Przedmiot(y) będące zwieńczeniem i upgradem Kościanej Skorupy
Uwagi od tworzącego:
-Przepraszam, że wszystko w jednym, mogłbym to rozpisać jako jeden wielki pancerz z kilku elementów, ale tak jest po prostu o wiele przejrzyściej i łatwiej jest to objąć wzrokiem i umysłem.
-Podstawy fabularne są, uzasadnienie fabularne jest, wszystko jest.
-Czemu misja C? Na napiersnik na identycznych zasadach (Ten różni się tylko designem) była misja D. Tutaj podwoiłem koszty ale za to dałem, że cały trójelementowy zestaw na misji C.
-Mam nadzieje na pozytywne rozpatrzenie. Jestem gotów przyjąć uwagi, krytyke i odpowiedzieć na pytania : )
http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php ... 670#p14670- [center][url=http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20121015160653/elderscrolls/images/a/a6/DragonplateGauntlets.png][size=200]Wygląd[/size][/url][/center]
- Nazwa
- 骨子奥深彼処所 骨子 - Okunofukai Yoroi Kara Kosshi - Kote
- Typ
- Zbroja, pancerz rąk.
- Ninpō
- Nie dotyczy
- Objętość
- Zasłania ciało od ramion do końca palcy. Nie utrudnia ruchu, gdyż kości są lekkie. Po zdjęciu mozna przechowywać w odpowiednio dużej torbie.
- Waga Fūin
- 75
- Zdobycie
- Misja C podczas której cały zestaw zostanie wykonany + 350 Ryo zapłaty dla rzemieślnika (Za same rękawice)
- Opis Jest to pancerz wykonany z niemalże niezniszczalnych kości z których słyną klanowicze Kaguya. Pancerz stworzony jako obrona ostateczna klanowicza, gdy inne sposoby zawiodą i trzeba przyjąć ofensywę na Siebie. Wykonany całkowicie z własnych kości posiadacza, noszenie pancerza przez kogokolwiek innego niż Kaguya uznawane jest za wielką potwarz.
- Historia Po wydarzeniach w Antai, pewien Kaguya imieniem Kaien zrozumiał jedną, cholernie ważną rzecz. Zrozumiał, że jeśli ma kiedykolwiek jeszcze kogokolwiek uratować, to musi być nie tylko wsparciem duchowym ale i fizycznym. Ale, ciało jest kruche, a płomien życia łatwo gaśnie. Zbroja ta ma to uniemożliwić. Ma działać niczym wzmocnienie dla Kaguyi, ma być tym, czym w betonie są pręty zbrojeniowe. Ulepsza konstrukcję jaką jest ciało klanowicza, jaką są jego kości i jego szkielet oraz jego siła i determinacja. Pancerz chroni go, by obrońca nie stał się ofiarą. Po wydarzeniach w Antai, których o mało Kaien nie przypłacił życiem, coś zmieniło się w jego psychice. Od tej pory dąży do Ostatecznej defensywy która pozwoli mu przetrwać wszystko czym życie postanowi w niego cisnąć - czy to będzie shuriken czy znowu pieprzona bomba z wielkiego białego pieprzonego smoka.
- Właściwości Wytrzymałość równa wytrzymałości kości użytych do stworzenia pancerza. Reszta w opisie.
- Uwagi Wymagane: Znajomość Hokkotsu Kariganebone (Do płaskich elementów), Znajomość wszystkich technik Kaguya do rangi C włącznie, Shikotsumyaku rangi B.

-Przepraszam, że wszystko w jednym, mogłbym to rozpisać jako jeden wielki pancerz z kilku elementów, ale tak jest po prostu o wiele przejrzyściej i łatwiej jest to objąć wzrokiem i umysłem.
-Podstawy fabularne są, uzasadnienie fabularne jest, wszystko jest.
-Czemu misja C? Na napiersnik na identycznych zasadach (Ten różni się tylko designem) była misja D. Tutaj podwoiłem koszty ale za to dałem, że cały trójelementowy zestaw na misji C.
-Mam nadzieje na pozytywne rozpatrzenie. Jestem gotów przyjąć uwagi, krytyke i odpowiedzieć na pytania : )