Nazwa Van
Typ Broń miotana
Rozmiary Długość ramienia 15 cm Objętość 10
Historia Sam Van powstał już w erze Shinobi. Nie wiadomo jednak jak stary jest jego rdzeń. Jego geneza jest bardzo tajemnicza i istnieje wiele legend na jego temat sięgających jeszcze na długo przed powstaniem chakry. Z najstarszych zapisków można się dowiedzieć, że prawdopodobnie został znaleziony u wybrzeży Tsurai i pochodzi z morza. Nie wiadomo jednak czy w nim powstał, czy znalazł się tam w inny sposób. “Różowy Rubin” był obiektem pożądania wielu bogaczy, którzy dosłownie zabijali się o niego. Ślad o krysztale zaginął kiedy trafił do Shigashi.
Po wielu dekadach ciszy, około roku sześćdziesiątego powstał Van. Został wykuty z niezwykłego stopu u podnóży góry w Głębokich Odnogach. Różowy klejnot był przepiękną ozdobą, a cały bumerang prezentem dla cudownej kobiety. Młody kowal nie był świadom niezwykłych właściwości swojego działa i dopiero po kilkunastu latach, pierwsza właścicielka Vana zaczęła odkrywać jego możliwości. Niestety wieść o bumerangu zaginęła równie szybko co się pojawiła. Różowy klejnot został nazwany przeklętym, a ludzi zapomnieli o niesamowitym przedmiocie.
Opis Van to trójramienny bumerang, który wszystkie swoje wyjątkowe atrybuty zawdzięcza kryształowi w jego centrum. Różowy klejnot posiada zdolność do gromadzenia niewielkiej ilość chakry, a przy tym jest niezwykle piękny. Prawdopodobnie jest to jedyny taki egzemplarz.
Ramiona nie są ani trochę ostre. Wykonane są z dużo lżejszego, ale równie wytrzymałego co stal stopu. Ich zastosowanie nie różni się niczym od tych w zwykłym bumerangu.
Właściwości Heisetsu - czyli tak zwany pakt pomiędzy samą bronią, a użytkownikiem. Polega na umieszczeniu wewnątrz kryształu części własnej chakry - (-5%) na stałe . Zapewnia to lojalność Vana względem właściciela. Więź pozwala również na przyciągnięcie Vana z dowolnego miejsca, do własnej dłoni. By nawiązać kontrakt konieczna jest świadomość/wiedza skąd pochodzą zdolności bumerangu.
Koszt przyciągnięcia: D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: Niezauważalny
Wymagania Podniesienie Brak Pełna sprawność Styl Seido
Zdobycie Wyprawa C/B?
Link do tematu postaci KLIK!
Dobra, a teraz odpowiadając sensowniejsze komentarze:
zwłaszcza, że ta legenda twoja też jest w sumie naciągana bo przedmiot reaguje na chakrę a pochodzi z ery przed chakrą także no chyba nie....
Nie do końca się zgodzę i bardzo łatwo to wytłumaczę. Napisałem, że historia kamyka jest tajemnicza i takie tam. Zrobiłem tak, ponieważ chciałem nadać przedmiotowi nieco fajnego klimatu, oraz dać możliwość potencjalnym prowadzącym wyprawę itp możliwość dokładania czegoś od siebie. Wypisanie historii od razu całej ze szczegółami byłoby nudne. Teraz do rzeczy. To po prostu pozostałości po jakimś meteorycie, który dawno temu wpadł do morza. Kij wie skąd pochodziła Kaguya, a wszechświat jest wielki i niezbadane są jego granice.
Wybranie samego klejnotu to fakt, jest pójście po najmniejszej linii oporu, ale po co to komplikować. Przecież nie musi być to dzieło wykonane przez krasnoludy z Svartalfheimu. Yōso no Kagi również bazuje na zwykłych klejnocikach.
Mechanizm składania się kiedy złapie ktoś inny - why not, Samehada ma podobny bajer.
Od początku miał to być prosty bajer wizualny i jak nikomu nie będzie to przeszkadzało to chętnie to wrócę, ale na razie wyjebałem, by uniknąć niepotrzebnych komentarzy w miejscu gdzie nie są konieczne.
Z opisu wnioskowałbym, że jeśli broń trafi w kogoś z chakrą to już się raczej prędko nie odczepi.
Gdzieś tam chyba pisałem, że musiałoby to być źródło chakry pokroju demona.
Zależy mi tylko i wyłącznie na tym co jest we właściwościach, wiec wywaliłem nawet to orbitowanie, które miało być tylko efektem mogącym dokonać jakiegoś niespodziewanego zwrotu akcji. Jak widać, było to zbyt kontrowersyjne i odciągało uwagę od tego co jest istotne.
Dalej jestem na urlopie, napisałem to sobie bo nie mogę zasnąć i nie chce mi się dziś już robić dalej projektu, żeby nie było - nie wiem kiedy dam kolejny post.
0 x