- Nazwa
- Bi-rōgan
- Typ
- Dmuchawka
- Styl
- Takeda
- Rozmiary
- Opis Jest to prosty kij z otworem w środku. Przeznaczony on jest do wystrzeliwania strzał za pomocą kontrolowanych wybuchów które tworzą się w ręce użytkownika Bakutonu. Z racji tego iż jest to tylko odpowiednio spreparowany kij, maksymalna ranga Reberu jaką można użyć przy tym przedmiocie to D aby nie zniszczyć go. Jako iż uzywamy do wystrzelenia naszej chakry, zasięg jest większy od krótkiego łuku i wynosi około 140 metrów. Z odległości 10 metrów nie powinno być problemu z przebiciem metalowego pancerza, skórzany za to poddaje się przy 40 metrach. Dodatkowo, przedmiot można trzymac w jednym ręku, jak "magiczną różdżkę". Cena wystrzału z tej broni jest równa połowie kosztu Reberu. Oczywiście przedmiot wymaga realnych strzał.
- Wymagania
- Cena
- 500 Ryō
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Bi-rōgan
Moderator: Souei
Bi-rōgan
0 x
- Yami
- Wiek postaci: 25
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268
Re: Bi-rōgan
Muszę się przyznać iż ten item jest stworzony w sumie dla wyczucia systemu oceniania, jako iż wszystko jest w hide to nie ma jak popatrzeć na ograniczenia fantazji(bo wiem o tym dokładnie iz w realnym świecie stało by sie to o czym piszesz
) Jeżeli inni będą tego samego zdania to nie będę tutaj błagał o akcept, po prostu wyrzucić :P

0 x
Re: Bi-rōgan
Dokładnie to co napisał Yami.
Aby przetrwało to wybuch mający na tyle siły aby wystrzelić pocisk na duży dystans, musisz zastąpić lufę czymś wytrzymalszym (wiem, że myślisz o stali), dodatkowo pocisk także musiał by być metalowy. A to już jest niebezpiecznie blisko pistoletu. Jeszcze tylko rączka i mechanizm z podajnikiem kulek i Voilà! Masz meteor na głowie.
Tak na poważnie, aby nie rozerwało drewna musiałbyś zastąpić bakuton mniej inwazyjnym futonem. Jak dla mnie w tej formie odpada.
Edit, uprzedziłeś mnie! Pozwolę sobie przenieść ten temat, gdyż chyba wszystko zostało już wyjaśnione.
Przenoszę za zgodą gracza.
Aby przetrwało to wybuch mający na tyle siły aby wystrzelić pocisk na duży dystans, musisz zastąpić lufę czymś wytrzymalszym (wiem, że myślisz o stali), dodatkowo pocisk także musiał by być metalowy. A to już jest niebezpiecznie blisko pistoletu. Jeszcze tylko rączka i mechanizm z podajnikiem kulek i Voilà! Masz meteor na głowie.
Tak na poważnie, aby nie rozerwało drewna musiałbyś zastąpić bakuton mniej inwazyjnym futonem. Jak dla mnie w tej formie odpada.
Edit, uprzedziłeś mnie! Pozwolę sobie przenieść ten temat, gdyż chyba wszystko zostało już wyjaśnione.
Przenoszę za zgodą gracza.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości