- Nazwa
- Kokaichu
- Z wyglądu przypomina kleszcza ze skrzydłami. Należy jednak do rodziny muchówek. Mały niegroźnie wyglądający owad z trzema parami odnóży, parą skrzydeł oraz aparatem gębowym typu kłująco-ssący.
- Zdolności
- Telepatia - Kokaichu posiada bardzo ciekawą zdolność. Poprzez wgryzienie/wszczepienie w innego człowieka jest w stanie przesłać to co mówi mu użytkownik robaków do osoby trzeciej oraz w drugą stronę. Zwyczajnie pozwala na rozmowę telepatyczną między Aburame a kimś innym. Warunek konieczny do tego to wgryzienie się do tej trzeciej osoby. Osoba ukąszona czuję wtedy dość mocny ból skoncentrowany w jednym punkcie. Porównywalny ze wbiciem największej igły do pobrania krwi w ciało człowieka, jest to również sygnał, że nawiązano połączenie.
- Wykrywanie – Osoba kontrolująca tego owada jest w stanie go wyczuć na dystansie zależnym od poziomu rozwoju dziedziny klanowej. Owad żywi się chakrą użytkownika. Następnie korzysta z tej chakry aby wysyłać sygnał do organizmu osoby kontrolującej go. Coś na zasadzie radaru. Użytkownik to radar, który odbiera sygnał od robaczka tutaj jestem.
- Zasięg [/list][/topis]
- Telepatia
- E: 18% | D: 16% | C: 12% | B: 10% | A: 8% | S: 6% | S+: 4%(połowa za podtrzymanie)
- Wykrywanie
- E: 7% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: Niezauważalny
- Zdobycie
- Misja rangi "B", Wyprawa rangi "C', Event
Robaczek #2
Moderator: Souei
Robaczek #2
0 x
Re: Robaczek #2
Niezaprzeczalnie i niepodważalnie masz zdecydowanie racje, że podchodzi to mocno pod Yamanaka. Tylko ja nie przenoszę umiejętności telepatii z klanu Yamanaka do Aburame. Tylko chce rozwinąć już tą, która w tym klanie istnieje. Uważam to za różnicę i to sporą w postrzeganiu tego co było moim zamiarem gdy tworzyłem robaczka. Co do wykrywania to jest to bardzo pożądana umiejętność przez wszystkich chyba. Raczej pierwszym, który chce ją uzyskać poprzez kuźnie/WT nie jestem. Ciężko to uzyskać poprzez WT, a przedmiot wykrywający chakre też raczej mało prawdopodobne przynajmniej dla mnie. Akurat robaczka uważam za najbardziej możliwą opcje do uzyskaniu efektu wykrywania. Wykrywam robaka tylko i wyłącznie 

0 x
Poprawiłem wizualnie aby łatwiej było odczytać potrzebne informacje, dodałem zasięg tu i tu taki sam zależny od dziedziny klanowej, koszty osobno do telepatii oraz wykrywania zależne od poziomu kontroli chakry. Zmieniłem to o bólu do wbicia igły w żyłę. Dodałem zdobycie, co do ilości to jak dla mnie maks 5-6 do korzystania na raz, zdobyć też tyle mogę podczas jednej misji/wyprawy, ewentualnie poprzez hodowle.
0 x
Komunikacja powinna raczej działać tylko w jedną stronę, tak jak w technikach klanowych jest opisane, to ja wydaje im telepatycznie polecenia, po prostu pozwala mi to przekazać komuś informację potajemnie, chociaż wolałbym aby działała w dwie strony jeżeli wg was możliwe to jak najbardziej jestem na tak 
Co do zasięgu, którym mówił Exodia. W klanie jest opisany robak, który wyczuwa chakrę innych i jest to dystans 5m tylko to jest wykrywanie chakry każdego na tak małym dystansie. Mój robaczek ma mi pozwolić wykrywać tylko jego. Nie osoby inne, tylko tego robaczka.

Co do zasięgu, którym mówił Exodia. W klanie jest opisany robak, który wyczuwa chakrę innych i jest to dystans 5m tylko to jest wykrywanie chakry każdego na tak małym dystansie. Mój robaczek ma mi pozwolić wykrywać tylko jego. Nie osoby inne, tylko tego robaczka.
0 x
W sumie komunikacja w jedną stronę jest bez sensu i zaprzecza idei tego robaczka.
O ile pomysł wykrywania tego robaka nie sprawia mi problemu (to w końcu na tym polega więź Aburame-robaki), to ta telepatia... meh. Jest to 1:1 zdolność Yamanaki, o zmniejszonym koszcie i braku wymaganej pieczęci do tego kontaktu. Jedyna różnica jest taka, że za większą ilość osób ty dopłacasz chakry, a Yamanaka się bardziej męczy. Niestety, ale nie widzę tego :/
O ile pomysł wykrywania tego robaka nie sprawia mi problemu (to w końcu na tym polega więź Aburame-robaki), to ta telepatia... meh. Jest to 1:1 zdolność Yamanaki, o zmniejszonym koszcie i braku wymaganej pieczęci do tego kontaktu. Jedyna różnica jest taka, że za większą ilość osób ty dopłacasz chakry, a Yamanaka się bardziej męczy. Niestety, ale nie widzę tego :/
0 x
W sumie racja prowadzenie monologu w cudzej głowie nie ma sensu. Jeszcze raz przypomnę, nie próbuje tym robaczkiem przenieść telepatii z yamanaka do aburame, a rozwinąć tą która już istnieje w tym klanie. Wiadomo, że jest to 1:1 Yamanaka, prawie bo ja żeby użyć tej telepatii muszę pierw umieścić robaczka na kimś a nie złożyć pieczęć i gadać z kimś. Yamanaka wiadomo umysł, kontrola kogoś więc telepatia naturalna. Jednak używa tej telepatii gdy potrzebuje, a Aburame cały czas bo co chwile wydaje polecenia robakom. To nie jest tak, że nagle ten robak daje mi te same możliwości co ma klan Yamanaka, nie kontroluje nim czyjeś woli ani ciała. To jest podstawowa zdolność osób z tego klanu, telepatia jest przy okazji.(tutaj uważam dowód: 7 technik do kontroli ciała/umysłu, 2 techniki związane z telepatią.) Wiadomo, obiektywny nie jestem ale jak dla mnie istnieje możliwość rozwoju tej telepatii w tym kierunku czy też dzięki zdolności robaczka albo poprzez własną technikę. Liczę, że jakoś was tym przekonam jak nie to mam jeszcze jeden pomysł(czuję, że ma szanse powodzenia) ale to jak zobaczę wasze opinie i odpowiedź do tego co napisałem :P Zwiększyłem również koszt używania jej.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości