- Nazwa
- Kolec
- Typ
- Broń
- Ninpō
- Shurikenjutsu/Inne
- Objętość
- 1
- Waga Fūin
- 2
- Cena
- 200 Ryo/sztuka
- Opis Malutki kolec (około 10cm) z wyjątkowo szpiczastą końcówką. Wykonany na zamówienie z hartowanego metalu. Wnętrze kolca jest puste w pewnym stopniu, ale znalazło się miejsce na pojedynczy uchwyt. Dzięki temu pomysłowy Kakuzu może wypełnić wnętrze swoimi nićmi, zyskując tym samym groźną broń. Wbicie takiego metalowego kolca w szyję przeciwnika do doskonały sposób na zakończenie jego żywota. Przeznaczony głównie do precyzyjnego atakowania miejsc wrażliwych na obrażenia. Rzucanie kolcem jest ciężkie, ale wykonalne, więc jego potencjał może wykorzystać osoba dla której te kolce zostały stworzone bądź odpowiednio wprawiony w sztuce Shurikenjutsu.
- Link
- KLIK!
Kolec
Moderator: Souei
Kolec
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Re: Kolec
Zerkam na obrazek, potem na cenę - "Hmm, nie za drogo?" pomyślałem, ale zacząłem czytać opis i stwierdzam iż cena nie jest aż tak przesadzona, w końcu 20 cm, to nie to samo co na zdjęciu ;d Do tego hartowana stal, hmm ok. Nici powinny chyba zdołać to utrzymać, nie wiem więc, czy jest sens pisać ile potrzebujesz do tego wytrzymałości (jako że nici nie maja siły, tylko szybkość i wytrzymałość). Więc no ok, tylko nasuwa mi się pytanie - dlaczego nie można nimi rzucać? Chodzi o to że są niewyważone i będą źle lecieć, czy o co chodzi? Ogólnie to nie mam zastrzeżeń, uchwyty na nici są, wszystko jest, wstępny Akcept też :>
0 x
-
- Support
-
- Support
Re: Kolec
Jest to trudny temat ponieważ wymóg percepcji jest bardzo uzależnione od sytuacji, tzn odległości z jakiej chcesz trafić, ilości kolców, czy chcesz trafić w coś konkretnego, czy po prostu w przeciwnika, czy ofiara się porusza, czy Ty się poruszasz itd. Według mnie powinna być tam notka o tym, że trzeba wykazać się niemałą precyzją by trafić w cel i że mg ma to wziąć pod szczególną uwagę, gdy będzie oceniał walkę. W technice Chakra no Mesu, było zastosowane podobne rozwiązanie.
0 x
-
- Support
-
- Support
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=320