Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: #1

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Katsuko

Post autor: Katsuko »

Rozumiem uwagi Migela, czekam na resztą modów i administrację. Jeśli poprą Exodię to przedmiot pewnie przejdzie, jeśli nie to nie.
0 x
Katsuko

Pytam raz jeszcze.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Katsuko

Jeśli miałbym za to płacić chakrę za każdą turę mówienia, to jest bez sensu. Albo Exodia, albo nic.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Ukryty tekst
0 x
Katsuko

Jeśli koszt jednorazowy na misję/walkę, to ok.
0 x
Yujiro

Post autor: Yujiro »

Jak dla mnie zmiana głosu nie czyni przedmiotu aż tak potężnym, by zabierał chakrę co turę. To co podał Tsukune jako przykład byłoby całkiem w porządku. To bardziej fabularna zabawka, bo jedyne co z tym zrobi to może przestraszyć kogoś.
Wyprawa rangi C to chyba całkiem sporo jak dla czegoś, co w sumie może być wykorzystane do techniki (jak całe ciało Naokiego) i zmianę głosu.

Ciekawi mnie jednak ta kontrola dusz - czy to może wpłynąć na kogoś jeszcze, czy tylko Ciebie? Czy jak przekażesz to komuś, to też go zmienia?
Jeżeli tak jak napisał Exodia - bez korzystania z wiedzy i w czasie walki (co chyba już wprowadziłeś z tego co widzę) to dla mnie wygląda w porządku.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune

jakiś odzew zainteresowanego ?
0 x
Katsuko

Ogólnie rzecz ujmując wpływa to na każdego Kaguyę, który nosi to przez dłuższy czas [kilka fabularnych miesięcy] i przeżył z tym jakieś trudne chwile [walka chociażby].

Żadnej wiedzy od maski. Po prostu zmiana głosu i alter ego wzmocnione.
0 x
Yujiro

Post autor: Yujiro »

No to w sumie okej. Bardziej bałem się tego, że przystawiasz to komuś do twarzy i musi się fabularnie zmienić. A tak może to po prostu... zdjąć. Kaguya sobie z tym poradzi, a to ma działać tylko na nich.
Na tych warunkach mi pasuję i mogę dać akcepta jak będzie wprowadzone. Czekamy więc na resztę ;)
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Katsuko

Sam pomysł mi się podoba, ale problem jest w tym, że nie dam rady iść na event /zapisy skończone + jestem zablokowany fabularnie przez graczy/.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości