Proteza Gotowe ( poprzedni przedmiot porzucony)

Moderator: Souei

Masaru

Proteza Gotowe ( poprzedni przedmiot porzucony)

Post autor: Masaru »

Nazwa marionetki:Te no jōgi
Ranga: B
Materiały (części kukły):Drewno
Wygląd:Zwykła drewniana proteza ręki. Na dłoni znajduje się mały otwór. Potem zwykłe drewno bez niczego szczególnego, aż do łokcia którego zastępuje staw kulisty. Potem znowu zwykłe drewno, z tą różnicą że jest 2 razy większe od zwyczajnej grubości ręki w tamtym miejscu. Wygląda to tak jakby jej właściciel miał bardzo umięśniony ten fragment ciała. Po zewnętrznej stronie protezy można ujrzeć otwór wielkości połowy pięści z którego wychodzi łańcuch który oplata tą część protezy. Ta część ręki jest zakończona kolejnym stawem kulistym który tym razem z wiadomych przyczyn jest w 1/3 w ciele noszącego.
Wyposażenie:
W część od dłoni do łokcia jest miotacz żywiołów którego lufa jest na dłoni, ze zwojem służącym do miotania błyskawicami. Przy dłoni jest staw kulisty dosyć mały umożliwiający poruszani nadgarstkiem oraz są 4 stawy zawiasowe, po jeden u góry jeden na dole jeden po lewej i jeden po prawej stronie ( oczywiście są wewnątrz protezy). Do nich są przyczepione po 1 kawałku drewna. Chodzi o całą długość miedzy dłonią a łokciem. Każdy kawałek to 1/4 zewnętrznej warstwy protezy. Po rozłożeniu wygląda tak https://www.senpuu.net/system/dragonfly ... o2_big.jpg Jest wykorzystywane do techniki lalkarskiej Kikō Junbū (ranga B). W części między łokciem a barkiem w środku znajduje się zbiornik na łańcuch którego końcówka jest przymocowana wewnątrz na stałe, a co się nie zmieściło oplata tą część ręki. Jest tam 10m normalnego łańcucha. Palce składają się z kawałka drewna połączonego z drugim kawałkiem drewna stawem zawiasowym
Cena: Natsu napisał mi na wojnie że protezę po stracie reki mogę zrobić sobie za 5000Ryo dodając w tej cenie wyposażania. Jeżeli za dużo wyposażania to napiszcie ile dodać pieniędzy do podanej kwoty. Lub za 2 600 mając rangę A.
Części użyte:
3 stawy kuliste,miotacz żywiołów, 10m łańcucha, drewno, 4 stawy zawiasowe,
Sterowanie:
Czakra przesyłana jest do drewna i łańcucha w protezie i przez to można nią kierować.

Miotacz działanie: Siła technik ranga C -> Stały strumień błyskawicy. 15m zasięgu. 1 tura = 100 Ładunków w zwoju. Zwój oczywiście mały. Każde wyłączenie miotacza wymaga 1 tury cooldownu na ponowną aktywację.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Re: Kolejna kukiełka ( w budowie)

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Re: Proteza Gotowe ( poprzedni przedmiot porzucony)

Odnawiam, bo zmienił się przedmiot. Wcześniej była kukła, ale od czasu straty ręki proteza jest ważniejsza :)
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Ukryty tekst
0 x
Masaru

1.Zacytuje co napisał mi na wojnie Natsu ,,Spokojnie, jako że jesteś Ayatsuri, kończynę będziesz mógł odzyskać. Za 5000 ryo lub samemu, gdy osiągniesz odpowiednią rangę technik klanowych. Opracuj ją sobie w Kuźni." Potem w wiadomości napisał ,,Proteza jak u marionetki, czyli możesz dodać jakieś bajery, tylko bez przesad. Musi się zmieścić w 5000 ryo."
2.Nie, nie te stawy to jak zawiasy w drzwiach. Po otwarciu tworzą te łopaty wiatraka, bez jakiś kręceń. Rozkłada się i zamyka.
3.Tutaj masz temat o robieniu lalek http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=43&t=197 . Od rangi B klanowej jest miotacz żywiołów. Też nie wiedziałem za bardzo jak to działa ale Murai jako admin techniczny wytłumaczył to tak ,,Ogólnie miotacze na żywioły są załadowane czystym żywiołem albo konkretną techniką" I tak przypominam sobie że w anime tez byłą tak scena że kiedy Gara był gdzieś tam został zaatakowany przez 2 lalki które używały żywiołów ognia i wody.
4. Nie, jest po po prostu grubsza że więcej się mieści. Jak dla przykładu normalnie miałaby grubość pięści to teraz ma grubość 3 pięści. Jakoś ten łańcuch musi się chować :D
A tu definicja z tematu o tworzeniu lalek- Miotacz - miotacz wykorzystujący zwój z zapieczętowanymi technikami żywiołów; Cena: 350 Ryō
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

Ukryty tekst
0 x
Jiro

Post autor: Jiro »

Ogólnie jest ok, brakuje tylko kilku informacji, a dużo zmieniać raczej nie trzeba. Otóż tak:
1. Jak chcesz nią sterować, po prostu musisz dopisać o tym mechaniźmie, bo zakładam iż taki miałeś zamysł.
2. Dopisz rozmiary tej części ręki od łokcia w górę, mniej więcej opisz wyglad, czy wyglada jak napakowana, czy moze to bardziej taki "pojemnik" na ten łańcuch.
3. Dodaj obrazek rozłożonego mechanizmu pomiedzy dłonią, a ramieniem, może być z tej techniki (nie dam linka, bo piszę z komórki xd) co chcesz użyć, bo tam jest to pięknie pokazane.
4. Dodaj zawias w nadgarstku, bo skoro masz tylko przy barku i w łokciu, to bedziesz miał nieruchomą dłoń, chyba że taki był twój zamysł.
5. Dopisz to info z medykiem/Ayatsuri minimum na randze B, (bo wtedy masz przezczepy i ten miotacz żywiołów).
Co do miotacza, z tego, co zrozumiałem po przeczytaniu tematu, z tworzeniem marionetek, to ten miotacz (rangi b, chyba że chcesz ten lepszy), może mieć tylko jeden zwój z żywiołem/techniką żywiołu, więc raczej zmieniać w tym nic nie trzeba. A działać to bedzie jak miotacze Sasoriego, tylko że bedzię miotać błyskawicami i zwój sie dostaje w zestawie (chyba, jestem tego pewny w 75% xd).
Po naniesieniu tychże poprawek, masz akcepta.
Edit: A i przepraszam za ew. błędy, jestem na telefonie xd
0 x
Masaru

To tak miotacz jest jedno żywiołowy i biorę błyskawice zwykłe. A co do tego medyka to tez nwm jak to teraz ma wyglądać. Tak to bym zrobił normalną proteze za max 2000 i założyłbym sobie gdybym miał rangę do tego żeby przekształcić sobie organ na kawałek lalki. A druga opcja to jest to 5000 Ryo i wtedy bez rangi. Więc zagubiłem się teraz. A tak to resztę chyba cała poprawiłem
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Masaru

Chyba nie zrozumiałem tak troszkę, bo w dziale o lalkach piszę że od rangi B klanowej można zakupić Miotacz - miotacz wykorzystujący zwój z zapieczętowanymi technikami żywiołów; Cena: 350 Ryō. A co do reszty to wszystko dobrze i będzie sprawnie działało ?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Jiro

Czyli po prostu zrobi od B, pisaliśmy już o tym, że wtedy ma miotacz, co do misji, to spk, bo nie wiem dokładnie jak to chciał Natsu zrobić, prócz wyższej ceny.
0 x
Masaru

No brakuje protezę zrobię dopiero jak bede miał klanowa B. Na razie bez ręki :) Czyli misja D żeby mi na przyłączyli.
0 x
Masaru

A właściwie to czym strzela ten miotacz, czyli błyskawica ma siłę jak technika rangi B ?
0 x
Jiro

Myślę, iż byłoby to zbyt op, jeżeli już, to rangi C, a nie wiem też jak sprawa wygląda odnośnie cooldown'u.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości