Sesja
- Misae
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
- Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
- Link do KP: viewtopic.php?p=68018#p68018
- GG/Discord: Misae#1695
Sesja
Bąbelki. Ważna sprawa. W czasie dysputy na sb wywiązał się temat, który chętnie pociągnę.
Pojawiła się propozycja zebrania kilku osób z forum i zagrania wspólnej sesji RPG. Jakaś miła jednostrzałówka w dogadanym świecie. Czy byłby ktoś chętny?
Pojawiła się propozycja zebrania kilku osób z forum i zagrania wspólnej sesji RPG. Jakaś miła jednostrzałówka w dogadanym świecie. Czy byłby ktoś chętny?
0 x

- Han Gug
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 19
- Ranga: Dōkō
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=5866
- Tohaku
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 17
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Kędzierzawy młodzieniec o ciemnych włosach z cienką maseczką na twarzy.
- Widoczny ekwipunek: Czarne, skórzane rękawice na dłoniach. Dwie kabury przy prawym udzie, obok siebie. Torba na lewym pośladku.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8075
- GG/Discord: pralkarz (Discord)
- Yasuo
- Wiek postaci: 29
- Ranga: Kosho
- Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
- Link do KP: viewtopic.php?p=55892#p55892
- GG/Discord: .iwaru
- Multikonta: Tenshi
Re: Sesja
To samo ja
. Plus brak czasu w tygodniu 

0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
[/list][/fieldset]
[/quote][/code]
- Kamiyo Ori
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Wyrzutek B
- Krótki wygląd: Drobnej budowy , nawet jak na jego wiek. Na głowie ma czupryne czarnych włosów, dość matowych i nie świecących się zbytnio, spiętych w kucyk rzemieniem.
- Widoczny ekwipunek: Duża torba na pośladkach przyczepiona paskiem.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=7983
- GG/Discord: deviler_
- Multikonta: Rokudo Gaika/Yuki Renji
- Yuu
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 16
- Ranga: Szpon
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33 ... 73#p119373
- Kuroi Kuma
- Wiek postaci: 43
- Krótki wygląd: Średniego wzrostu mężczyzna z kilkudniowym zarostem na twarzy. Widać że jest trochę starszy, jednak nie aż tak znacznie. Głos niski, lekko chrypiący od palenia. Trochę dłuższe, czarne włosy, przy szyi luźno obwiązany bandaż trochę jak szalik
- Widoczny ekwipunek: Gurda
Plecak
Wielki wachlarz - Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=4367
- GG/Discord: Michu#5925
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Też jestem zielony w te gierki. Mnie bardzie zaciekawiło Cthulhu ale na inne też mogę spróbować...ale nie wiem czy chciałoby się wam starać rozumieć moje postaci bo zapewne odgrywałbym takową podobnie jak teraz odgrywam Tsukune xD
0 x
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Ranga: Samuraj (Hatamoto)
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
- GG/Discord: 9017321
- Multikonta: Hayabusa Jin
Sis, jak ustalicie co i jak to daj mi znak, wejdę na 2-gie piętro 

0 x

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.
Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Mokoto (walczyła na Murze)
- Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
- Inari (była uczennicą Seinara)
- Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
- Naoki
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 22
- Krótki wygląd: Zielonowłosy młodzieniec, przeciętnego wzrostu.
- Link do KP: viewtopic.php?p=108086#p108086
- GG/Discord: Abur#4841
To i ja może.... tak na zielono ;/
0 x
Wszystko co powiem, może być głupie i nikt nie ma prawa, użyć tego przeciwko mnie.

- Yami
- Wiek postaci: 27
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268
Jedyne RPGi papierowe jakie ogarniałem to Warhammer i Neuroshima przy czym tej drugiej to może z 2/3 sesje.
Więc jak coś innego to pewnie odpadam. Typowy podręcznik to 300 stron więc nie wiem czy bym ogarnął ;-;
Więc jak coś innego to pewnie odpadam. Typowy podręcznik to 300 stron więc nie wiem czy bym ogarnął ;-;
0 x
- Tsukune
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
Moim zdaniem najprostrza mechanika jaka oglądałem była w cthulhu. Tam statystyki są w procentach i aby akcja się udała musi wejść rzut. Jak masz mniej niz 50% umiejetnosci to jak na koatkach wypadnie od 95-96 w gore to jest krytuczny pech...a jak masz wiecej niz 50% umiejetnosci to dopiero przy 100 jest krytyczny pech
Ale to tylko moje zdani bo wlasnie od cthulhu zaczalem ogladac sesje rpg
Ale to tylko moje zdani bo wlasnie od cthulhu zaczalem ogladac sesje rpg
0 x
- Misae
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
- Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
- Link do KP: viewtopic.php?p=68018#p68018
- GG/Discord: Misae#1695
Nawet nie wiecie jak bardzo ucieszył mnie tak duży odzew <3 Tak bardzo, że nawet jestem skora zgłosić się pierwsza do prowadzenia z Cthulhu. Przyjmę pod skrzydła 5-6 osób. Mechanika jak napisał Tsukune jest przystępna i wyjaśnię, więc na pewno Świeżaki sesyjne chętnie przygarnę i pomogę 
Wymagania:
- internet - nie każdy ma a potrzebny! kappa
- mikrofon słuchawki/mikrofon głośniki/ mikrofon coś innego - musimy się porozumieć i słyszeć, ale nie mam wymagań, wystarczy abym była w stanie rozszyfrować co mówicie... no i wasza drużyna
- chęć wspólnej zabawy
Od siebie:
- jestem młodym... ale stażem mistrzem gry więc nie zjedzcie mnie, ale obiecuję dołożyć wszelkich starań abyście dobrze się bawili
- klimat tajemnicy, grozy i zjawisk paranormalnych

Wymagania:
- internet - nie każdy ma a potrzebny! kappa
- mikrofon słuchawki/mikrofon głośniki/ mikrofon coś innego - musimy się porozumieć i słyszeć, ale nie mam wymagań, wystarczy abym była w stanie rozszyfrować co mówicie... no i wasza drużyna
- chęć wspólnej zabawy
Od siebie:
- jestem młodym... ale stażem mistrzem gry więc nie zjedzcie mnie, ale obiecuję dołożyć wszelkich starań abyście dobrze się bawili
- klimat tajemnicy, grozy i zjawisk paranormalnych
0 x

- Tsukune
Ja się mogę zgłosić do cthulhu...w razie czego mam niedalego siebie podręcznik...niestety nie przeczytałem go całego...raptem że tak ujmę "liznąłem" sam początek.
Tylko takie zasadnicze pytanko...jak widzisz ewentualnie robienie ukrytych rzeczy? Chodzi mi tu bardziej o np: fajkę w której ukryty jest szpikulec itp itd...bądź ukryte ścianki w meblach? Jakbym musiał mieć ewentualnie stolarkę?...albo jaki poziom rusznikarstwa bym mógł robić sam broń, nieco ją modyfikować itp itd...sądzę że zapewne tak więcej niż 50%...ale już widzę jakbym komuś palącemu zrobił taką "Fajkę w której ma ukryty szpikulec albo nożyk do uwalniania się xD
Oczywiście to tylko takowy pomysł mam...a i czy na początku można mieć jakieś rany? czy jak większość MG wolisz aby nasza postać ewentualne rany i blizny zdobywała z czasem?
a mikrofon mam ale raczej dosyć kiepskawy
Tylko takie zasadnicze pytanko...jak widzisz ewentualnie robienie ukrytych rzeczy? Chodzi mi tu bardziej o np: fajkę w której ukryty jest szpikulec itp itd...bądź ukryte ścianki w meblach? Jakbym musiał mieć ewentualnie stolarkę?...albo jaki poziom rusznikarstwa bym mógł robić sam broń, nieco ją modyfikować itp itd...sądzę że zapewne tak więcej niż 50%...ale już widzę jakbym komuś palącemu zrobił taką "Fajkę w której ma ukryty szpikulec albo nożyk do uwalniania się xD
Oczywiście to tylko takowy pomysł mam...a i czy na początku można mieć jakieś rany? czy jak większość MG wolisz aby nasza postać ewentualne rany i blizny zdobywała z czasem?
a mikrofon mam ale raczej dosyć kiepskawy
0 x
- Yami
- Wiek postaci: 27
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268
Czytając to co wyżej zastanawiam się czy będę w stanie to ogarnąć nawet jak Zew Cthulu przeczytałem xD
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości