Te no jōgi

Moderator: Souei

Masaru

Te no jōgi

Post autor: Masaru »

Nazwa marionetki:Te no jōgi
Ranga: A
Materiały (części kukły):Drewno
Wygląd:
https://scr.hu/yaWvLg
Wyposażenie:
Wewnątrz mechanizm (załącznik nr3) Różowa kropka-lufa miotacza v2. Długość między łokciem a dłonią jest otwierana do mechanizmu takiego jak w załączniku nr2.
Cena:
Drewno-100, miotacz v2 1000, mechanizm do otwierania tarczy czakry 350, miotacz 200 Razem: 1650
Załączniki:
nr 2.https://www.senpuu.net/system/dragonfly ... o2_big.jpg
nr 3. https://scr.hu/3BGz5K
Działanie: Działa na zasadzie wpuszczania przez właściciela swojej czakry do protezy. Dzięki temu można poruszać stawami i zawiasami ( w tym temu śrubowemu) oraz mechanizmom (rozpylacz, miotacz). Do organizmu na stałe przytwierdzony jest tylko pierwszy staw. Po przerwaniu z woli właściciela przepływu czakry można oderwać bez problemu protezę zaraz za pierwszy stawem. I za pewien czas podczepić z powrotem bez konsekwencji.

Części: miotacz v2, mechanizm do otwierania tarczy czakry, miotacz(mieści 4 kule w nim) 3 stawy kuliste, 1 śrubowy, drewno. 5*2= 10 stawów zawiasowych ( do palców)
Miotacz- mały zwój, po strzale runda odpoczynku, zużywa 150 ładunków na strzał. Strzały
- Futon wąski strumień sprężonego powietrza o sile Fūton: Shinkūgyoku o długości 6m. (B)
- Futon rozległy podmuch o sile Fūton: Kami Oroshi(B)
- Katon porównywalne z Katon: Karyūdan(B)
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: Proteza nowa

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Masaru

A jako normalną protezę do której trzeba mieć wszystkie wymagania co myślicie ?
0 x
Masaru

Zmieniłem, i nie jest to rework tylko nowy projekt protezy. Trzeba albo mieć technikę do przeszczepu, albo jak w moim przypadku za niedługo, mieć już protezę wstawioną i tylko wymienić ją.
0 x
Support nr 6
Support

Re: Te no jōgi

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Twoje słowa to miód na moje serce :D
to czekamy na kolejne wypowiedzi
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Nie uczestniczyłem w dyskusji na temat poprzedniej protezy, więc nie wiem o tym zbyt dużo. Pomijając jednak temat z wymienianiem protezy itd To sam projekt protezy, który tu przedstawiłeś, jest dość sensownie zrobiony. Oczywiście by mieć niektóre elementy, np miotacz v2, musiałbyś mieć odpowiednią rangę klanówki, w tym przypadku ranga A. Do wszczepienia protezy potrzeba oczywiście odpowiedniej techniki, chyba że masz zmodyfikować swoją protezę, którą już masz, to wtedy tak jak pisali powyżej, musiałbyś to zrobić fabularnie.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Masaru

To tak z v2 to faktycznie na ss jest tak, tylko potem w poście napisałem że ma być normalny miotacz tylko na futon, zapomniałem usunąć z ss tego v2.

Exodia w sensie nowy temat zakładać ? Bo w sumie to chciałem starą protezę fabularnie przerobić. Czyli że szkielet zostaje, stawy zostają tylko pomniejszam bicka, łańcuch zamieniam na inne rzeczy i usprawniam palce. To mam stary projekt przerobić ?
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Ale mam odnotować co zostaje tak ze starej tak ?
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości