Dageki

Moderator: Souei

Kin'yu

Dageki

Post autor: Kin'yu »

Nazwa
Dageki
Typ
Broń, dodatek
Objętość
10
Waga Fūin
10
Zdobycie
Misja rangi B
Opis Lekka i poręczna rurka do dmuchania baniek. Przedmiot ten wygląda podobnie do swoich duplikatów, które rozsiane są wśród całego szczepu Shabondama. Różni się jedynie kolorem i materiałem, z którego jest wykonana. Jeśli zaś chodzi o jej rozmiar i charakterystyczne wygięcie - nie różni się niczym od zwykłej dmuchawki, dostępnej w sklepie. Dageki to przedmiot wykonany ze stopu kilku różnych metali, nieużywanych od dziesiątek lat. Przedmiot ten jest bardziej wytrzymały niż standardowe wersje dla szczepu, a także o wiele lżejszy. Nawet cios kataną, czy tasakiem nie jest w stanie zniszczyć tej broni. Wywołuje on jedynie metaliczny dźwięk i oczywiście upływ energii. Dmuchawka do baniek ma kolor perłowy, a nie szary czy żółty, jak jej kopie.
Link do tematu
Proszę.
Historia Rok 162. Wojna między Hōzuki a Uchiha i Kaminiari. Konflikt, który trwał kilka lat i pochłonął wiele istnień. To właśnie wtedy zrobiło się o niej głośno. Dageki, broń Hagamoro Shabondama. Najlżejsza, najpiękniejsze i najciekawszy egzemplarz dmuchawki do baniek. Konflikt między wyspiarzami a mieszkańcami stałego lądu był nieunikniony. Klany dążyły wtedy do wojen. Hagomoro nie był wyjątkiem i jako znacząca persona w swoim szczepie postanowił wesprzeć dalekich krewniaków, Hōzukich. Mężczyzna jako wprawiony wojownik szybko został zauważony przez dowódców wyspiarzy. Lider rodu wodnych odmieńców zaoferował Shabondamie misję. Zlecenie polegało na dostaniu się do Biblioteki Oświecenia, aby odnaleźć informacje, które mogą być przydatne w wojnie. Hagomoro spragniony sukcesów i sławy wyruszył - by wrócić po roku, zupełnie zmienionym. Cała jego kompania, pięciu doborowych ninja zostało gdzieś wcześniej. Jeden w morzu, drugi w stawie, trzeci z poderżniętym gardłem przez tubylców. Czwarty i piąty zginęli od chorób. Wrócił tylko Shabondama. Mężczyzna oprócz blizn i ran przyniósł również zwoje ze starą wiedzą. To właśnie dzięki nim wojna trwała tak długo i wyspiarze trzymali przewagę. Jednak powrócił bogatszy o pewien przedmiot. Dageki. Dmuchawkę, która tworzyła banki wytrzymalsze i szybsze niż jakakolwiek inna. Najstarsza, stworzona podobno przez pierwszych ninja na tym świecie. Przedmiot wykuty jeszcze przed powstaniem szczepu Shabondama. Hagomoro zazdrośnie strzegł sekretów swojej broni, ale fakt był jeden - to dzięki niej stał się najsilniejszym wojownikiem w klanie. Po wojnie osiadł i zaczął prowadzić stoicki tryb życia. Stateczny mężczyzna niejednokrotnie był niepokojony przez zazdrośników. Jego dmuchawka zawsze pomagała mu pokonywać wrogów. W końcu, na łożu śmierci, przekazał ją córce, ale uprosił, by ta kiedyś umieściła Dageki w jego grobie. Czy to uczyniła? Nikt nie wie. O przedmiocie słuch zaginął i nikt jej nie pamięta, prócz ludności Hyuo, gdzie osiadł Hagomoro. Każde dziecko słyszało opowieści o tajemniczym ninja, który wytwarzał twarde niczym stal bańki i kruszył nimi ściany domów...
Właściwości
  • Wzmacnia Suihō Kanri użytkownika (poziom w górę), za czym idą zdolności baniek.
  • Oszołomienie trwa do dwóch sekund, działa jak flash w CSie - przeciwnik totalnie nie ogarnia (słowa Avarice).
Uwaga
  • Efekt zwiększa poziom KG o poziom w górę, jednak trzeba mieć rozwiniętą dziedzinę klanową. (Reberu B ma właściwości Reberu A)
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Dageki

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Kin'yu

Założenie używania tej broni wymaga wręcz rozwiniętej dziedziny, przynajmniej na najniższy poziom.
Zależałoby mi jednak na misji/wyprawie rangi C. Czy możliwe jest, aby broń dalej taką miała, jeśli dodam do niej wymogi? Powiedzmy Kontrola chakry C, dziedzina klanowa B.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Kin'yu

Kontrola Chakry i Klanowe na C nie są żadnym problemem. Dodałem do wymogów. Cena jest dla mnie tematem dziwnym - w końcu to unikat. Mogę zapłacić, żaden problem, ale czy czegoś takiego nie zdobywa się na misji?

Wytrzymałość przedmiotu. Zdaję sobie sprawę z tego, że seria ciosów jest zawsze silniejsza niż pojedynczy. Dałbym próg ponadprzeciętny, jak w większości przedmiotów tego typu.

Oszołomienie od C/B wchodzi w rachubę, poczekam na zdanie innych i dodam.

Szybkość tworzenia baniek jest taka sama. One same są szybsze. Określiłem to - poziom wyżej (D->C).
0 x
Jiro

Post autor: Jiro »

Jako że jest to broń, która praktycznie podnosi Ci całą klanówkę o jeden stopień, nie licząc siły baniek, to wymagałbym do tego jednak minimum tej wyprawy B, bo zamiast siły, dostajesz jeszcze oszołomienie i nie ważne jakie damy do tego wymogi, kc i klanówki, bo i tak będzie to wzmocnienie jej i dodatkowa umiejętność do baniek. Reszta, jak na razie, może być taka jaka jest teraz, czekamy na wypowiedź admina.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Kin'yu

B-rank? No trudno, niech będzie.

Oszołomienie - jeśli przeciwnik dostanie po twarzy to nawet jedna czy dwie banki mogą to spowodować. Im dalej od głowy tym więcej trzeba baniek/większych baniek. Jeśli chodzi o niezdatność do walki to myślę, że 2-3 tury będą ok.

A wytrzymałość może być większa. Obadaj Musek, że czasem nawet zwykłe bańki mogą być na podłodze/dywanie i się odbić. Takie z chakry pewnie jakąś (śmieszą) wytke mają. XD
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Kin'yu

Okej. 5-10 sekund? 8?
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Jiro

Post autor: Jiro »

Emm z tego co pamiętam to tura w walce, ma około 2s (albo 4s nie pamiętam xd), a więc 5-8s to ponad dwie tury, a tyle, to raczej za długo, jak na bańki Shabondama.
0 x
Kin'yu

Zdublowanie efektów nie występuje, napisałem to dwa razy, ale chodzi mi o wzniesienie o poziom w górę, nie dwa.

Oszołomienie natomiast, od rangi C-B, jak proponowała reszta razem z tym przedmiotem powinno wchodzić w grę. Kwestia kilku sekund zupełnie mnie zadowala.
Jiro, nie widzę twojej wiadomości.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

Jiro tura turze nie równa wiec raz moze tura trwac kilka minut a czasem nawet moze nie trwac 2-3sen. Tu najlepiej by bylo ustalic czas zamiast ilosci tur. Takie moje skromne zdanie
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości