- Nazwa Kukły Hebi no yari (bājon 1. 0)
ヘビの槍(バージョン1.0)
Włócznia Węża (wersja 1.0) - w skrócie: Henoya - Ranga
- C
- Klasa
- Ciężka
- Cena
- 2560
- Materiały
- Drewno, lina, stal
- Wygląd Kukiełka ma bardzo nietypowy wygląd. Złożona przypomina włócznię - z tą różnicą, że średnica trzonka wynosi jakieś 20 centymetrów, a grotu - jakieś 35. Jest więc znacznie grubsza niż normalny odpowiednik, no i nie nadaje się do walki wręcz. Długość takiego tworu to 240 centymetrów. Rozłożona natomiast przypomina węża, a to za sprawą kawałków lin, które znajdują się pomiędzy każdym z 11 segmentów. Segmenty to po prostu pniaki o średnicy i długości 20 centymetrów, z tym wyjątkiem, że pierwszy segment jest wyjątkowy, bowiem to w nim właśnie osadzony jest 20-centymetrowy grot. Kawałki liny mają natomiast długość także 20 centymetrów, a ich ilość to 10. "Wąż" taki ma więc 440 centymetrów długości.
- Mechanizmy Zacznijmy od grotu. Grot tej włóczni (lub "głowa węża") to nic innego jak wiertło obrotowe. Mechanizm ten pozwala kukiełce przewiercać się przez cel, a także przemieszczać się pod ziemią, ryjąc tunele. Ostrze to osadzone jest w pierwszym segmencie.
Warto wspomnieć także o segmentach (z pominięciem ostatniego). Segmenty te mają dwa mechanizmy. Po pierwsze, mechanizm pozwalający doczepić następny segment za pomocą kawałka liny. Mechanizm ten umożliwia także "złożenie" "węża", bowiem linę taką można naciągnąć, dosuwając odpowiednie segmenty do siebie. Drugi mechanizm natomiast to zwyczajne ostrze zamontowane w środku segmentu. Pozwala na jego odcięcie, co powoduje, że "wąż" traci część ogona. Część taka wykorzystywana jest oczywiście do Kawarimi. Oczywiście wszystkie segmenty (bez wyjątku) posiadają wewnętrzne zaczepy na liny.
Ostatni segment nie posiada żadnych mechanizmów. "Wąż" może posiadać jedynie 11 segmentów. Powyżej tej liczby robi się totalnie nieruchomy.
Kukiełka ma oczywiście ograniczoną ruchliwość. Porusza się tak jak na prawdziwego węża przystało. Nie potrafi skakać ani wzbijać się w powietrze. Jedynie może wyciągnąć swoją "głowę" w górę na około 2 metry, by przeprowadzić atak "z powietrza". Potrafi za to owijać się wokół ofiary.
Do każdego segmentu można dokleić wybuchową notkę (tylko jedną). Wybuchowe notki doklejone do kukiełki można zapieczętować razem z kukiełką. Grot ze względu na swoją konstrukcję chroni te notki podczas kopania.
Uwaga: Cena notek nie jest wliczona w cenę kukiełki!
Produkcja Segmentów: Bardzo ważny element całej "układanki". Segmenty przeznaczone są do wykonywania Kawarimi, więc często się zużywają. Można jednak wytworzyć nowe. By wytworzyć nowy segment należy zakupić materiały za cenę 200 Ryo (wliczając koszt liny i wszystkich mechanizmów; w przypadku pierwszego segmentu koszt ten jest zwiększony o cenę grotu - czyli wynosi 700 Ryo; w przypadku ostatniego segmentu, który nie posiada mechanizmów cena ta wynosi tylko 60 Ryo), a następnie opisać tworzenie tego segmentu i umieszczanie go w lalce (tak jak trening rangi D). - Zaakceptowane
- klik
Henoya
Moderator: Souei
Henoya
0 x
-
- Support
Re: Henoya

W czerwonej rameczce masz link do kupna materiałów i produkcji kukiełki

To jednocześnie link do "Zaakceptowanych Przedmiotów", więc upiekłem trzy pieczenie na jednym ogniu <3.
0 x
Oczywiście, że chodzi o podmianę z fragmentem kukły
. Po to jest mechanizm odcinający segmenty.
A co do kosztu, to już daję:
Głowa Węża: x1

A co do kosztu, to już daję:
- Ostrze Obrotowe - 500 Ryo
- Koszt drewna - 60 Ryo
- Koszt Liny (20 cm) - 6 Ryo (bo za metr jest 30)
- Koszt mechanizmów w segmencie - 134 Ryo (tak sobie wymyśliłem)
Razem: 700 Ryo
- Koszt drewna - 60 Ryo
Cena za sztukę: 200
Razem: 200 x9 = 1800 Ryo
- Koszt drewna - 60 Ryo
Razem: 60 Ryo
0 x
Ten mechanizm jest w "Głowie Węża", a przynajmniej tak zakładam. Można by się zastanowić czy w takim wypadku głowa nie musiałaby być większa, ale to już zostawiam Wam
.

0 x
Trochę bardziej czytelny koszt:
Mechanizmy w Segmentach:
- Ostrze Obrotowe - 500 Ryo
- Koszt drewna - 60 Ryo
Razem: 700 Ryo
- Koszt drewna - 60 Ryo
Cena za sztukę: 200
Razem: 200 x9 = 1800 Ryo
- Koszt drewna - 60 Ryo
Razem: 60 Ryo
Mechanizmy w Segmentach:
- Koszt drewna - 34 Ryo
- Koszt stali - 100 Ryo (ze stali będzie ostrze, które odcina linę)
Razem: 134
0 x
Opis jasny, przejrzysty.
Moja propozycja to zmiana "uniesienia głowy węża" na wysokość 1,5m.
No i pytania: jeżeli kukiełka przewierca się przez grunt to jakoś zwalnia?
Ile segmentów potrzebujesz do podmiany?
Moja propozycja to zmiana "uniesienia głowy węża" na wysokość 1,5m.
No i pytania: jeżeli kukiełka przewierca się przez grunt to jakoś zwalnia?
Ile segmentów potrzebujesz do podmiany?
0 x
Niech będzie półtora metra, dużej różnicy to nie robi.
A co do ilości segmentów, to generalnie podmiana następuje z jednym segmentem. Można rozważyć czy można podmienić się z 20 centymetrowym pniakiem. Może powinien być dłuższy?
A co do kwestii spowalniania podczas wchodzenia pod ziemię - tutaj niech się wypowie ktoś kto ma większą wiedzę w tym temacie niż ja. Ale wydaje mi się, że kukiełka spowolni. O ile? Nie wiem.
A co do ilości segmentów, to generalnie podmiana następuje z jednym segmentem. Można rozważyć czy można podmienić się z 20 centymetrowym pniakiem. Może powinien być dłuższy?
A co do kwestii spowalniania podczas wchodzenia pod ziemię - tutaj niech się wypowie ktoś kto ma większą wiedzę w tym temacie niż ja. Ale wydaje mi się, że kukiełka spowolni. O ile? Nie wiem.
0 x
-40 punktów szybkości to cholernie dużo XD. Zwłaszcza na tak ciężką kukiełkę, ale niech inni się wypowiedzą.
A co do kawarimi - żebyśmy się dobrze zrozumieli - segmenty nie służą do podmiany kukiełki, ale do podmiany kuglarza.
Kugutsu Kawarimi? Nie. Kawarimi no Jutsu? Tak.
A co do kawarimi - żebyśmy się dobrze zrozumieli - segmenty nie służą do podmiany kukiełki, ale do podmiany kuglarza.
Kugutsu Kawarimi? Nie. Kawarimi no Jutsu? Tak.
0 x
- Nazwa
- Kawarimi no Jutsu
- Pieczęci
- Tygrys › Świnia › Wół › Pies › Wąż
- Zasięg Max.
- 30 metrów
- Koszt
- E: 7% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: Niezauważalny
- Dodatkowe
- W pobliżu musi się znajdować przedmiot możliwy do podmienienia
- Opis Kolejna pomocna technika, która niejednokrotnie może uratować życie. Otóż jest to technika podmiany która pozwala w momencie ataku podmienić nasze ciało z zawczasu przygotowaną podmianą z beczką, kłodą bądź innym przedmiotem który znajduje się luźno na powierzchni oraz rozmiarami jak i wagą nie przekracza 1 naszego ciała. Kolejnym ograniczeniem techniki jest świadomość nadchodzącego ciosu. Użytkownik może podmienić się tylko w momencie gdy widzi nadchodzący atak. Wtedy tuż przed zadaniem ciosu następuje podmiana i nasze ciało zajmuje przedmiot wcześniej przez nas wybrany do podmiany.
- Trening
- Technika Startowa
A co do zwiększenia rozmiaru (grubości) to czy to problem? Co najwyżej zapłacę więcej za materiały.
PS: Dokonam edycji głównego postu, ale to jutro.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości