Konserwant
: 18 lis 2017, o 19:05
- Nazwa
- Substancja konserwująca.
- Poziom
- Prosty
- Rodzaj
- Inne
- Forma
- Płyn
- Sposób aplikacji
- Znajduje się wewnątrz szczelnego pojemnika/strzykawki
- Efekty
- Hamuje krzepnięcie krwii nawet do miesiąca.
- Opis Zielonkawo-brązowa substancja o ostrym, taninowo-garbnikowym zapachu pozyskiwana poprzez odparowanie wnętrzności pijawek. Zawarty w nich naturalny enzym który powstrzymuje krzepnięcie krwii w ciele do którego owa pijawka się przyssała po zredukowaniu do swoistego koncentratu pozwala zachować krwi względną świeżość nawet do miesiąca czasu. Krew nie nadaje się do transfuzji, jedynie do badań i innych takich zastosowań.
Pijawki do zdobycia na misji D. Wymagany jest stół alchemiczny do sporządzenia odczynnika. - Działanie Krew nie krzepnie przez miesiąc czasu realnego. Pobierając krew do strzykawki wystarczy wymieszać ją z obecną już tam substancją by zaczęła działać. Enzym na powietrzu (poza szczelnym pojemnikiem) ulega zwykłemu rozpadowi.