Koty drapią
Moderator: Souei
Re: Koty drapią
Naniosłam poprawki, czekam jeszcze na ostateczną wycenę. Ile trzeba doliczyć za wzmocnienie?
0 x
Czyli w sumie 2400 plus post fabularny? Zapisuje! Coś jeszcze, o czymś zapomniałam?
EDIT:
Zapomniałam o robociźnie, 15%. Czyli w sumie 2760, zaokrąglając ładnie 2800.
EDIT:
Zapomniałam o robociźnie, 15%. Czyli w sumie 2760, zaokrąglając ładnie 2800.
0 x
@Ava, zobacz poprzednie posty - przesyłanie chakry, wzmocnienie, materiały, robocizna etc.
0 x
Dla mnie może być nawet i 2800, ale w takim wypadku bardzo bym prosiła o czasowe zniesienie zakazu wrzucania przedmiotu przed wykupieniem poprzedniego. To jest naprawdę spora suma, szczególnie dla początkującej postaci, a będę pewnie chciała coś wrzucić zanim tyle uciułam.
0 x
W takim razie daję akcepta na 2800 ryo i jestem za pozwoleniem na wrzucenie kolejnego przedmiotu, ze względu na cenę przedmiotu.
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
No to weźcie w końcu się zdecydujcie, można używać i czego i jak. Mi chodziło o to, by móc używać tego przedmiotu z miękką pięścią. Było mówione że "Jyuukenem w tym cacku możesz atakować tylko za pomocą dłoni. Czyli proste klepnięcie z przesłaniem chakry, które uszkadza. O precyzyjnym trafieniu w poszczególne tenketsu nie ma nawet mowy. Jedynym rozwiązaniem byłoby używanie tej techniki" i z tym się zgodziłeś. Byłoby mi niezmiernie miło usłyszeć jakieś konkrety, najlepiej takie które nie wykluczają się ze sobą.
0 x
Ja wam powiem, że to wyjątkowo chujowe podeście do gracza. Najpierw nie ma wzmocnienia. Ok, i tak na specjalnie nie liczyłam. Potem Chuichi napisał, że "Nie licz jednak na to, że będziesz w nim stanie poprawnie wykonywać swoje ciosy Juukena, które będą opierały się na uderzeniu palcami w przeciwnika. Otwarta dłoń - spoko, ale nie to. Jedynym wyjściem jest używanie przy ciosie tej techniki:". Potem jeszcze raz to pisze: "IMHO, wyglądałoby to tak, że Jyuukenem w tym cacku możesz atakować tylko za pomocą dłoni. Czyli proste klepnięcie z przesłaniem chakry, które uszkadza. O precyzyjnym trafieniu w poszczególne tenketsu nie ma nawet mowy. Jedynym rozwiązaniem byłoby używanie tej techniki powyżej. ", Avarice przytakuje. Ok, niech będzie, zgadzam się i na to. Potem jeszcze jest, że "Przedmiot jako tako chyba równie dobrze mógłby być używany do zwykłej miękkiej pięści (Jūken) zadając dodatkowo rany od pazurków no ale będziemy przy tym wolniejsi bo wyrwanie czegoś takiego z ciała wymaga włożenia siły i poświęcenia nieco więcej czasu. Coś za coś.". Cena kosmiczna, ale się nie odzywam bo to nie moja kwestia skoro jest zgodna z kuźnią.
A teraz wyskakujecie z tym "Druga kwestia w opisie właściwości znajduje się błąd. Nigdzie nie pisałem, że używając techniki Rirīsu można używać równocześnie miękkiej pięści. Te dwie rzeczy się wzajemnie wykluczają. Albo to albo to." i "Cena to teraz rzecz drugorzędna bo dopiero widzę zmianę odnośnie miekkiej pięści. Przewodnik odnosił się do stosowania techniki Ririsu a co do Juuken to wszyscy są zgodni, ze nie będzie się dało tego używać stosując owy przedmiot.". Czyli w skrócie nie, jednak nie, wcześniejsze ustalenia wsadź sobie gdzieś. Jak czegoś nie można zrobić, to wolałabym wiedzieć to od razu, a nie po półtora miesiąca dyskusji i ustalania.
Jestem rozżalona tym, że najpierw ustalacie, dajcie mi nadzieje, a potem na sam koniec wyskakujecie z "no tego jednak nie będzie" kiedy to coś, znaczy możliwość używania jukena, jest dla mnie w tym przedmiocie kluczowa. To jest wyjątkowo niesympatyczne, a wręcz wredne podejście. Mogliście od razu to zaznaczyć, a nie kluczyć i sami się gubić w tym co ustalacie.
TL:DR
Skoro nie ma możliwości używania jukena to równie dobrze możecie to wywalić. Nie będę kupować czegoś, co nie jest mi do niczego potrzebne.
A teraz wyskakujecie z tym "Druga kwestia w opisie właściwości znajduje się błąd. Nigdzie nie pisałem, że używając techniki Rirīsu można używać równocześnie miękkiej pięści. Te dwie rzeczy się wzajemnie wykluczają. Albo to albo to." i "Cena to teraz rzecz drugorzędna bo dopiero widzę zmianę odnośnie miekkiej pięści. Przewodnik odnosił się do stosowania techniki Ririsu a co do Juuken to wszyscy są zgodni, ze nie będzie się dało tego używać stosując owy przedmiot.". Czyli w skrócie nie, jednak nie, wcześniejsze ustalenia wsadź sobie gdzieś. Jak czegoś nie można zrobić, to wolałabym wiedzieć to od razu, a nie po półtora miesiąca dyskusji i ustalania.
Jestem rozżalona tym, że najpierw ustalacie, dajcie mi nadzieje, a potem na sam koniec wyskakujecie z "no tego jednak nie będzie" kiedy to coś, znaczy możliwość używania jukena, jest dla mnie w tym przedmiocie kluczowa. To jest wyjątkowo niesympatyczne, a wręcz wredne podejście. Mogliście od razu to zaznaczyć, a nie kluczyć i sami się gubić w tym co ustalacie.
TL:DR
Skoro nie ma możliwości używania jukena to równie dobrze możecie to wywalić. Nie będę kupować czegoś, co nie jest mi do niczego potrzebne.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości