Płaszcz Żółwia.

Moderator: Souei

Kaien

Płaszcz Żółwia.

Post autor: Kaien »

Obrazek Nazwa: Kame Uwagi - Płaszcz żółwia.
Typ: Ubranie
Objętość: Na korpusie.
Waga Fūin: 150
Opis: Żółwiowy płaszcz to rodzaj zbroi. Jest to płaszcz wykonany z warstwy skóry, dwóch cienkich metalowych siatek i kolejnej warstwy skóry. Ubiór jest przez to ciężki ale i wytrzymały. Zasłania ciało od karku do końca pośladków, Chroni także ręce. Zapewnia całkowitą obrone przed bronią miotaną i słabymi ciosami broni białej - Absorbuje ostrość i penetracje, jeśli oberwiemy wielkim shurikenem to i tak ciężarem dostaniemy.
Statystyki tego cuda:
> Słabsza broń potrzebuje 150 siły, by przebić płaszcz, 220 by dotrzec do ciała noszącego.
> Krótkie ostrza przebiją delikatnie przy sile 75, natomiast przebicie całkowite wchodzi w grę od 125, z ostrzami dłuższymi wymagania spadają o 25%
> ciosy do wartości siły 60 są po prostu nieodczuwalne, w przypadku siły wyższej odczuwasz normalnie, bez "zmniejszonego uderzenia"
Uwagi: By nosić taką kurtkę bez zmęczenia i problemów potrzeba aż 40/30 siły i wytrzymałości
Cena: 3000 ryo.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Płaszcz Żółwia.

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Tak?
Skóra jest tylko dla ozdoby i ukrycia siatki. Płaszcz dla wygody. I nie obroni się przed dużym shurikenem, cios dalej jakby cegłą dostać, ale po prostu zero cięcia i przebicia. I słabe ciosy bronią białą od strony cięcia. Pchnięcie mocniejsze przebije.
I to jest metal. Chodzi mi o dwie ułożone w przeciwległe względem siebie warstwy takiej plecionki Klik
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

Jak zgodzisz się by ciosy do 75 były lekko mniej odczuwalne to do razu wpisuje wszystko i biere <3
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Potrzebna jest nie tylko siła, ale i wytrzymałość do noszenia czegoś takiego. 50 i 40.

No i cena większa, skoro zbroja Madary/Hashiramy etc. kosztuje 3500 ryo. A w opisie nie ma prawie nic o tym, jak dobrze może to chronić przed atakami.

Więc co z tym robimy względem kosztów?

Propozycje Arafki (odnośnie wytrzymałości) jest ok.
0 x
Kaien

W opisie tamtej zbroi jest że chroni całe ciało, a to tylko korpus. Czyli połowe ciała. :)
0 x
Kamiru

Słuszna uwaga, poczekam jeszcze na Arafa.
0 x
Kaien

To ogólnie była uwaga odnosnie kosztu. Tamta ma tez wymagania 40 siły 30 wytrzymałości. Więc.. Za zbroje dwa razy większą łatwiej nosić niż tą na ciało? Bo tu mi dowaliłeś 50/40 o.O
0 x
Kamiru

Sam dałeś pierwszą wartość, a z nią sprzężona jest druga. Czekam na Arafa
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

To ja w takim razie prosze o ustalenie wytrzymałości zbroi ze sklepu na bron biala i miotana. Bo moze mi sie po prostu oplaca zbroje wziac :)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kaien

No taką cene to ja jestem w stanie zaakceptować jak mi podniesiesz wytrzymałość. Czyli ciosy do 75 są nieodczuwalne, powyzej normalnie, wtedy będzie dobrze i za 3k biere.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości