- [center][img]http://i.imgur.com/QzPkcCs.png[/img][/center]
- Nazwa
- Szpadel-san (pieszczotliwie nazywany przez samego Mamoru)
- Typ
- Halabarda/Topór
- Objętość
- Broń trzeba nosić na plecach; maksymalnie 1 sztuka.
- Ninpō
- Bukijutsu (Kijutsu).
- Waga Fūin
- 150.
- Cena
- 2000 ryo.
- Opis Owa broń przez jednych nazywana halabardą, jest nieco jej przerośniętą wersją, której wygląd jest zbliżony do topora, co zawdzięcza wielkiemu ostrzu, jednak ma ona zdecydowanie większy zasięg. Drzewiec, w tym wypadku wykonany w całości ze stali, ma 2 metra długości oraz zakończony jest u szczyt podwójnymi, ostrymi 'widełkami' (około 65 centymetrów każdy), zaś u podstawy pojedynczym, wytrzymałym szpikulcem. Również przy jednym, jak i drugim końcu można zaobserwować wykończenia w kształcie fioletowych węży owiniętych wokół drzewca.
Kolejno, najważniejszą częścią oręża jest ostrze - wielkie, masywne i do tego bardzo ostre. Jego wymiary malują się następująco: długość 130 centymetrów oraz 80 centymetrów w najszerszym punkcie płazu. W przeciwległym końcu ostrza, zakończone jest ono kolejnym szpikulcem, który ma 50 centymetrów. Całość, tak jak w przypadku reszty wykończeń, utrzymana jest w odcieniach fioletu oraz z widocznymi dwoma sercami po obu stronach ostrza i jest obusieczna. Zaś sam jego kształt pozwala na rąbanie, miażdżenie i blokowanie innych typów broni białej, do czego wymagana jest ogromna siła.
Do poprawnego wykorzystania tej broni potrzeba mieć: 65 siły.
Szpadel
Moderator: Souei
Szpadel
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Re: Szpadel
1. Yup, chodzi jeno o nazwę, bo tak mi było wygodniej to zwać. Całość jest z metalu. Żadnego drewna.
2. Przeoczenie moje, miało tego nie być, bo się jakoś zaplątało, kiedy zaczynałem opisywać broń. Usunę zwyczajnie.
2. Przeoczenie moje, miało tego nie być, bo się jakoś zaplątało, kiedy zaczynałem opisywać broń. Usunę zwyczajnie.
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości