To znowu ja! Tym razem z sikami kota :^)

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Yama-uba
Gracz nieobecny
Multikonta: Atari Sanada

To znowu ja! Tym razem z sikami kota :^)

Post autor: Yama-uba »

Nazwa
Neko no nyō
Poziom
Zaawansowany | 3
Rodzaj
Trucizna
Forma
Płyn
Sposób aplikacji
Kontakt z okiem
Efekty Płyn reagujący jedynie w kontakcie z oczami - wykluczając oczywiście powieki. Kontakt musi dojść bezpośrednio z nagim okiem. Trucizna powoduje dość nietypowe symptomy, bowiem zmusza źrenice do rozszerzenia się do niewyobrażalnych rozmiarów, to zaś ma swoje następstwa pozytywne jak i negatywne. Zaczynając od dobrej strony, po zaaplikowaniu płynu nasz wzrok znacznie lepiej nadaje się do widzenia w ciemności. Rozszerzona źrenica lepiej łapie światło dzięki czemu noc przestaje być już problemem, a ciemne jamy nie pochłaniają już tak mrokiem. Tutaj zaś wkracza negatyw. Rozszerzona źrenica zbiera światło tak łapczywie, że skropione oczy w świetle dnia są oślepiane słońcem i ogólną jasnością. Oko takie w bezpośrednim zetknięciu z błyskiem podobnym do tego generowanego przez notkę oślepiającą może spowodować trwały uszczerbek na wzroku - to zaś zależne jest od sytuacji i od natężenia światła. Pamiętaj więc padwanie, że miecz ma dwa ostrza, a mądry ten kto skropi sobie jedno oko, gdy mus, a wrogowi oba, gdy taka potrzeba.
Opis Płyn konsystencji wody o krwistej barwie i lekkim piżmowym zapachu.
Działanie Tura 0 (Tura aplikacji): Nie dzieje się nic.
Tura 1: Na oku/oczach wymuszana jest reakcja zwrotna. Źrenica powoli rozszerza się nie dając żadnych istotnych efektów.
Tura 2: Skażone oko reaguje silniej dając połowę efektu z tury 3.
Tura 3: Źrenica/ce rozszerzyły się niemal na całe widoczne zza powieki oko. Trucizna zmusiła oko do przyjmowania światła w nienaturalnie dużych ilościach, co w ciemnościach poprawia znacznie widoczność, a za dnia oślepia.
Tura 4: Efekty takie jak w przypadku tury 3, jednak tutaj następuje element kulminacyjny w momencie uderzenia bardzo jasne światło może dojść do trwałego uszkodzenia wzroku.
Tura 5: Efekt bliźniaczy do tury 3.
Tura 6: Substancja, które wchłonęło oko bądź oczy słabnie, przez co oko reaguje słabiej o połowę w stosunku do tury 3. Najlepszy czas, aby skroplić wrażliwy organ ponownie.
Tura 7: Brak efektów, oko funkcjonuje w normalny sposób.
Link do tematu postaci
KLIK!

Don't h8. Just axept <feelsgoodman>
Jak zwykle proszę bez hidów~
Niechaj każdy wie jaką dzielnie walczę o "Kocie szczyny", aby mogli sobie ludzi wkraplać je do oczu kappa
0 x
Obrazek
Moje pyszne, cudowne i pachnące: Trucizny
Komu, komu bo idę do domu~
Zan

Re: To znowu ja! Tym razem z sikami kota :^)

Post autor: Zan »

Jak dla mnie bardzo porządnie zrobione i mógłby być akcept na tę wersję, ale nie wiem czy nie przydałoby się jakieś doprecyzowanie tego stałego uszczerbku na wzroku. Chociaż mniej więcej określić jakiej wielkości może być ta utrata wizji, by nie były to słowa rzucane na wiatr. Efekt trwały jest jak najbardziej ok i adekwatny do rangi substancji. Więcej uwag nie mam. Substancja ma niezłą siłę, ale też zaaplikowanie jej nie jest aż takie łatwe i działa tylko na jednym obszarze. Jak dla mnie to dopisać ten jeden szczegół i klepiemy ;)
0 x
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Ja to co zawsze - dlaczego te substancje działają tak krótko? Te 7 tur w praktyce ile będzie trwało? 10 minut? Jak dla mnie takie coś mogłoby spokojnie działać przez kilka godzin, słabnąc z czasem. Aktualnie to wygląda dla mnie trochę dziwnie bo jest coś wkroplone do oka, jest przez dłuższą chwilę jakiś efekt ale w sumie zaraz znika i tak więc... no tak dziwnie, bez sensu trochę.

Ogólnie wszystko ok, nie mam zastrzeżeń, poziom itd się zgadza czyli daję akcept, ale proponuję zwiększyć czas działania.
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Zan

W klinikach podają czasem takie krople, które bardzo drażnią oczy i powodują mocne łzawienie. Podaje się je właśnie do rozszerzenia źrenic. Mi źrenice pozostawsły rozszerzone (i to jak bardzo!) przez 3-4 godziny, a przez pierwszą godzinę bardzo słabo się widzi, o czytaniu można zapomnieć. Może niech to będzie jakiś punkt odniesienia.
0 x
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.

Chyba mówisz o tych kroplach, które dają przy badaniu wzroku, głębi czy czegoś takiego - znam, faktycznie masz rację. Tak czy inaczej myślę, że ten specyfik spokojnie mógłby działać dłużej niż kilka minut ;)
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ja też myślę, że bardziej spoko byłoby to rozpisać na minuty czy godziny, zamiast na tury. To nie jest substancja do walki, więc i tak to mierzenie czasu w turach pewnie się tutaj nie sprawdzi.
Odchudź opis o to ostatnie zdanie. Bardzo fajne, ale zupełnie niepotrzebne, a takie wywalamy! >:[
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yama-uba
Gracz nieobecny
Multikonta: Atari Sanada

Post autor: Yama-uba »

Nazwa
Neko no nyō
Poziom
Zaawansowany | 3
Rodzaj
Trucizna
Forma
Płyn
Sposób aplikacji
Kontakt z okiem
Efekty Płyn reagujący jedynie w kontakcie z oczami - wykluczając oczywiście powieki. Kontakt musi dojść bezpośrednio z nagim okiem. Trucizna powoduje dość nietypowe symptomy, bowiem zmusza źrenice do rozszerzenia się do niewyobrażalnych rozmiarów, to zaś ma swoje następstwa pozytywne jak i negatywne. Zaczynając od dobrej strony, po zaaplikowaniu płynu nasz wzrok znacznie lepiej nadaje się do widzenia w ciemności. Rozszerzona źrenica lepiej łapie światło dzięki czemu noc przestaje być już problemem, a ciemne jamy nie pochłaniają już tak mrokiem. Tutaj zaś wkracza negatyw. Rozszerzona źrenica zbiera światło tak łapczywie, że skropione oczy w świetle dnia są oślepiane słońcem i ogólną jasnością. Oko takie w bezpośrednim zetknięciu z błyskiem podobnym do tego generowanego przez notkę oślepiającą może spowodować trwały uszczerbek na wzroku - to zaś zależne jest od sytuacji i od natężenia światła.
Opis Płyn konsystencji wody o krwistej barwie i lekkim piżmowym zapachu.
Działanie Minuta 0 (Tura aplikacji): Nie dzieje się nic.
Minuta 0-1: Na oku/oczach wymuszana jest reakcja zwrotna. Źrenica powoli rozszerza się nie dając żadnych istotnych efektów.
Minuta 1-3: Skażone oko reaguje silniej dając połowę efektu z punktu 3.
Minuta 3-10: Źrenica/ce rozszerzyły się niemal na całe widoczne zza powieki oko. Trucizna zmusiła oko do przyjmowania światła w nienaturalnie dużych ilościach, co w ciemnościach poprawia znacznie widoczność, a za dnia oślepia.
Minuta 10-20: Efekty takie jak w przypadku punktu 3, jednak tutaj następuje element kulminacyjny w momencie uderzenia bardzo jasne światło może dojść do trwałego uszkodzenia wzroku.
Minuta 20-27: Efekt bliźniaczy do punktu 3.
Minuta 27-30: Substancja, które wchłonęło oko bądź oczy słabnie, przez co oko reaguje słabiej o połowę w stosunku do tury 3. Najlepszy czas, aby skroplić wrażliwy organ ponownie.
Minuta 30-powyżej: Brak efektów, oko funkcjonuje w normalny sposób.
Link do tematu postaci
KLIK!

Dałam minuty i usunęłam ten dodatek w opisie niepotrzebny. Tylko nie wiem czy nie przesadziłam z czasem. Proszę o ocenkę i wybaczcie za długi zastój <feelsbadman>
0 x
Obrazek
Moje pyszne, cudowne i pachnące: Trucizny
Komu, komu bo idę do domu~
Zan

Ja tam uważam, że jest ok. Czas też może być. Normalnei trwałoby z dwie godziny, a tu mamy ładnie zaniżony czas na potrzeby forum. Klepię.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Akcept
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Akcept. Niech jeszcze poleży do tej 13 żeby reszta miała szansę się ostatecznie zapoznać lub zamilknąć na wieki
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać

Akcept :)
0 x
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości