Robaczek #1
Moderator: Souei
Re: Robaczek #1
Czy gdybym jakoś ładnie spróbował opisać co i jak działa z tym wzrokiem, po prostu znalazł wersje, którą zaakceptujecie i jest możliwa, to dacie się przekonać o korzystanie z większej ilości niż 1-2 robaczki ??
Tutaj przypomnę, że wzorowałem się na Rinneganie co jest chyba oczywiste i jego wspólnym polem widzenia. Wiem nie ma co porównywać Dojutsu do owada ale liczyłem że się uda. Dalej liczę na to. Spróbuje jeszcze was przekonać
Przykład Rinnegana pokazuje, że da radę dzielić wzrok i widzieć z wielu perspektyw. Nagato kontrolował 6 ciał + summony i ogarniał
Myślę, że przy odpowiedniej percepcji jest to możliwe. Nie widzę chakry, nie widzę przez przedmioty/zasłony, po prostu widzę więcej ale dalej tak samo. Na ten moment, będę próbował was przekonać do ilości robaczków i jak to działa, że widzę mam już kilka wersji, które dajcie znak co do ilości robaków, które mogę kontrolować bo to dla mnie ważne.

0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
tak w sumie pisze, aby odświeżyć temat bo za dużo dalej nic nie wiem
WT jedno z rozwiazań, tylko jaką mam pewność, że ona przejdzie jak robaczek dostanie akcept po zmianach jakie proponujecie?
Dalej uważam, że przy odpowiedniej percepcji, dałoby radę widzieć nawet z 6 różnych perspektywach, Przykład Nagato i Rinnegana(wiem nie ma co do Dojutsu porównywać ale dawał radę ogarnąć obraz z sześciu ciał+summony)
Tu moja propozycja, od 40pkt percepcji pierwszy robaczek co 20kolejnych pkt w tej statystyce kolejny.
Co do tego jak to działa, że widzę jak robaczek, też da radę coś wykombinować, jestem pewien tylko najpierw chce się dowiedzieć, czy w ogóle pozwolicie mi na widzenie z 5-6 robaczków. Ewentualnie kompromis
Ja chce 6 Ava 1 to może 3 ?? 

Dalej uważam, że przy odpowiedniej percepcji, dałoby radę widzieć nawet z 6 różnych perspektywach, Przykład Nagato i Rinnegana(wiem nie ma co do Dojutsu porównywać ale dawał radę ogarnąć obraz z sześciu ciał+summony)
Tu moja propozycja, od 40pkt percepcji pierwszy robaczek co 20kolejnych pkt w tej statystyce kolejny.
Co do tego jak to działa, że widzę jak robaczek, też da radę coś wykombinować, jestem pewien tylko najpierw chce się dowiedzieć, czy w ogóle pozwolicie mi na widzenie z 5-6 robaczków. Ewentualnie kompromis

0 x
To może tak. Maksymalnie 6 robaczków, jednak wymaga to pełnego skupienia. W walce mogę korzystać np tylko z połowy robaków. Aby jednak korzystać z nich muszę mieć wymagane progi percepcji. Co jak co Nagato niby siedział i je kontrolował, tylko on jeszcze musiał wydawać ciałom polecenia typu biegnij, skacz, zablokuj cios, rzuć kunai itp. Robakiem tego nie zrobię jedynie poleć tam i ustaw sie tak abym widział swoje plecy na przykład. Na dodatek Nagato kontrolował martwe ciała i musiał nimi kierować, to wymaga skupienia i koncentracji. Robaki mają mózg i coś w rodzaju małej świadomości, choć działają instynktownie potrafią robić dużo samodzielnie. To głównie do tego co Ava napisał. Może zamiast nici chakry, to coś podobnego na zasadzie tego co w Aburame się zmieniło po reworku, że po prostu aby skorzystać z robaczka muszę tą chakrę odjąć od siebie? To do Micheletto
0 x
Niech będzie przełączanie pomiędzy szóstką robaczków, tylko teraz mają one zastosowanie głównie fabularne. Chciałbym aby przydawałyby się jeszcze podczas walki, może spróbujemy tak, podczas walki jak zamknę jedno oko widzę z perspektywy jednego robaczka, jak dwa to z perspektywy dwóch i to jest maks, muszę mieć oczy zamknięte jak w przypadku oka Sabaku. Nie mogę wtedy przełączać obrazu widzę tylko z ich perspektywy dopóki oczy zamknięte. W przypadku walki zasięg to jak nici chakry z Ayatsuri czyli 100m. W przypadku pełnego skupienia i 6 robaczków "nieograniczony"? Pasuje?
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości