Sesja

Tradycyjny offtop - można tutaj swobodnie rozmawiać na temat forum, rozgrywki, tematyki, albo nawet o tematach zupełnie z innej beczki. Ogólnie - piszta, co chceta!
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Sesja

Post autor: Tsukune »

może na przykładzie będzie prościej:

Walczysz z kimś. Macie [tu na nasze] 50 PA siły. Obu wam rzut nie wchodzi...ty wyrzucasz 60 a rywal 62...mimo że wam obu nie weszło na siłę ty masz mniejszy błąd wiec przykładowo upadając upadniesz w na przeciwnika albo będziesz miał na tyle szczęście że nie zranisz się o wystający gwoźdź.

To chyba najprostszy przykład...albo mi się może wydawać że to najprostszy przykład
0 x
Awatar użytkownika
Misae
Wiek postaci: 28
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
GG/Discord: Misae#1695

Post autor: Misae »

Na razie mam zamiar zrobić przyjemną jednostrzałówkę i wszystkie szczegóły omówimy na bieżąco :D
Tsukune nie strasz mi tu niedoświadczonych graczy :P obiecuję aby pierwszy raz dla moich panów, którzy nie grali był przyjemny kappa a mechanika jest naprawdę przystępna
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Ja tam nikogo nie mam zamiaru straszyć...dałem tylko przykład by lepiej nieco wyjaśnić mechanikę
0 x
Awatar użytkownika
Yasuo
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

Kurde... naliczyłem 10 chętnych xD. A Misae ma limit do 6...

No cóż, nie wiem czy czasowo dam radę. Więc jak coś, to chętnie odstąpię komuś swoje miejsce (o ile je mam <feelsgoodman> ).

PS: weźcie to zróbcie gdzieś tak o drugiej czy trzeciej w nocy w jakiś weekend xD. Idealna pora na horrory :D.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Misae
Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach

Liczę, że nie tylko ja będę prowadzić bo sama chętnie też zagram :D
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yasuo
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

No to chyba tylko Tsukune zostaje jako drugi MG xD.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune

O nie ja się na MG nie nadaję...nawet misje są w moim wykonaniu marne wiec na MG to zdecydowanie się nie nadaję...zwłaszcza patrząc na to że nawet nie przeczytałem "księgi strażnika" z zewu cthulhu
0 x
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

Raczej chodzi o jakieś tam rusznikarstwo i robienie przedmiotów jakiś półek czy coś jakby bawił się w tworzenie Dungeonów.
Ja tam preferuję Warhamera.

Masz 50Pkt walki wręcz więc masz 50% szans na zadanie trafionego ciosu a potem k6 obrażeń. Jak wpada 6 to masz znowu rzut k6 i tak w kółko aż nie wpadnie coś innego niż 6 (traktuje się jako ciosy krytyczne).
No i przyjemniej mi się strzela z łuku niż pistoletówki xD
0 x
Awatar użytkownika
Yamanaka Inoshi
Postać porzucona
Wiek postaci: 18
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach.
Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie.
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Hoshigaki Maname
Aktualna postać: Jun

Post autor: Yamanaka Inoshi »

k10 yami, nie k6. To po 1.

Po drugie, druga edycja jest passe

Cthulu jest podobne do młotka mechanicznie[takie 90%]
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ja też generalnie bym się pisał jakby było wolne miejsce.

I mogę ewentualnie coś poprowadzić, ale ja to bardziej w Dnd/Pathfindery niż Ktulu.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Tohaku
Postać porzucona
Wiek postaci: 17
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Kędzierzawy młodzieniec o ciemnych włosach z cienką maseczką na twarzy.
Widoczny ekwipunek: Czarne, skórzane rękawice na dłoniach. Dwie kabury przy prawym udzie, obok siebie. Torba na lewym pośladku.
GG/Discord: pralkarz (Discord)

Post autor: Tohaku »

Żadnego uniwersum nie znam, więc naturalny jest to, że najchętniej piszę się na to najprzystępniejsze dla zielonego. >:V
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamiyo Ori
Ranga: Wyrzutek B
Krótki wygląd: Drobnej budowy , nawet jak na jego wiek. Na głowie ma czupryne czarnych włosów, dość matowych i nie świecących się zbytnio, spiętych w kucyk rzemieniem.
Widoczny ekwipunek: Duża torba na pośladkach przyczepiona paskiem.
GG/Discord: deviler_
Multikonta: Rokudo Gaika/Yuki Renji

Post autor: Kamiyo Ori »

Odświeżam temat, bo trzeba walczyć ze słomianym zapałem. Póki co jest jednostrzał w Cthulhu, który może pociągnąć Misae.

Poniżej zasoby ludzkie, którymi możemy dysponować :)

Pula MG:
  1. Misae (Cthuluhu, coś jeszcze?)<dodać edycje>
  2. Exodia(DnD/Pathfinder)<dodać edycje>
Gracze:
  1. Misae
  2. Han Gug
  3. Tohaku (Nieaktywny)
  4. Yasuo
  5. Kamiyo Ori
  6. Yuu
  7. Kuroi Kuma
  8. Tsukune
  9. Kakita Asagi
  10. Naoki
  11. Yami
  12. Exodia
  13. Yamanaka Inoshi
Tutaj macie kodzik do zgłaszania sesji przez MG, bo na tym forku wszyscy kochamy formularze.

Kodzik do zgłoszenia gracza:

Jeśli chodzi o Zew, to ja spasuje i odstąpie swoje miejsce. Wpisujcie się poniżej, to się zbierze ekipa. Jak już się zgada te 5-6 osób to można zaczynać. Jak więcej, to można pomyśleć o jakichś odstapieniach, więc ignoruje to co wyżej ludzie pisali.

Na życzenie Misałki, wrzucam tutaj pierwsze piękne zaproszonko.

Nazwa robocza sesji: Jednostrzał
MG: Misae
System: Zew Cthulhu
Liczba graczy: 4-6
Dodatkowe: Preferowani gracze z małym doświadczeniem
0 x
PH | Ryō | KP | Notes
Awatar użytkownika
Kamiyo Ori
Krótki wygląd: Drobnej budowy , nawet jak na jego wiek. Na głowie ma czupryne czarnych włosów, dość matowych i nie świecących się zbytnio, spiętych w kucyk rzemieniem.

Nazwa robocza sesji: Jednostrzał#2
MG: Misiałek
System: własny/ realizm, XXI wiek, postaci: grupa studentów
Liczba graczy: do 4
Dodatkowe: otwarci gracze
0 x
PH | Ryō | KP | Notes
Awatar użytkownika
Kamiyo Ori

Ryzyk fizyk
Nazwa robocza sesji: Jednostrzał#2
Terminy: Profesjonalny nolajf. Po 16 codziennie właściwie.
0 x
PH | Ryō | KP | Notes
Awatar użytkownika
Misae

To w ramach doprecyzowania, Jednostrzał#2 początek XXI wieku, grupa studentów - więc czuję, że większość się wczuje :D
0 x
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piszemy o wszystkim!”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości