- [center][img]http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=135841789[/img][/center]
- Nazwa
- Pieczętujący Bandaż
- Typ
- Ubranie
- Ninpō
- Fūinjutsu
- Objętość
- 1 za metr
- Waga Fūin
- 2 za metr
- Cena
- 100 Ryō za metr
- Opis Tak na prawdę nie jest to bandaż, a po prostu bardzo cienki i bardzo długi zwój imitujący ten przedmiot. Pieczętujący Bandaż ma tą samą wytrzymałość i elastyczność co zwyczajne bandaże, niemniej jednak odpowiednie znaki naniesione na jego powierzchnię umożliwiają pieczętowanie weń przedmiotów - najczęściej broni. Przedmiot ten owija się w następujący sposób: zaczynając od dłoni (1 metr) poprzez przedramiona (max. 2 metry), skończywszy na ramionach (max. 2 metry). W ten sposób zwój ma ciągły kontakt z dłońmi użytkownika (główna pieczęć zwoju, zawierająca przedmioty znajduje się właśnie w części przeznaczonej na dłonie) i będąc ciągłe rozwinięty pozwala na błyskawiczne pieczętowanie i odpieczętowywanie przedmiotów za pomocą techniki Fūin no Jutsu. Pozwala to na bardzo szybkie wymienianie używanej broni i innych przedmiotów (w przypadku broni dwuręcznych trzeba w odpowiedni sposób ustawić dłonie przed odpieczętowaniem). Jako, że tak na prawdę jest to zwój, przedmiotu tego nie można użyć do technik wykorzystujących bandaże. Jeden metr zwoju posiada objętość 20 jednostek wagi fūin (max. 100). Zwojów nie można łączyć.
- Historia Przedmiot ten nie jest co prawda robiony na zamówienie tylko hurtowo, jednakże jest nowinką na rynku i tylko wybrane do testów osoby mogą go zakupić po promocyjnej cenie 100 Ryō za metr.
- Zaakceptowane
- KLIK
To nie to co przesłałem Yoichiemu i Yoshimitsu na PW :)
Moderator: Souei
To nie to co przesłałem Yoichiemu i Yoshimitsu na PW :)
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Re: To nie to co przesłałem Yoichiemu i Yoshimitsu na PW :)
Dobry przedmiot nawet : )

Ukryty tekst
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=320
Dokonałem edycji pierwszego posta w tym temacie, zmieniając całkowicie opis przedmiotu wg Waszych sugestii. Poniżej zostawiam stary opis.
- [center][img]http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=135841789[/img][/center]
- Nazwa
- Pieczętujący Bandaż
- Typ
- Ubranie
- Ninpō
- Fūinjutsu
- Objętość
- 5
- Waga Fūin
- 15
- Cena
- 200 Ryō
- Opis Jest to kawałek bandaża o długości od 2 do 5 metrów, w zależności od upodobania klienta. Owija się go wokół rąk. Nie jest natomiast istotne czy owiniemy go wokół przedramion, ramion, dłoni, itp.. Użytkownik tego przedmiotu ma pełną dowolność jeśli chodzi o sposób owinięcia. Bandaża tego nie można używać do technik ninjutsu (np. Tachihou Houtai) ani też taijutsu. Prawdziwym przeznaczeniem przedmiotu jest możliwość błyskawicznego zapieczętowania w bandażu jakiegoś obiektu - najczęściej broni (wymaga znajomości techniki Fūin no Jutsu). By zapieczętować przedmiot należy go dotykać dłonią. Jeśli dotykamy go prawą ręką, to zostaje on zapieczętowany w bandażu na prawej ręce. Jeśli natomiast lewą - to w bandażu na lewej ręce. Proces odwrotny czyli odpieczętowywanie przebiega bardzo podobnie. Przedmioty zapieczętowane w bandażu na prawej ręce pojawiają się w prawej dłoni, a przedmioty zapieczętowane z bandażu na lewej ręce pojawiają się w lewej dłoni. Nie ma wyjątków od tej zasady! By odpieczętować broń dwuręczną (i inne cięższe przedmioty) należy zbliżyć do siebie dłonie tak jakby się ją trzymało, a następnie odpieczętować. Wtedy pojawi się w obu dłoniach i będzie od razu gotowa do użycia. Bez względu na długość bandaża jego pojemność wynosi zawsze 200 jednostek wagi fūin.
0 x
Uprzedzili mnie, dranie ;/ Jedyne zastrzeżenie, jakie mam, to łączenie tych "bandazwojów", a dokładniej o to, że jak kupisz kilka metrów od razu, to nwm jak chcesz potem dokupić, zwykłych zwojów nie da się łączyć, jako tako. Musiałbyś tam dopisać, że jak kupisz 5 metrów, to będzie waga fuin 100, a jeżeli kupisz np 2 metry, to nie możesz dokupić np 1m, tylko musisz kupić całe 3 metry (przynajmniej mi się tak wydaje, ale nie wiem, co na to inni). Prócz tego, to chyba wszystko jest ok.
0 x
Jak łatwo policzyć: 1 metr + 2 metry + 2 metry = 5 metrów i to jest max na rękę.
100 / 20 = 5
To, że 5 metrów to w opisie jest we dwóch miejscach kappa. Jak mogłeś tego nie zauważyć? kappa A jeśli chodzi o to, że to nie jest takie cienkie jak zwyczajny bandaż ... to nie wiem czy jest sens dodawać to do opisu.
100 / 20 = 5
To, że 5 metrów to w opisie jest we dwóch miejscach kappa. Jak mogłeś tego nie zauważyć? kappa A jeśli chodzi o to, że to nie jest takie cienkie jak zwyczajny bandaż ... to nie wiem czy jest sens dodawać to do opisu.
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
No dobrze no, masz Akcept. Znaj łaskę pana 

0 x
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Brakuje linka do tematu w zaakceptowanych
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości