Pokemon Nuzlocke Challange!
Pokemon Nuzlocke Challange!
Witam, tutaj ja, mam dla was propozycję nie do odrzucenia! Proszę rozsiąść się wygodnie w bezpiecznych domowych fotelikach, popcorn zaraz przyniosą wasi uniżeni słudzy. Możecie odłożyć wasze paralizatory, talizmany, kubek z herbatą, kawą, czy innym napojem który pozwala wam znieść trud kolejnego dnia. Dziś... to właśnie dziś mam dla was wyzwanie!
ZAGRAJMY W POKEMON NUZLOCKE CHALLANGE!
Czym jest Nuzlocke?
Nuzlocke jest zabawą pozwalającą wynieść prostą rozgrywkę na wyżyny rywalizacji, gdzie ściera się hart ducha i prawdziwe umiejętności. Jest prostą grą pokemon na specjalnych zasadach - brutalnie prawdziwą i zaskakującą. Wszyscy mogą wziąć w niej udział, wystarczy pobrać odpowiedni ROM pokemonów, wykonać randomizację i wszystko jest gotowe! Wygrywa ten, który jako pierwszy zapisze się w Hall of Fame!
Obecnie zapraszam was do Nuzlocke z Pokemon Fire Red. Ponieważ na internetach jest dostępna spolszczona wersja, to można grać na tym cebulackim języku, ja gram na angielskim.
1. Pobieramy Pokemon Fire Red (link do wersji ENG).
2. Pobieramy Visusal Boy Advance.
3. Pobieramy Randomizer.
4. Rozpakowujemy wszystko.
5. Uruchamiamy randomizer, klikamy Open ROM, odnajdujemy naszego ROM'a z pokemonami i dajemy Open.
6. W pierwszej zakładce nic nie zmieniamy, w drugiej dajemy random with 2 evolutions, cobyśmy byli do naszego startera przywiązani i mieli wobec niego jakieś nadzieje. Trzecia zakładka bez zmian, w czwartej zaznaczamy random oraz "Rival carries starter...", w piątej również random. Reszta bez zmian. Klikamy Randomize(save) i nazywamy nasz plik "firerednuzlocke".
7. Otwieramy emulator, wczytujemy wygenerowanego ROMa i gramy!
ZASADY (POZIOM NORMAL):
1. Na każdej mapie można złapać tylko jednego pokemona, w dodatku musi to być pierwszy spotkany na tej mapie pokemon. Czyli jeśli np. w Viridian pierwszy wyskoczy nam Geodude, to w całym Viridian możemy złapać tylko Geodude.
2. W każdym PokeMart możemy kupić tylko pięć ball'ów, nie wprowadzamy ograniczenia, że muszą to być pokeball'e.
3. Każdego złapanego pokemona (oraz startera) musimy opieczętować ksywką.
4. Zezwala się na złapanie pokemona ponad normę tylko w celu nauczenia go HMu. Posiadając w teamie takiego poka nie możemy użyć go do walki, takiemu pokowi nie nadajemy ksywki. Tego pokemona można złapać przez save-rzut-powrót do save w razie niepowodzenia.
5. Gramy uczciwie, nie łapiemy poków do walki jednym pokeball'em (save-rzut pokeball-powrót do save).
6. Black out kończy się całkowitą przegraną - trzeba zacząć grę od początku, i tyczy się to również zrandomowania romu od nowa(ponieważ znamy już poki trenerów i startery). Jeżeli zostaną nam tylko pokemony z HM to również przegrywamy.
7. Każdy pokemon który umrze musi zostać wypuszczony lub zwrócony do boxu przy następnej wizycie w PokeCenter. Nie można go więcej użyć.
8. Używanie itemów w trakcie pojedynku jest niedopuszczalne. Potiony i antidote można używać poza walką.
ZASADY DODATKOWE (POZIOM HARD):
AD1. Można łapać tylko pokemony, których żywioł jest zgodny z żywiołem startera. W przypadku dwóch żywiołów startera wybieramy jeden z nich na stałe jako nasz żywioł przewodni. Dopuszczalne jest łapanie hybryd (wybierając Flying możemy złapać Charizarda, który jest Fire-Flying, jednak Charmandera i Charmeleona już nie). Co za tym idzie zasada pierwsza normalna obowiązuje pierwszego spotkanego pokemona spełniającego wymóg żywiołu. Fajniej? Wcale nie.
AD8. Używanie itemów jest całkowicie zabronione. Zero potionów, zero antidote, zero burn heal i innych dupereli. TYLKO POKECENTER. (wyjątkiem jest spot w którego wejście healuje. Jest taki w Ghost Tower). Jeśli twój pokemon zemrze na trutkę nim dobiegniesz do pokecenter - sorry Gregory, life is brutal.
ZAPRASZAM DO WRZUCANIA SCREENÓW Z POSZCZEGÓLNYCH STARĆ O ODZNAKI. Dokumentowanie osiągnięć dolewa oliwy do ognia rywalizacji. Więc, niech wygra lepszy!
Zgłaszając się do gry wylosuj pierw starter i zgłoś go tutaj razem z wybranym poziomem trudności :P
ZAGRAJMY W POKEMON NUZLOCKE CHALLANGE!
Czym jest Nuzlocke?
Nuzlocke jest zabawą pozwalającą wynieść prostą rozgrywkę na wyżyny rywalizacji, gdzie ściera się hart ducha i prawdziwe umiejętności. Jest prostą grą pokemon na specjalnych zasadach - brutalnie prawdziwą i zaskakującą. Wszyscy mogą wziąć w niej udział, wystarczy pobrać odpowiedni ROM pokemonów, wykonać randomizację i wszystko jest gotowe! Wygrywa ten, który jako pierwszy zapisze się w Hall of Fame!
Obecnie zapraszam was do Nuzlocke z Pokemon Fire Red. Ponieważ na internetach jest dostępna spolszczona wersja, to można grać na tym cebulackim języku, ja gram na angielskim.
1. Pobieramy Pokemon Fire Red (link do wersji ENG).
2. Pobieramy Visusal Boy Advance.
3. Pobieramy Randomizer.
4. Rozpakowujemy wszystko.
5. Uruchamiamy randomizer, klikamy Open ROM, odnajdujemy naszego ROM'a z pokemonami i dajemy Open.
6. W pierwszej zakładce nic nie zmieniamy, w drugiej dajemy random with 2 evolutions, cobyśmy byli do naszego startera przywiązani i mieli wobec niego jakieś nadzieje. Trzecia zakładka bez zmian, w czwartej zaznaczamy random oraz "Rival carries starter...", w piątej również random. Reszta bez zmian. Klikamy Randomize(save) i nazywamy nasz plik "firerednuzlocke".
7. Otwieramy emulator, wczytujemy wygenerowanego ROMa i gramy!
ZASADY (POZIOM NORMAL):
1. Na każdej mapie można złapać tylko jednego pokemona, w dodatku musi to być pierwszy spotkany na tej mapie pokemon. Czyli jeśli np. w Viridian pierwszy wyskoczy nam Geodude, to w całym Viridian możemy złapać tylko Geodude.
2. W każdym PokeMart możemy kupić tylko pięć ball'ów, nie wprowadzamy ograniczenia, że muszą to być pokeball'e.
3. Każdego złapanego pokemona (oraz startera) musimy opieczętować ksywką.
4. Zezwala się na złapanie pokemona ponad normę tylko w celu nauczenia go HMu. Posiadając w teamie takiego poka nie możemy użyć go do walki, takiemu pokowi nie nadajemy ksywki. Tego pokemona można złapać przez save-rzut-powrót do save w razie niepowodzenia.
5. Gramy uczciwie, nie łapiemy poków do walki jednym pokeball'em (save-rzut pokeball-powrót do save).
6. Black out kończy się całkowitą przegraną - trzeba zacząć grę od początku, i tyczy się to również zrandomowania romu od nowa(ponieważ znamy już poki trenerów i startery). Jeżeli zostaną nam tylko pokemony z HM to również przegrywamy.
7. Każdy pokemon który umrze musi zostać wypuszczony lub zwrócony do boxu przy następnej wizycie w PokeCenter. Nie można go więcej użyć.
8. Używanie itemów w trakcie pojedynku jest niedopuszczalne. Potiony i antidote można używać poza walką.
ZASADY DODATKOWE (POZIOM HARD):
AD1. Można łapać tylko pokemony, których żywioł jest zgodny z żywiołem startera. W przypadku dwóch żywiołów startera wybieramy jeden z nich na stałe jako nasz żywioł przewodni. Dopuszczalne jest łapanie hybryd (wybierając Flying możemy złapać Charizarda, który jest Fire-Flying, jednak Charmandera i Charmeleona już nie). Co za tym idzie zasada pierwsza normalna obowiązuje pierwszego spotkanego pokemona spełniającego wymóg żywiołu. Fajniej? Wcale nie.
AD8. Używanie itemów jest całkowicie zabronione. Zero potionów, zero antidote, zero burn heal i innych dupereli. TYLKO POKECENTER. (wyjątkiem jest spot w którego wejście healuje. Jest taki w Ghost Tower). Jeśli twój pokemon zemrze na trutkę nim dobiegniesz do pokecenter - sorry Gregory, life is brutal.
ZAPRASZAM DO WRZUCANIA SCREENÓW Z POSZCZEGÓLNYCH STARĆ O ODZNAKI. Dokumentowanie osiągnięć dolewa oliwy do ognia rywalizacji. Więc, niech wygra lepszy!
Zgłaszając się do gry wylosuj pierw starter i zgłoś go tutaj razem z wybranym poziomem trudności :P
0 x
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Re: Pokemon Nuzlocke Challange!
Ave! No to zaczynamy~! Poziom Normal, bo na Hard z randomizerem nie jestem gotowy psychicznie.
Świeć Panie nad duszą Akiry [*]. Na 15 lvl umarł na rywalu walcząc z 9 lvl Victreebelem używającym sleep powder i razor leaf.
NEW HOPE

NEW HOPE

0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Ja też biorę Normal. Oto mój piękny Vini, który zaliże wszystkich na śmierć.
Przeciwnik wziął... Shroomisha? Serio!?

0 x
I tak oto Brock padł pod wielkim cielskiem wszechmogącego Castle'a

0 x
To i ja dołączę, na normalu rzecz jasna, od jutra zacznę wrzucać screeny
0 x
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Pierwsze sukcesy mojej nowej nadziei:
Rywal 2 walka
Brock
Aktualny skład:
Sanbi (Marshtomp) lvl 21
Hikari (Slugma) lvl 14
EDIT:
Registeel używa Explosion i wbija mu się critical... Zawał życia.
Rywal 2 walka
Brock
Aktualny skład:
Sanbi (Marshtomp) lvl 21
Hikari (Slugma) lvl 14
EDIT:
Registeel używa Explosion i wbija mu się critical... Zawał życia.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Aktualny skład:
Niemiec (Metagross) lv24
Piesek (Salamance) lv26
Virus (Porygon) lv26
Żabka (Marshtomp) lv26
EEE...Luck (Mew two) lv26
Niemiec (Metagross) lv24
Piesek (Salamance) lv26
Virus (Porygon) lv26
Żabka (Marshtomp) lv26
EEE...Luck (Mew two) lv26
0 x
No, wczoraj resetowałem 7 albo 8 razy, ale w końcu weszło. Pierwszych trzech gymów nie wrzucałem, teraz padł czwarty.

Stan po pokonaniu Eriki. Sam lider był easy, ale przed nią jedna babka miała Politoeda który prawie doliczył do zera mojego Roku. Perish Song OP.
Wybrany typ: Psychic
Starter - Ichi (Beldum - Metang) lv 31, przed Brockiem miał 20 lv, bo przed 20 bez szans
Ni (Slowpoke) lv 29, złapany na Route 3.
San (Natu) lv 29, złapany w MT. Moon, nie ewoluuję go do 50 lvla żeby szybciej dostać learnset.
[*] Jon (Exeggutor) lv 16, złapany na Route 4, umarł podczas expienia Y.Y
Go (Claydol) lv 31, złapany na Route 24.
Roku (Espeon) lv 39, złapany na Route 25. Szczerze, nigdy nie wiązałem nadziei z evo Eevee, ale okazało się, że Espeon miał na 20 lvlu więcej Sp. Atk niż każdy inny pok z teamu na 30 lvl. Więc został liderem.
Nana (Jynx) lv 4, złapana na Route 2 podczas powrotu po HM Flash.
Hachi (Wobbuffet) lv 15, złapany w Diglett's Cave, może kiedyś zrobię z niego terrorystę, żeby kogoś ściągnąć.
Kyu (Kirlia) lv 24, złapana w Rock Tunnel. Strasznie słaba >.>
I na koniec moje życiowe rozczarowanie, zasada o której zapomniałem, a skoro jej nie ma, to nie mogę go używać. Pierwszy raz złapałem poka Shiny. Będzie do HMów ;_;
EDIT: No i jestem po Kodze.
I po Blainie.
I pokonał mnie Wobbuffet 28 lvl, popłakałem się. I reset.

Stan po pokonaniu Eriki. Sam lider był easy, ale przed nią jedna babka miała Politoeda który prawie doliczył do zera mojego Roku. Perish Song OP.
Wybrany typ: Psychic
Starter - Ichi (Beldum - Metang) lv 31, przed Brockiem miał 20 lv, bo przed 20 bez szans

Ni (Slowpoke) lv 29, złapany na Route 3.
San (Natu) lv 29, złapany w MT. Moon, nie ewoluuję go do 50 lvla żeby szybciej dostać learnset.
[*] Jon (Exeggutor) lv 16, złapany na Route 4, umarł podczas expienia Y.Y
Go (Claydol) lv 31, złapany na Route 24.
Roku (Espeon) lv 39, złapany na Route 25. Szczerze, nigdy nie wiązałem nadziei z evo Eevee, ale okazało się, że Espeon miał na 20 lvlu więcej Sp. Atk niż każdy inny pok z teamu na 30 lvl. Więc został liderem.
Nana (Jynx) lv 4, złapana na Route 2 podczas powrotu po HM Flash.
Hachi (Wobbuffet) lv 15, złapany w Diglett's Cave, może kiedyś zrobię z niego terrorystę, żeby kogoś ściągnąć.
Kyu (Kirlia) lv 24, złapana w Rock Tunnel. Strasznie słaba >.>
I na koniec moje życiowe rozczarowanie, zasada o której zapomniałem, a skoro jej nie ma, to nie mogę go używać. Pierwszy raz złapałem poka Shiny. Będzie do HMów ;_;

0 x
- Natsume Yuki
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 31
- Ranga: Nukenin S
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=199
- GG/Discord: 6078035 / Exevanis#4988
- Multikonta: Iwan zza Miedzy
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EjU631-4SVE[/youtube]
Wszyscy opisują i wrzucają screeny, to ja nagrałem. A co mi tam kappa
Wszyscy opisują i wrzucają screeny, to ja nagrałem. A co mi tam kappa
0 x
:c
Przygoda zapowiadała się ciekawie

Wybrałem pichu i mało dumnie go nazwałem.

Niestety długo nie pożył bo w pierwszej lokacji wpadł na twoją starą

Wybrałem pichu i mało dumnie go nazwałem.

Niestety długo nie pożył bo w pierwszej lokacji wpadł na twoją starą

0 x
- Natsume Yuki
- Postać porzucona
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JVCEvwD76XM[/youtube]
Ten seed coraz bardziej mi się podoba XD
Ten seed coraz bardziej mi się podoba XD
0 x
Kolejnych naście resetów dalej. Dałem sobie siana z Fire Red po trzeciej przegranej z Wobbufettem. Gram w Black2 na tych samych zasadach(HARD). Jestem właśnie po pierwszej odznace.
Starter: Magnemite (wybrany żywioł: steel)
Starter rywala: Litwick. Pierwsza walka wygrana tylko dlatego, że mi pozwolił i używał Minimize... xD

EDIT1:
Starter: Magnemite (wybrany żywioł: steel)
Starter rywala: Litwick. Pierwsza walka wygrana tylko dlatego, że mi pozwolił i używał Minimize... xD

EDIT1:
Pierw złapałem Dialgę, lucky!

WAT?!

WAT?!?!?!?!

WAT?!

WAT?!?!?!?!

0 x
- Natsume Yuki
- Postać porzucona
- Natsume Yuki
- Postać porzucona
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości