Kolekcja Nakaru

Moderator: Souei

Nakaru

Kolekcja Nakaru

Post autor: Nakaru »

Obrazek Nazwa marionetki: Meduza - Kurage
Ranga: C
Materiały (części kukły): Drewno - Stal - Materiał
Wygląd:
Kurage to marionetka o kształcie i wielkości powabnej kobiety. Jedna rzecz zwraca szczególną uwagę - jej długie, niemalże do ziemi, grube metalowe włosy, a właściwie paręnaście stalowych, ostrych pasków je przypominające. Posiada dość skąpe ubranie - krótka sukienka i materiałowe zakolanówki o czerwonym kolorze, trzymające się kukły dzięki metalowym paskom. Na bucie i z przodu łydek posiada również lekkie metalowe ochraniacze widoczne na obrazku. Zamiast dwóch oczu posiada jedno, demoniczne, również bordowe jak ubrania, a na czole namalowany jest znak Nakaru, który widnieje również na jego innych marionetkach.. czy też dopiero będzie kiedy powstaną.

Wymiary:
Wzrost: 172 cm
Biust/Talia/Biodra: 88/56/84
Długość włosów: Prawie do kostek - tak by były jak najdłuższe i nie przeszkadzały w bieganiu.

Wyposażenie:
Budowa
Meduza to typ kukły, która nie posiada wewnątrz żadnych np. strzelających mechanizmów, a układ stawów przypomina raczej ludzki szkielet. Dzięki temu może szybko biegać i poruszać się, nie jest ograniczona ludzką rozciągliwością, wiec jest w stanie wykonywać zgrabne akrobacje na poleczenie kuglarza. Taka budowa służy stylowi walki, który preferuje Kurage - często skacze po polu walki goniąc przerażonych przeciwników albo łapie włosami za gałąź i obkręca się dookoła niej jak na linie. Jest to więc typ szybkiej, zwinnej i zwartej konstrukcyjnie kukły, a nie przepakowanej różnymi mechanizmami i odczepianymi częściami marionetki z różnymi pułapkami. Przypomina bardziej marionetkę z kolekcji 10 białych lalek Chiyo niż np. Karasu.

Włosy
Jej główna broń to długie stalowe włosy - mają ostre czubki i krawędzie. W środku nich biegnie specjalny mechanizm kontrolujący je, włosy gną się przez specjalne stawy - wszystko przykrywa stal, każdy z elementów przypomina coś w rodzaju stalowego ostrza, ale tylko końcowy ma ostry czubek. Można nimi kogoś przebić albo oplątać, parować bronie czy też również opleść się w okół jakiegoś miecza i wyrwać go przeciwnikowi z rąk, jednocześnie atakując go innym kępkiem. Są dobre do walki z wieloma przeciwnikami, można nimi sterować jak np. jakimś ogonem. W środku głowy znajdują się specjalne mechanizmy, do których lalkarz jest w stanie podłoczyć się nitką z chakry. Każdy z takich mechanizmów jest podłączony do "cebulki" każdego poszczególna metalowego paska. Umożliwia to sterowanie każdym metalowym włoso-paskiem tak jak np. ogonem albo np. chmarą węży. Jeśli chce się używać wszystkich włosów naraz to trzeba sterować włosami "grupowo" najlepiej po 3-4 kępki do jednego zadania.

Tarcza
Gdy Kurage wbija włosy przed siebie w ziemię i usztywnia je mogą one stworzyć coś w rodzaju grubej, splecionej metalowej tarczy. Potrafi wtedy zahamować jakąś eksplozję albo słabszą technikę, ale bez przesady - jest po prostu lalką wielozadaniową, lecz na wyższym poziomie będzie potrzeba o wiele silniejszej defensywy.

Ukryty zwój
Kurage posiada w sobie ukryty zwój, który potrafi wypluć kiedy potrzeba. Jest w nim zapieczętowane 5 dużych shurikenów. Gdy marionetka odpieczętowuje je, pojawiają się na końcach kosmków włosów. Następnie zaczyna nimi kręcić i ciska nimi wszystkimi naraz w przeciwnika. Kuglarz może przerzucić parę nitek z chakry na shurikeny i kontrolować lekko ich lot.. ale to nie wszystko. Nie są to zwykłe shurikeny - Nakaru specjalnie skuł je delikatnie z parunastu metalowych płytek. Oczywiście wyglądają jak normalne duze shurikeny, są ostre i mogą się wbić ale w środku każdego znajduje się notka wybuchowa. Przy aktywacji wybucha rozsiewając odłamki po polu walki, czyli wspomniane kawałki shurikena, z których został on złączony. Dewastujący atak, który może zaskoczyć przeciwnika - ciężko będzie mu uniknąć aż tylu sterowanych shurikenów naraz potem zaskoczy go coś, czego się nie spodziewał czyli eksplozja, a jeszcze do tego dookoła rozpęta się burza ostrych odłamków. Oczywiście marionetkarz schowa się za tarczą z metalowych włosów, więc odłamki tylko odbiją się od Kurage. To sekretny atak Nakaru, który rzadko pokazuje, żeby jego wrogowie którzy\ jakoś przeżyją nie mogli rozpowiedzieć dalej o jego pułapkach.. no i nie chce mu się potem zbierać odłamków. Zwój jest schowany w specjalnym schowku na plecach - otwiera się około 45 stopni niczym np. szafka na kapcie, po czym kukła może wysunąć zwój kawałkiem włosa albo lalkarz nitką z chakry i odpieczętować za pomocą dłoni marionetki.

Cena:
- Drewno 300 Ryo
- Metalowe włosy - 500 Ryo
- Zboostowane shurikeny - 200/sztuka (robocizna + notka w każdym)
- Zwój 50 Ryo
- Dodatki 200 Ryo
Razem: 2050 Ryo
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: Kolekcja Nakaru

Post autor: Jawa »

Moja dusza kuglarza raduje się widząc kolejną marionetkę :3
  Ukryty tekst
0 x
Nakaru

AA bo ja to źle opisałem, w sumie to te włosy raczej przypominają takie "paski". Są zaostrzone na końcu i na krawędziach, powiedzmy mają takie łamane "stawy", żeby były giętkie, a jednocześnie dość sztywne żeby służyły jak takie ostrza, więc bardziej mogą przebijać. Nie są to cieniutkie żyłki, nie mają takiej możliwości 100% falowania albo owinięcia się jak nić, ale bardziej tak mechanicznie falują i mogą się oplątać tak po całości ostrza jak wąż na logu apteki po nóżce kielicha, bo nie mogą się do końca złamać tak, żeby obwinąć jak np nić szpulke. Marionetkę zrobiłem z pewnej postaci z anime, na szybko zmontowałem taką wersje żeby to jakoś zobrazować, potem mogę zmienić opis główny i lekko zmienić główny obrazek

Obrazek

W sumie to te włosy bardziej niż ogon Sasoriego przypominają taką cieńszą wersję ogonu Peina

Obrazek

I na takiej zasadzie się nimi steruje bardziej.

Środek głowy jest wypełnianymi różnymi mechanizmami sterującymi do każdego z pasków, więc w sumie to niech w środku lalki nie będzie jakiegoś przewodu umożliwiającego wyplucie zwoju - niech zwój będzie w.. prawym udzie, powiedzmy niech nad pończochą sie otwiera taka płytka ukazująca schowek we wnętrzu na zwój i kukła może go wyjąć ręką. I na czubek takich "włosów" można by było wtyknąć shuriken bo ma kółko na środku i po prostu cisnąć we wroga - niewiem czy z obkręcaniem czy bez.

Jak to pasuje to dodam takie jakby zagięcia na włosach na głównym obrazku i opisze wygląd, że zamiast włosów jest parenaście stalowych, ostrych "pasków" o grubości niewiem z 3-6 cm z widoku przekroju i w ukrytym też dodam dokładny opis.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

W takim razie czekam.
0 x
Nakaru

Już
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Okej, to jedziemy:
  Ukryty tekst
0 x
Nakaru

No dobra dodałem to o grupowym sterowaniu, zmieniłem cenę, podałem dokładne wymiary...

No niewiem, na brzuchu ma akurat ubranie, więc zaznaczyłem leciutko taki cień na plecach prostokątny, to może być schowek i tam leży zwój - taka przeciwwaga dla piersi XD (...a już na randze B bojowe cyco-miotacze XD). W udzie na logikę byłoby głupio, bo prawa noga byłaby nieco cięższa od lewej.

A z odpieczętowywaniem bardziej mi chodzi o to, że tam sobie leży zwój a ja np. moge nitką z chakry podać w ręce marionetki, a ona odwija zwój, pojawia się chmurka i po prostu sie pojawiają na końcach albo gdzieś w powietrzu sie pojawiają i lalka je zahacza, niewiem w sumie w Naruto byłoby tak że jak chmurka sie odsłania to marionetka jest ustawiona w fajnej pozie z shurikenami, przeciwnik robi takie hyyyy oo nie! musze tego uniknąć! i potem zostają w niego ciśnięte XD
Wiec niech sie po prostu odpieczętowują na czubkach włosów lekko zadartych do góry specjalnie taka poza już przygotowana, bo marionetkarz wie, gdzie się pojawią.

A znaczek taki mi sie spodobał, niewiem co to znaczy XD Potem jak będe robić inne marionetki to może napisze każdemu na czole w kanji "Gure" albo "Hairo" od słowa szary od włosów mojej postaci i np. jak było Aka Higi albo Shiro Higi, to mój będzie Hairo Higi - i np. ta marionetka ma metalowe włosy, inna będzie miała szare wiec taki styl będzie zachowany xD

No i zmieniłem rangę na C, trochę będę musiał pokombinować zanim uda mi się ją zbudować xd
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Obrazek W sumie to nie mam niczego więcej do dodatnia i mógłbym dać akcepta w obecnej formie tego tworu.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Jiro

Post autor: Jiro »

Są wymiary, są opisy, wszystko w miarę sensownie napisane, no ok akcept.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

wszystko wygląda prawilnie Akcept
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

24h i przenoszę
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Nie ma tematu w zaakceptowanych. Proszę o stworzenie takiego.
0 x
Nakaru

Zapomniałem, teraz już jest.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

...weź ty.
  Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości