Misaki

Moderator: Souei

Misaki

Misaki

Post autor: Misaki »

Obrazek Nazwa:Sashimasu
Poziom:D
Rodzaj: trucizna
Forma: płyn
Sposób aplikacji: Do rany
Efekty: Po wprowadzeniu specyfiku w ranę następuje miejscowe zwiotczenie mięśni danej kończyny. Próg wytrzymałości 40.
Opis: Żółty kolor, słodki zapach,
Działanie (szybkość i długość w turach):
0 - tura aplikacji
1 - rozchodzenie się trucizny
2-4 - działanie
5 - słabnięcie symptomów
6 - całkowity zanik
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=109&t=3043
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Misaki

Post autor: Tsukune »

hmmm...wszystko wygląda ok...mogę dać wstępny Akcept
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Myślę iż na truciznę paraliżującą kończynę potrzeba nieco wyższej rangi, tym bardziej że działa ona aż przez 6 tur, myślę iż ranga C to minimum, chyba że zmienisz ilość tur. Dodatkowo, dodaj jakiś przedział wytrzymałości od którego trucizna działa słabiej i/lub od którego prawie że nie działa (np powoduje tylko chwilowy paraliż/spięcie mięśni).
0 x
Misaki

Aby utrzymać D moge zmniejszyć do 5 tur i dodać próg wytrzymałości 30 ?
0 x
Jun

Może i tak być, ale myślałem bardziej nad zmniejszeniem ilości tur, a wytrzymałość na ~40-50, wtedy np tylko na jedną turę łapie taką osobę skurcz i właściwie to wystarczy rozmasować ;v Ew. mogłoby to wyglądać tak, że w następnej turze po udanym podaniu dawki przeciwnik ma sparaliżowaną kończynę, który utrzymuje się przez 3-4 tury i potem jeszcze jedną turę odzyskuje pełną sprawność w danej kończynie.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Misaki

Mam pomysł. A gdyby było tak jak napisał Exodia, ale gdyby udało się w tym czasie drugi raz trafić w okolicę tego miejsca kolejna dawką trucizny to by na 2 tury był sparaliżowany ten mięsień, co wy na to ?
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Misaki

Dobrze to niech bedzie jak teraz jest :D I mówcie co myślicie.
0 x
Jun

Zmień w efektach "paraliż" na "zwiotczenie mięśni" i powinno być ok.
0 x
Misaki

Zmienione, ale jak by ktoś mi mógł podać ile dawek trucizny jest na pokrycie shurikena, senbon i łańcucha kolczastego ?
0 x
Jun

To było w temacie o alchemii, z tego co pamiętam. Masz Akcepta :)
0 x
Misaki

1 dawka wystarczy na pokrycie ostrza kunai, 3 z kolei - na pokrycie dowolnego innego ostrza/napełnienie strzykawki/napełnienie bombki. No własnie, coś nie ma tego o senbon i łańcuchach i shurikenach :D
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Akcept
Skoro 1 dawka dziala na kunayjej to na pewno pokryjesz tymw senbona moze nawet z 5 jak mysle a 1 gwiazdke czyli tak samo jak 1 ogniwo łancucha
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość