Robaczek #1

Moderator: Souei

Kenji

Robaczek #1

Post autor: Kenji »

Nazwa
Kankaichu
Wygląda jak zwykła i pospolita mucha. Różni się jedynie rozmiarem. Kankaichu są zdecydowanie mniejsze, tak ze dwa razy. Posiadają trzy pary odnóż, jedną parę skrzydeł, czułek i oczu. Po prostu mniejsza wersja muchy. Zazwyczaj są koloru czarnego.
Zdolności
  • Połączenie zmysłów - Kankaichu dzięki więzi z członkiem klanu Aburame, pozwala mu dzielić swoje zmysły. Użytkownik tego Hijutsu ma możliwość widzieć, czuć, słyszeć to samo co Kankaichu. Jednak aby tego dokonać użytkownik musi zamknąć oczy i skupić się na krótką chwilę. Można kontrolować zmysły maksymalnie jednego owada na raz. Można zmieniać obraz pomiędzy nimi zależnie od woli osoby kontrolującej. Raz widzimy to co robaczek numer jeden, później przełączamy się na robaczka numer 5 i widzimy to co on. Można posiadać maksymalnie 6 owadów.
  • Koszt - liczony w ramach reberu
  • Zdobycie - wyprawa rangi "C", misje rangi "C", event.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Re: Robaczek #1

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Kenji

Wiadomo, że nie. Mogę przejąć 3 z 5 zmysłów, wiadomo że najczęściej będzie to wzrok, słuch, węch. Rzadko kiedy dotyk i smak, po prostu nie chciałem od początku zamykać sobie drzwi do tego. Może użyje może nie albo po prostu wywalę i zostawię te trzy używane najczęściej.

Co do ogarniania bodźców, to faktycznie może być ciężko bez odpowiedniej percepcji. Wzorowałem się głównie na Rinneganie i połączonym wzroku by móc widzieć wiele z różnych perspektyw. Po prostu będę jak ochroniarz siedzący przed ekranem z obrazami z różnych kamer. Jeżeli trzeba mogę spróbować stworzyć coś ala tabelka ile percepcji przy ilu robakach, ale wtedy chciałbym żebym za korzystanie z jednego robaczka dostawał bonus do wymaganej statystyki. Tu od razu dam propozycje, za korzystanie z jednego robaka +5 do percepcji. Mogę mieć ich maksymalnie 5 więc w sumie bonus to +25.

1 robak - minimum 30 percepcji (przy pełnym skupienie wartości mniejsze o połowę)
2 robaki - minimum 40 percepcji (przy pełnym skupienie wartości mniejsze o połowę)
3 robaki - minimum 50 percepcji (przy pełnym skupienie wartości mniejsze o połowę)
4 robaki - minimum 60 percepcji (przy pełnym skupienie wartości mniejsze o połowę)
5 robaków - minimum 70 percepcji (przy pełnym skupienie wartości mniejsze o połowę)

choć wolałbym uniknąć tych progów ale jak mus to mus

co do tego jak widzi mucha, to raczej w ogóle bym nie chciał widzieć jak ona, dlatego mogę dopisać w opisie, że mimo iż posiada oczy owada widzi normalnie jak człowiek i po problemie. Pasuje? W końcu tworzę wymyślonego robaka, mogę chyba decydować jak widzi xD
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Kenji

dobra to co wg was do zmiany co zostaje, bo w sumie to nic nie wiem po waszych wypowiedziach xD
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Kenji

Nazwa
Kankaichu
Wygląda jak zwykła i pospolita mucha. Różni się jedynie rozmiarem. Kankaichu są zdecydowanie mniejsze, tak ze dwa razy. Posiadają trzy pary odnóż, jedną parę skrzydeł, czułek i oczu. Po prostu mniejsza wersja muchy. Zazwyczaj są koloru czarnego.
Zdolności
  • Połączenie zmysłów - Kankaichu dzięki więzi z członkiem klanu Aburame, pozwala mu dzielić swoje zmysły. Użytkownik tego Hijutsu ma możliwość widzieć, czuć, słyszeć to samo co Kankaichu. Jednak by tego dokonać musi użyć swojej chakry. Można połączyć maksymalnie trzy zmysły z jednym osobnikiem. Można ich posiadać maksymalnie 6. W przypadku przejęcia zmysłu wzroku obraz widziany przez owada trafia do mózgu użytkownika jako jeden pojedynczy widok.
  • Koszt - 0,5% za jeden zmysł(tyle samo podtrzymanie)
  • Zdobycie - wyprawa rangi "C", misje rangi "C", event.
tutaj poprawione wersja o to co chcieliście abym zmienił, zasugerowałem się opcja Tsukune i dodałem, że widzę obraz normalnie, a nie jak owad.
Zwiększyłem również liczbę owadów z 5-6. W przypadku gdybym korzystał z maksymalnej ilości łatwiej chakrę liczyć, bo będzie parzyście.
dodałem, że można je zdobyć na misji/wyprawie "C"
to tyle jeżeli chodzi o to co zmieniłem zrobiłem mam nadzieje, że teraz pasuje :)

pozostaje jeszcze kwestia poruszona przez Exodie co do percepcji, u góry zaproponowałem co i jak, ale dodam, że wolałbym tego uniknąć ale jak mus to mus. Proszę o wypowiedzenie się :D
0 x
Yujiro

Post autor: Yujiro »

Edytuj zawsze pierwszego posta, dopisuj po prostu co się zmieniło.
Raczej tym, co żyją z robakami całe życie nie przeszkadzałoby widzenie tak jak one.
Bonus do percepcji przy korzystaniu z robaków... nie widzę tego. Głównie z tego względu, że musisz się rozproszyć i patrzeć na dwa obrazy jednocześnie, lub nawet więcej i przetwarzać z nich informacje.

Tabelka z progami którą dałeś wygląda sensownie. Pełne skupienie oznaczają brak walki jak rozumiem?
Maksymalnie 6 robaków - pasuje mi.
Do zdobycia chyba wyprawa rangi C po tę maksymalną ilość.
0 x
Kenji

jeżeli nie walczę i sytuacja jest dość statyczna, typu podglądanie, podsłuchiwanie ogólnie szpiegowanie to wtedy 2x mniej percepcji.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Kenji

W filmie Boruto chyba podczas egzaminu na chunina na etapie walk drużynowych o flagi były używane jako kamery. To co widziały pojawiało się na ekranie jako system monitoringu nadzorowany przez Tenten. Robaki te nie miały żadnych kamer zamontowanych po prostu ekran pokazywał to co one widzą. Minuty w filmie kiedy to widać od 0h 39min 50s do 0h 40min 02s dokładnie :D Będę się bronić i uważam, że tutaj akurat argument Micheletto nietrafiony.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Kenji

Nie wiem jak sformułować odpowiedź na to pytanie ale spróbuje. Tutaj cytat z opisu Aburame: "shinobi staje się żywym gniazdem, w którym stworzonka egzystują i żywią się jego chakrą". Mogę palnąć głupotę ale przez to żywią się moją chakrą potrafię się z nimi komunikować telepatycznie. Zdolności mojego robaka to rozwinięcie tej komunikacji i symbiozy członka klanu z owadem tego gatunku. Skoro się żywią moją chakrą to poprzez użycie jej zyskuje efekt, że widzę, czuję, słyszę itd to co one. Do tego używam swojej chakry, która po prostu w jakimś stopniu w nich jest skoro mi ją podjadają. Nie wiem czy mówię z sensem ale pytań na jakiej zasadzie to działa ciężko wytłumaczyć. Sabaku mają to swoje oko i jakoś im działa. Piasek nie jest żywą istotą a jednak pozwala widzieć z innej perspektywy coś. Nie myślałem przed stworzeniem robaczka na jakiej zasadzie ja będę to widział po prostu chciałem zyskać takie efekty. Ciężko jest odpowiedzieć na takie pytanie. Mimo to liczę, że się udało.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości