Sesja
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Re: Sesja
może na przykładzie będzie prościej:
Walczysz z kimś. Macie [tu na nasze] 50 PA siły. Obu wam rzut nie wchodzi...ty wyrzucasz 60 a rywal 62...mimo że wam obu nie weszło na siłę ty masz mniejszy błąd wiec przykładowo upadając upadniesz w na przeciwnika albo będziesz miał na tyle szczęście że nie zranisz się o wystający gwoźdź.
To chyba najprostszy przykład...albo mi się może wydawać że to najprostszy przykład
Walczysz z kimś. Macie [tu na nasze] 50 PA siły. Obu wam rzut nie wchodzi...ty wyrzucasz 60 a rywal 62...mimo że wam obu nie weszło na siłę ty masz mniejszy błąd wiec przykładowo upadając upadniesz w na przeciwnika albo będziesz miał na tyle szczęście że nie zranisz się o wystający gwoźdź.
To chyba najprostszy przykład...albo mi się może wydawać że to najprostszy przykład
0 x
- Misae
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Akoraito
- Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
- Widoczny ekwipunek: Torba na lewym i prawym biodrze;plecak
- Link do KP: viewtopic.php?p=68018#p68018
- GG/Discord: Misae#1695
Na razie mam zamiar zrobić przyjemną jednostrzałówkę i wszystkie szczegóły omówimy na bieżąco
Tsukune nie strasz mi tu niedoświadczonych graczy :P obiecuję aby pierwszy raz dla moich panów, którzy nie grali był przyjemny kappa a mechanika jest naprawdę przystępna

Tsukune nie strasz mi tu niedoświadczonych graczy :P obiecuję aby pierwszy raz dla moich panów, którzy nie grali był przyjemny kappa a mechanika jest naprawdę przystępna
0 x

- Tsukune
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
Ja tam nikogo nie mam zamiaru straszyć...dałem tylko przykład by lepiej nieco wyjaśnić mechanikę
0 x
- Yasuo
- Ranga: Kosho
- Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
- Link do KP: viewtopic.php?p=55892#p55892
- GG/Discord: .iwaru
- Multikonta: Tenshi
Kurde... naliczyłem 10 chętnych xD. A Misae ma limit do 6...
No cóż, nie wiem czy czasowo dam radę. Więc jak coś, to chętnie odstąpię komuś swoje miejsce (o ile je mam
).
PS: weźcie to zróbcie gdzieś tak o drugiej czy trzeciej w nocy w jakiś weekend xD. Idealna pora na horrory
.
No cóż, nie wiem czy czasowo dam radę. Więc jak coś, to chętnie odstąpię komuś swoje miejsce (o ile je mam

PS: weźcie to zróbcie gdzieś tak o drugiej czy trzeciej w nocy w jakiś weekend xD. Idealna pora na horrory

0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -
Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
"Myśli"
Wzór Misji:
[/list][/fieldset]
[/quote][/code]
- Misae
- Krótki wygląd: Białowłosa, o dwukolorowych tęczówkach - lewa srebrzysto-biała, a prawa fiołkowa, ubrana w płaszcz, rękawiczki ze stalowym ochraniaczem. Na szyi kwiatowa kolia, powyżej, po prawej stronie pozioma blizna; różowe kanzashi we włosach
- Yasuo
- Ranga: Kosho
- Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
- Link do KP: viewtopic.php?p=55892#p55892
- GG/Discord: .iwaru
- Multikonta: Tenshi
No to chyba tylko Tsukune zostaje jako drugi MG xD.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
"Myśli"
Wzór Misji:
[/list][/fieldset]
[/quote][/code]
- Tsukune
O nie ja się na MG nie nadaję...nawet misje są w moim wykonaniu marne wiec na MG to zdecydowanie się nie nadaję...zwłaszcza patrząc na to że nawet nie przeczytałem "księgi strażnika" z zewu cthulhu
0 x
- Yami
- Wiek postaci: 25
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268
Raczej chodzi o jakieś tam rusznikarstwo i robienie przedmiotów jakiś półek czy coś jakby bawił się w tworzenie Dungeonów.
Ja tam preferuję Warhamera.
Masz 50Pkt walki wręcz więc masz 50% szans na zadanie trafionego ciosu a potem k6 obrażeń. Jak wpada 6 to masz znowu rzut k6 i tak w kółko aż nie wpadnie coś innego niż 6 (traktuje się jako ciosy krytyczne).
No i przyjemniej mi się strzela z łuku niż pistoletówki xD
Ja tam preferuję Warhamera.
Masz 50Pkt walki wręcz więc masz 50% szans na zadanie trafionego ciosu a potem k6 obrażeń. Jak wpada 6 to masz znowu rzut k6 i tak w kółko aż nie wpadnie coś innego niż 6 (traktuje się jako ciosy krytyczne).
No i przyjemniej mi się strzela z łuku niż pistoletówki xD
0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
k10 yami, nie k6. To po 1.
Po drugie, druga edycja jest passe
Cthulu jest podobne do młotka mechanicznie[takie 90%]
Po drugie, druga edycja jest passe
Cthulu jest podobne do młotka mechanicznie[takie 90%]
0 x
- Papyrus
- Administrator
- Ranga: Fabular
- GG/Discord: Enjintou1#8970
- Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans
Ja też generalnie bym się pisał jakby było wolne miejsce.
I mogę ewentualnie coś poprowadzić, ale ja to bardziej w Dnd/Pathfindery niż Ktulu.
I mogę ewentualnie coś poprowadzić, ale ja to bardziej w Dnd/Pathfindery niż Ktulu.
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
- Tohaku
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 17
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Kędzierzawy młodzieniec o ciemnych włosach z cienką maseczką na twarzy.
- Widoczny ekwipunek: Czarne, skórzane rękawice na dłoniach. Dwie kabury przy prawym udzie, obok siebie. Torba na lewym pośladku.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=8075
- GG/Discord: pralkarz (Discord)
Żadnego uniwersum nie znam, więc naturalny jest to, że najchętniej piszę się na to najprzystępniejsze dla zielonego. 

0 x

- Kamiyo Ori
- Ranga: Wyrzutek B
- Krótki wygląd: Drobnej budowy , nawet jak na jego wiek. Na głowie ma czupryne czarnych włosów, dość matowych i nie świecących się zbytnio, spiętych w kucyk rzemieniem.
- Widoczny ekwipunek: Duża torba na pośladkach przyczepiona paskiem.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=7983
- GG/Discord: deviler_
- Multikonta: Rokudo Gaika/Yuki Renji
Odświeżam temat, bo trzeba walczyć ze słomianym zapałem. Póki co jest jednostrzał w Cthulhu, który może pociągnąć Misae.
Poniżej zasoby ludzkie, którymi możemy dysponować
Pula MG:
Kodzik do zgłoszenia gracza:
Jeśli chodzi o Zew, to ja spasuje i odstąpie swoje miejsce. Wpisujcie się poniżej, to się zbierze ekipa. Jak już się zgada te 5-6 osób to można zaczynać. Jak więcej, to można pomyśleć o jakichś odstapieniach, więc ignoruje to co wyżej ludzie pisali.
Na życzenie Misałki, wrzucam tutaj pierwsze piękne zaproszonko.
Nazwa robocza sesji: Jednostrzał
MG: Misae
System: Zew Cthulhu
Liczba graczy: 4-6
Dodatkowe: Preferowani gracze z małym doświadczeniem
Poniżej zasoby ludzkie, którymi możemy dysponować

Pula MG:
- Misae (Cthuluhu, coś jeszcze?)<dodać edycje>
- Exodia(DnD/Pathfinder)<dodać edycje>
- Misae
- Han Gug
- Tohaku (Nieaktywny)
- Yasuo
- Kamiyo Ori
- Yuu
- Kuroi Kuma
- Tsukune
- Kakita Asagi
- Naoki
- Yami
- Exodia
- Yamanaka Inoshi
Kodzik do zgłoszenia gracza:
Jeśli chodzi o Zew, to ja spasuje i odstąpie swoje miejsce. Wpisujcie się poniżej, to się zbierze ekipa. Jak już się zgada te 5-6 osób to można zaczynać. Jak więcej, to można pomyśleć o jakichś odstapieniach, więc ignoruje to co wyżej ludzie pisali.
Na życzenie Misałki, wrzucam tutaj pierwsze piękne zaproszonko.
Nazwa robocza sesji: Jednostrzał
MG: Misae
System: Zew Cthulhu
Liczba graczy: 4-6
Dodatkowe: Preferowani gracze z małym doświadczeniem
0 x
- Kamiyo Ori
- Krótki wygląd: Drobnej budowy , nawet jak na jego wiek. Na głowie ma czupryne czarnych włosów, dość matowych i nie świecących się zbytnio, spiętych w kucyk rzemieniem.
- Kamiyo Ori
- Misae
To w ramach doprecyzowania, Jednostrzał#2 początek XXI wieku, grupa studentów - więc czuję, że większość się wczuje 

0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości