Kami Fubuki hakai

Moderator: Souei

Kamiru

Kami Fubuki hakai

Post autor: Kamiru »

[center][img]http://fc04.deviantart.net/fs51/f/2009/271/4/1/Getsuga_Tanshou_by_Kanomaru.gif[/img][/center]
Nazwa
Kami Fubuki hakai 神吹雪破壊
Dziedzina
Hyoton
Ranga
A
Pieczęci
Brak, ruch ostrzem
Zasięg
30 metrów
Koszt
B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5%
Dodatkowe
Wymagane ostrze dobrze przewodzące chakre (Oni)
Opis Aby w ogóle móc pomyśleć o używaniu tej techniki, trzeba posiąść trudną sztukę kontroli czarnego lodu. Poprzez przelanie chakry Hyotonu do ostrza i chwili skupienia, zależnej od rozwoju KC (poniżej i równa B - jedna tura, powyżej B - pół tury), użytkownik jednym zamachem/pchnięciem itp. może wypuścić szybką falę czarnego lodu. To, co stanie na jej drodze zostanie dotkliwie pocięte/potłuczone odłamkami lodu i smagane mroźnym wiatrem. Cała energia rozchodzi się w każdą stronę wraz ze wzrostem przebytego dystansu, by finalnie (czyli po 30 metrach) liczyć sobie koło o średnicy 20 metrów. Skutki ataku są już tam mniej dotkliwe, niż na samym starcie, jednak i tak wystarczą by zniszczyć cienką ścianę. Na samym początku, siła uderzenia jest tak duża, że bez problemów zniszczy bariery niższe rangą, o przeciwniku nie wspominając. Jeśli oberwie z odległości większej, niż 20 metrów, musi liczyć się z tym, że jego ciało może pokryć się warstwą lodu (grubość ocenia MG/Sędzia, ale nie przekroczy ona centymetra). Jutsu można skontrować katonem równej rangi, bądź osłabić niższym, albo też zatrzymać odpowiednią barierą A/S. Warto nadmienić, że ostrze w trakcie ładowania wygląda, jakby płonęło czarnym ogniem. Broni nie można "naładować" i wstrzymywać się z wypuszczeniem fali.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Kami Fubuki hakai

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Z tym równomiernym rozchodzeniem się, chodziło mi o kierunek, w którym robię wymach/pchnięcie etc.
Poglądowy obrazek nie oddający rzeczywistej skali bla bla bla -> http://i.imgur.com/YrwTg5W.png

Obrażenia - rany cięte od ostrych krawędzi lodu, a jeśli ktoś oberwie większym fragmentem, to tak, jakby oberwał młotkiem/młotem. No i do tego dochodzi odrzucenie (przez pęd) + pokrycie się warstwą lodu (z zimna).

Dafuq... Co ja napisałem. O_e Usuwam wzmiankę o obrażeniach poza zasięgiem rażenia.

Kwestia kontry ogniem. Czy Hyoton > katon (źle myślę?) zmieniłbym, że technika rangi A niwelowałaby całkowicie, B osłabiało.

Czyli zbieram chakrę przez turę, potem mniej, ale nadal mogę sobie normalnie tym sztyleto-mieczem walczyć, samemu decydując, kiedy posłać taką falę? Bez akcji w stylu "Jest gotowe, to muszę odpalić bo zgaśnie".

Resztaaa?
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Mi się podoba to co teraz napisałeś, tzn. te sprostowania i zależności od Katonu. Co nie zmienia faktu, że mam taki pogląd - Jeśli chcesz to zebrać i tym walczyć to musisz dodać koszt procentową chakry na ture by to utrzymywać .
0 x
Kamiru

Zrozumiałbym to w przypadku gdybym używał zwykłej katany itp. Zamiast tego muszę używać ostrza stworzone z lodu (leży w kuźni) który bardzo dobrze przewodzi chakrę tego żywiołu. Dlatego uznałem to za zbędne.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Szef zarządził, na utrzymywanie się nie zgadzasz, więc niech będzie, że podpinam się pod osąd Arafinwe
0 x
Kamiru

Oki doki. To już możecie sypać akcepty? Dopisek dodam dzisiaj.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Okay, niech będzie, Akceptuję
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

To i ja....
Obrazek
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

akcept
0 x
Kamiru

Przeniesie ktoś?
0 x
Kamiru

Przenoszę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości