Mijuku 未熟

Moderator: Souei

Ayatsuri Yujiro

Mijuku 未熟

Post autor: Ayatsuri Yujiro »

Nazwa Kukły
Mijuku
Ranga
D
Klasa
Ultra Lekka
Cena
450
Materiały
W zdecydowanej większości wykreowana z drewna znośnej jakości.
Wygląd Krótki tułów. Cztery ręce pięciopalczaste o długości półtora metra podzielonych na sześć segmentów za pomocą stawów kulistych, które dają spore możliwości do przeróżnych mniej spodziewanych manewrów. Dwie nogi składające się już z tylko dwóch podłużnych odcinków zakończonych zaostrzeniami. Charakterystyczny brak szyi. Głowa niemowlęcia z wiecznie rozwartymi ustami. Malutki i niemal niezauważalny nosek. Ruchome wystrugane oczęta umieszczone w oczodołach w taki sposób, by nie mogły wypaść bez przyczyny. Niedługa szata zwisająca do talii obwiązana w okolicach tam, gdzie powinna być szyja. Cała sylwetka marionetki spowita kolorem drewna buku. Lalka całkowicie wyprostowana nie przekracza nawet metra, co wygląda odrobinę niepokojąco wraz z rękoma o takich rozmiarach.
Mechanizmy
W okolicach tułowia znajduje się jeden średniej wielkości magazynek na bronie. Na każdej z rąk, a dokładniej na dłoniach umieszczone są wyrzutniki Kunai łączące się z magazynkiem. W nosie Mijuku usytuowane są sprytnie dwa ukryte wyrzutniki senbonów. Generalna objętość fūinjutsu wynosi 60.
Link do tematu postaci
Klik!
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Re: Mijuku 未熟

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Ayatsuri Yujiro

Post autor: Ayatsuri Yujiro »

0 x
Ayatsuri Juranu

Post autor: Ayatsuri Juranu »

W dziale mechanizmów lepiej wypunktuj co jest gdzie, zamiast robić to takim opisem wprost.

Mam też kilka zastrzeżeń: Magazynek jest 1,5 metra od wyrzutni, oddzielony 6 stawami. Jak wyobrażasz sobie ten podajnik?

Objętość Fuuin 60 nie przejdzie, skoro sam magazynek ma 150. Całość pewnie 200-250 (chyba raczej 250 biorąc pod uwagę długość rąk). Z marionetkami jest tak, że w sumie nie trzeba podawać tej objętości, jeśli nie ma ona dużego znaczenia. Do pieczętowania marionetek jest technika klanowa na randze C, która ułatwia przechowywanie kukieł w zwojach. Wiem, że w przykładzie mojej marionetki podana była objętość fuuin, ale ma ona szczególne znaczenie, gdyż 40 to limit zapieczętowania w Raikou Kenka.

Przydałby się też jakiś mały magazynek do wyrzutni w nosie.

Jest jeszcze kwestia osobista, a mianowicie wolałbym zobaczyć opis podzielony akapitami czy punktami na różne części. Teraz może to ma małe znaczenie, bo lalka jest dość prosta, ale przy skomplikowanych tworach już warto być przyzwyczajonym do schematu.

Cenę 450 mogę już uznać razem z magazynkiem na senbon. Nie wiem o jakiej robociźnie mówimy, skoro Ayatsuri sam składa kukiełki, ale symboliczne 50 Ryo za drewno można uznać.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Archiwum
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości