A czy twój chłopiec dba o swoją katane?

Moderator: Souei

Midori

A czy twój chłopiec dba o swoją katane?

Post autor: Midori »

Nazwa
Krwiopijec - Chinokawaki-sha
Typ
Artefakt
Ninpō
KENJUTSU
Objętość
Należy nosić przy pasie
Waga Fūin
50
Zdobycie Misja C
Opis Katana w zdobionej pochwie z szarego drewna. Całość wygląda na starą. Rękojeść miecza jest bardzo zdobiona a na jej końcu wisi dziwny talizman który faluje na wietrze. Przechodząc do ostrza to jest one bardzo dobrej jakości. Widać, że dawno temu katana ta musiała kosztować fortunę.
Historia Miecz ten jest bardzo stary i wędrował z ojca na syna od wielu pokoleń. Pogłoski mówią, że został wykuty przez kowala na zlecenie założyciela szkoły taka jednak nikt do końca nie wie jak to było. Na nieszczęście rodzina w pewnym momencie została przerwana z powodu, że ostatni syn umarł w młodym wieku na szlaku a rodzice do końca swych dni nie dali rady spłodzić kolejnego potomka. Przez kolejne lata miecz wędrował przez kupców po kolekcjonerów i do rąk ich dzieci którzy na zawodzie mało się znali bo inne zainteresowania sympatią darzyli. Dziś nikt nie wie gdzie miecz jest i kto go dzierży jednak jeśli w ręce dobrego szermierza wpadnie z pewnością ten doceni dobrej klasy ostrze.
Właściwości Miecz ten zwany jest krwiopijcem nie bez powodu. Jak się można spodziewać ostrze te zasysa krew przeciwników, jednak nie hektolitrami, a jedynie jej smakuje. Podczas przecięcia przeciwnika pozostała krew na ostrzu zostaje wchłonięta. W wielu przypadkach na tym się kończy co powoduje jedynie oszczędzenie nam strzepania / wytarcia ostrza jednak kiedy ostrze zasmakuje krwi jednego z rodów dzieje się coś niesamowitego. Ostrze zaczyna żarzyć się na czerwono i zadowolone z degustacji ofiaruje nam w zamian odczuwalną lekkość (permanentnie +15 szybkości) JEDNAK! Pobierając drugi raz krew tego samego klanu nie dostaniemy kolejnego ładunku oraz krew można pobierać tylko od Graczy czy Silnych NPC.
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=1 ... 435#p37435
0 x
Support nr 6
Support

Re: A czy twój chłopiec dba o swoją katane?

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Midori

zmienione.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Midori

ała....
0 x
Midori

nie podoba mi sie pomysł uzależnienia od tego siły. Co do misji to chciałem miec te 80 postów bo chciałem poznac ziomka i isc z nim na misje co ma ten miecz i mi o nich opowiada, a potem kolejna gdzie on przybiega i moze jak pogadam z rayem to mistrzów miecza małe poczatki czy cos. chciałem sie otrzeć o jakąś grupe wielbiącą wspaniałe miecze xD
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Midori

No to jak od siły to ja teraz zaczynam robić nowy inny miecz. <notlikethis>
0 x
Midori

Zmieniony miecz juz.
0 x
Jun

Post autor: Jun »

24h i wywalam (i to bez kappy).

Serio, takie coś jest do wywalenia, nie jesteś Jugo, ani nie masz żadnych paktów, tym bardziej nie masz paktu ze smokiem. Ja rozumiem, wstawiasz to, bo masz nadzieje że przejdzie, ale tak nie jest, więc przestań już spamować słabo przemyślanymi przedmiotami, które nie mają prawa bytu, nwm poradź się w tej sprawie kogoś. Nudzi Ci się? Czy może bijesz rekordy odrzuconych pomysłów?
0 x
Midori

Nie uznaje odpowiedzi moda up. Czekam na innych
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Spoko, poczekamy razem ;)
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości