę. Spodenki 3/4, zwykle niezwiązywane u dołu, jednak z biegiem lat mocowane w łydkach za pomocą bandaży (przydatnych w życiu codziennym) także były strojem, który pozwalał chłopcu nieskrępowanie poruszać się wszędzie, gdzie tylko mogła zaprowadzić go jego ciekawość. Jego ponadczasowe sandały może nie są szczytem mody, jednak ich funkcjonalność sprawia, że Setsu niemalże nie może się bez nich obejść.
ZNAKI SZCZEGÓLNE: Brak.
OSOBOWOŚĆ
CHARAKTER:
Chłopak bardzo dobrze czuje się w towarzystwie - i to widać na pierwszy rzut. Jego postać łatwo zapada w pamięć z powodu cech charakteru, które nabył w powolnym procesie edukacji pierwotnej zwanej wychowaniem. Jako najmłodszy z szóstki braci musiał szukać zawsze wymyślnych sposobów na zwrócenie na siebie uwagi - inaczej był pomijany lub traktowany jak powietrze. Donośny, wesoły głos i postawa wiecznego natarcia pozwalały mu na wyrażanie swoich opinii w taki sposób, by inni dosłyszeli jego głos. Z okresu dzieciństwa wyniósł także gotowość do robienia wszelkiego rodzaju głupot - nie boi się zbłaźnić czy ośmieszyć w oczach innych, zawsze wychodząc z sytuacji cało.
Jego starsi bracia wykształcili w nim jeszcze dwie cechy: nieufność i wielowarstwowość myślenia. Wielokrotnie nabierali go różnymi kawałami lub okłamywali go dla żartu, więc szukanie drugiego dna i dedukcja prowadząca do właściwych wniosków stała się dla niego szarą codziennością. Wie, kiedy wycofać się z dyskusji, a w jakich sytuacjach może pozwolić sobie na swobodę.
Oprócz tego chłopak jest bardzo ciekawy świata, ale doskonale rozumie hierarchię świata ninja. Z szacunkiem odnosi się do starszych i ważniejszych od niego ludzi, ale nie kpi z tych, którzy są od niego słabsi. Chociaż czasem dozwala na niesprawiedliwość, to ma swoje wewnętrzne zasady, którymi stara się kierować w życiu. Zawsze jest aktywny i pomocny, chociaż nie naiwny, a do tego rzadko zdarza mu się tracić ten wrodzony dynamizm wyrażania swoich uczuć.
NAWYKI: Tiki nerwowe, gdy się nie rusza - stukanie palcami o coś, tupanie nogą podczas siedzenia;
NINDO:
HISTORIA:
Wiosenne poranki były tak chłodne i krótkie, że aż nie chciało się wstawać z łóżka i wychodzić z szałasu. Dzień, w którym dzieje się ta historia był jednak wyjątkowy - były to 17. urodziny Setsu. Przebudzenie nie było wcale mniej męczące niż zazwyczaj, ale dobry humor nie przestawał chłopcu dopisywać. Dzisiaj miały się odbyć ważne wydarzenia! Setsu aż nie mógł się doczekać pierwszego z nich... po przemyciu się wodą ze studni i kilkuminutową próbą układania włosów, która spaliła na panewce, chłopak zebrał się i poszedł w siną dal, a dokładniej...
===000===
Sakuya czekała pod drzewem, tam gdzie zawsze. Uśmiechnięty chłopak wbiegł po dość stromym stoku, by na końcu uśmiechnąć się do dziewczyny swoimi perłowobiałymi ząbkami. Udał, że nie ma zadyszki i podszedł powoli do dziewczyny, stabilizując kroki i zwalniając oddech.
- Zaczekaj, ja też mam Ci coś do powiedzenia! - rzekła Sakuya, po czym wyciągnął z kieszeni bransoletkę z drzewa różanego, sprytnie powiązanego sznurkiem tak, by można było regulować jej wielkość - Patrz! Hanato mi to dał! Od wczoraj chodzimy ze sobą! Czy to nie wspaniałe?! Teraz oboje będziemy mieli swoje drugie połówki! - krzyknęła dziewczyna, rzucając się chłopakowi na szyję - No, a Ty? Mówiłeś, że dzisiaj dasz prezent swojej wybrance. Zrobiłeś to już? - spytała żywo dziewczyna, patrząc się na Setsu zaszklonymi z radości oczami.
- Ja... nie, jeszcze nie - powiedział, odwracając się na pięcie.
- Nie czerwień się, noo! Na pewno Ci nie odmówi! - powiedziała Sakuya, przytulając go od tyłu - Idź już do niej. Zobaczymy się wieczorem, na Ceremonii Wyboru Drogi. Jej, ale jestem szczęśliwa! - krzyknęła, oddalając się od chłopca.
===000===
Fajka powędrowała do ust Setsu. Przyłożył ją do ust i wciągnął ostro powietrze w płuca. Zakrztusił się dymem, który wyleciał mu przez nozdrza i usta, gdy jego płuca próbowały pozbyć się tytoniowego pyłu.
- Wojna. Niewątpliwie uprzedzenie i skaza. Chłopcze, wyruszysz w podróż, z której nie będzie Ci dane wrócić. Tak mówi dym... - wycharczał najstarszy z plemienia, przyglądając się szybującym obłokom wydobywającym się z ust chłopca...
===000===
- Czemu wyjeżdżasz? Życie Ci niemiłe? Naprawdę chcesz zostawić cały szczep tylko dlatego, że jakaś lafirynda dwa tygodnie temu dała Ci kosza? - wykrzyczała w złości Sakuya, niemalże rażąc gromami pakującego się Setsu - Przez tydzień milczysz i zachowujesz się jak jakiś rozgniewany bachor! Może przynajmniej jaśnie pan raczy powiedzieć dlaczego puszcza wioskę?!
- Wyjeżdżam z wioski bo mój najdroższy brat krwi oświadczył się dziewczynie, którą kochałem dzień przed tym, jak ja chciałem wyznać jej miłość, a ona przyjęła jego oświadczyny. - powiedział przez zęby, wpatrując się w dziewczynę. W jego oczach mimo wszelkich sił jakie wkładał w powstrzymywanie się, rozlewały się morza powstrzymywanych przez ostatnie dni łez.
- Co? Ale... ja nie... - zrobiła kilka kroków do tyłu i wybiegła z namiotu w siną dal. Nie zrobiła niczego złego.
===000===
- Ej. Patrz na mnie jak do Ciebie!... - zaczął Hanato, chwytając ramię Setsu, ale dostał z liścia w policzek. Że też zgodził się na to. Wszystko tylko dla niej! Bo niby czemu miałby czekać, aż najładniejsza dziewczyna w wiosce mu ucieknie?
- Wszystko Ci powiedziałem. Wiedziałeś wszystko. I wszystko zepsułeś. - uniósł się Setsu.
- Ja chciałem Ci powiedzieć prze- - zaczął, ale tym razem dostał z pięści w twarz tak mocno, że padł na ziemię.
- Nie zasługujesz na przebaczenie, teraz ani nigdy. Jesteś smieciem! - wykrzyczał w gniewie, po czym nagle się obrócił i odszedł z tego miejsca z zaciśniętymi pięściami. Nie mógł uwierzyć w jego hipokryzję! I to właśnie ten człowiek, który uczył go, że wierność i uczciwość to najważniejsze cechy każdego członka szczepu...
- Nigdy do niczego nie dojdziesz! Już zawsze będziesz oszukiwany, bo jesteś... - krzyczał Hanato, jednak drugi z chłopców nigdy nie usłyszał jego dalszych wyzwisk. Idąc powolnym tempem wśród szumiącego wiatru i niemalże znośnego ćwierkania ptaków, nie słyszał nic poza własnym, bijącym w gniewie i oczyszczeniu sercem, grającym pieśń bólu i przekory...
WIEDZA
INFORMACJE:
Aburame – ich ubranie zasłania praktycznie całe ich ciało, a oczy przysłonięte są przez ciemne okulary, potrafią manipulować robactwem, używając go w walce, specjalizują się w ninjutsu, zamieszkują tereny Kaigan
Hōzuki - charakterystyczne, ostro zakończone uzębienie, lubią przebywać blisko wody, którą świetnie manipulują i potrafią się w nią zmienić, nie mają określonego typu walki, są w niej mało oczywiści i nieprzewidywalni, zamieszkują tereny Kantai
Nara – przeważnie nie wykazują chęci do walki, nie lubują się w bezpośrednich starciach, potrafią manipulować cieniem, używając go w walce, posiadają niesamowitą inteligencje, z natury są raczej strategami, specjalizują się w ninjutsu, zamieszkują tereny Midori
Senju - młody wygląd i stosunkowo długi żywot, często wyśmienici w konkretnie jeden dziedzinie, manipulują drewnem, specjalizują się w ninjutsu, zamieszkują tereny Shinrin
Shabondama – nie mają charakterystycznych cech wyglądu, ale potrafią tworzyć bańki, które potrafią być niebezpieczne, zamieszkują tereny wysp
Uchiha – w większości przypadków ciemnowłosy przedstawiciele tego klanu, posiadają wyjątkowe oczy, które przy aktywacji stają się czerwone, zazwyczaj posługują się katonem, specjalizują w genjutsu i ninjutsu, zamieszkują tereny Sogen
KLANY, RODZINY SHINOBI, WIĘZY KRWI:
POSTACIE:
ZDOLNOŚCI
KEKKEI GENKAI: Kokami no jutsu
NATURA CHAKRY: Suiton
STYLE WALKI: Shurikenjutsu (Seido) - styl walki bazujący na percepcji. Dzięki niemu użytkownik szkoli się w sztuce walki na daleki dystans. To właśnie Seido odpowiada za celne rzuty shurikenami/kunai'ami/inną bronią dalekosiężną. Jeśli więc Ninja chce rozwijać się w tym kierunku, powinien wybrać ten styl walki i kształcić się w nim. Seido umożliwia przede wszystkim lepszą celność i daje szanse na lepsze rzuty niż może wykonać zwykły Ninja. (+20 Percepcja)
UMIEJĘTNOŚCI:
PAKT:
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
SIŁA 2
WYTRZYMAŁOŚĆ 2
SZYBKOŚĆ 41
PERCEPCJA 41 (21 + 20)
PSYCHIKA 2
KONSEKWENCJA 2
KONTROLA CHAKRY E
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY : 100%
MNOŻNIKI: Seido (+20 PERCEPCJA).
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
FūINJUTSU
ELEMENTARNE
KLANOWE D
JUTSU:
Suiton : [D] Suiton: Kirigakure no Jutsu, Suiton: Mizu Kawarimi.
Klanowe : [D] Shikigami no Mai, Kami Shuriken, Kami Chou Sekkou no Jutsu, Kami no nori
Ninjutsu : [E] Bunshin no Jutsu, Henge no Jutsu, Kai, Kawarimi no Jutsu, Kinobori no Waza, Suimen Hokō no Waza. Nawanuke no Jutsu.
EKWIPUNEK
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE):
Specjalnie zaprojektowany parasol, 2 notki wybuchowe.
ROZLICZENIA
PIENIĄDZE: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=1 ... 955#p20955
PH: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=34&t=1819#p20956
MISJE:
[/list][/list]
PREZENT OD ADMINISTRACJI: