Sesja

Tradycyjny offtop - można tutaj swobodnie rozmawiać na temat forum, rozgrywki, tematyki, albo nawet o tematach zupełnie z innej beczki. Ogólnie - piszta, co chceta!
Awatar użytkownika
Misae
Postać porzucona
Wiek postaci: 28
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
GG/Discord: Misae#1695

Sesja

Post autor: Misae »

Bąbelki. Ważna sprawa. W czasie dysputy na sb wywiązał się temat, który chętnie pociągnę.
Pojawiła się propozycja zebrania kilku osób z forum i zagrania wspólnej sesji RPG. Jakaś miła jednostrzałówka w dogadanym świecie. Czy byłby ktoś chętny?
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Han Gug
Postać porzucona
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō

Re: Sesja

Post autor: Han Gug »

+1
0 x
Awatar użytkownika
Tohaku
Postać porzucona
Wiek postaci: 17
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Kędzierzawy młodzieniec o ciemnych włosach z cienką maseczką na twarzy.
Widoczny ekwipunek: Czarne, skórzane rękawice na dłoniach. Dwie kabury przy prawym udzie, obok siebie. Torba na lewym pośladku.
GG/Discord: pralkarz (Discord)

Post autor: Tohaku »

Byłbym chętny, ale nigdy się w to nie bawiłem i nie wiem czy chcecie takiego noobka. >:V
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 29
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

To samo ja :D. Plus brak czasu w tygodniu >:V
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Kamiyo Ori
Wiek postaci: 18
Ranga: Wyrzutek B
Krótki wygląd: Drobnej budowy , nawet jak na jego wiek. Na głowie ma czupryne czarnych włosów, dość matowych i nie świecących się zbytnio, spiętych w kucyk rzemieniem.
Widoczny ekwipunek: Duża torba na pośladkach przyczepiona paskiem.
GG/Discord: deviler_
Multikonta: Rokudo Gaika/Yuki Renji

Post autor: Kamiyo Ori »

Brzmi jak plan. Dodajcie i mnie.
0 x
PH | Ryō | KP | Notes
Awatar użytkownika
Yuu
Postać porzucona
Wiek postaci: 16
Ranga: Szpon

Post autor: Yuu »

Ja bym mógł zagrać w dowolny system, ale umiem tylko w młotka 2ed cokolwiek >:V
0 x
Awatar użytkownika
Kuroi Kuma
Wiek postaci: 43
Krótki wygląd: Średniego wzrostu mężczyzna z kilkudniowym zarostem na twarzy. Widać że jest trochę starszy, jednak nie aż tak znacznie. Głos niski, lekko chrypiący od palenia. Trochę dłuższe, czarne włosy, przy szyi luźno obwiązany bandaż trochę jak szalik
Widoczny ekwipunek: Gurda
Plecak
Wielki wachlarz
GG/Discord: Michu#5925

Post autor: Kuroi Kuma »

Ja też chętnie, ale jestem zielony o/
0 x
Obrazek
PH | BANK
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Też jestem zielony w te gierki. Mnie bardzie zaciekawiło Cthulhu ale na inne też mogę spróbować...ale nie wiem czy chciałoby się wam starać rozumieć moje postaci bo zapewne odgrywałbym takową podobnie jak teraz odgrywam Tsukune xD
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Sis, jak ustalicie co i jak to daj mi znak, wejdę na 2-gie piętro ;)
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Naoki
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Zielonowłosy młodzieniec, przeciętnego wzrostu.
GG/Discord: Abur#4841

Post autor: Naoki »

To i ja może.... tak na zielono ;/
0 x
Wszystko co powiem, może być głupie i nikt nie ma prawa, użyć tego przeciwko mnie. Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Jedyne RPGi papierowe jakie ogarniałem to Warhammer i Neuroshima przy czym tej drugiej to może z 2/3 sesje.
Więc jak coś innego to pewnie odpadam. Typowy podręcznik to 300 stron więc nie wiem czy bym ogarnął ;-;
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Moim zdaniem najprostrza mechanika jaka oglądałem była w cthulhu. Tam statystyki są w procentach i aby akcja się udała musi wejść rzut. Jak masz mniej niz 50% umiejetnosci to jak na koatkach wypadnie od 95-96 w gore to jest krytuczny pech...a jak masz wiecej niz 50% umiejetnosci to dopiero przy 100 jest krytyczny pech

Ale to tylko moje zdani bo wlasnie od cthulhu zaczalem ogladac sesje rpg
0 x
Awatar użytkownika
Misae
Postać porzucona
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
GG/Discord: Misae#1695

Post autor: Misae »

Nawet nie wiecie jak bardzo ucieszył mnie tak duży odzew <3 Tak bardzo, że nawet jestem skora zgłosić się pierwsza do prowadzenia z Cthulhu. Przyjmę pod skrzydła 5-6 osób. Mechanika jak napisał Tsukune jest przystępna i wyjaśnię, więc na pewno Świeżaki sesyjne chętnie przygarnę i pomogę :D
Wymagania:
- internet - nie każdy ma a potrzebny! kappa
- mikrofon słuchawki/mikrofon głośniki/ mikrofon coś innego - musimy się porozumieć i słyszeć, ale nie mam wymagań, wystarczy abym była w stanie rozszyfrować co mówicie... no i wasza drużyna
- chęć wspólnej zabawy

Od siebie:
- jestem młodym... ale stażem mistrzem gry więc nie zjedzcie mnie, ale obiecuję dołożyć wszelkich starań abyście dobrze się bawili
- klimat tajemnicy, grozy i zjawisk paranormalnych
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune

Ja się mogę zgłosić do cthulhu...w razie czego mam niedalego siebie podręcznik...niestety nie przeczytałem go całego...raptem że tak ujmę "liznąłem" sam początek.

Tylko takie zasadnicze pytanko...jak widzisz ewentualnie robienie ukrytych rzeczy? Chodzi mi tu bardziej o np: fajkę w której ukryty jest szpikulec itp itd...bądź ukryte ścianki w meblach? Jakbym musiał mieć ewentualnie stolarkę?...albo jaki poziom rusznikarstwa bym mógł robić sam broń, nieco ją modyfikować itp itd...sądzę że zapewne tak więcej niż 50%...ale już widzę jakbym komuś palącemu zrobił taką "Fajkę w której ma ukryty szpikulec albo nożyk do uwalniania się xD

Oczywiście to tylko takowy pomysł mam...a i czy na początku można mieć jakieś rany? czy jak większość MG wolisz aby nasza postać ewentualne rany i blizny zdobywała z czasem?

a mikrofon mam ale raczej dosyć kiepskawy
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Post autor: Yami »

Czytając to co wyżej zastanawiam się czy będę w stanie to ogarnąć nawet jak Zew Cthulu przeczytałem xD
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piszemy o wszystkim!”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości