Te no jōgi

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Re: Te no jōgi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Post autor: Masaru »

Dobra bo ja się gubię. Zrobiłem teraz projekt nowej zupełnie protezy. Niema tutaj nic ze starej, wszystko jeszcze poprawionej i jeszcze raz policzone, zupełnie nowy przedmiot. I rozumiem że mam i starą protezę z łańcuchem i tą nową z teraz, i mogę sobie je zamieniać do woli jak tylko pierwsza podczepię na tej misji, tak?
0 x
Masaru

Ktoś mnie jeszcze pamięta :( ? Zupełnie nowy projekt protezy stoi do oceny, bez jakiś przeróbek starej czy coś.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Akcept
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Masaru

To tak zacznę od środka:
3) a kto ci powiedział że moja postać ma się nie nawdychać tego ? :D Jak będę miał wytrzymałość podciągniętą to trucizna po prostu na mnie nie zadziała. To bardziej kwestia zasłony dymnej na chwilę/ pokonania zwykłych NPC.
4) Może uzgodnijmy sposób działania miotaczy i wrzućmy go tam jako dopisek to techniki pieczętującej czy do kuźni, żeby nie trzeba było przy każdym projekcie kukły się z nimi bawić :D
https://www.youtube.com/watch?v=9GVUetotMyY od 1:04:20 Jakieś 5 minut walczy miotaczami.
Pierwszy zwój to by były 3 techniki katon, niby dalej ogień ale zmieniał formę tego.
Najpierw poleciały 2 kule ognia, i po nich przerwa czyli to była 1 technika. Druga i trzecia to strumień ognia. Była tutaj przerwa w tym strumieniu dlatego sądzę że to 2 techniki.
W drugim Suiton, pierw był normalny strumień wody, ale potem zmienił jego formę na cieńszą ale z mocniejszą penetracją. Bo tym pierwszym kamienia nie zniszczył, ale po zwężeniu to już go przeciął bez kłopotu.
W wodzie to mi się wydaje że ten wąski strumień to taki odpowiednik Suiton: Mizu Kamikiri (B). A ten szerszy to Suiton: Mizurappa (C). Co do ognia to w sumie spalił lecącego kunaia na proch i roztopił kilka sporych kamieni. Tutaj też był dał siłę B. Proponuje zrobić tak z tym wystrzałem że robimy albo obszerny atak to siła C, albo celniejszy czyli B. Czyli do Futonu, można albo obszernie wybrać Fūton: Daitoppa, albo zrobić wąski strumień o sile B. Co wy na to to chyba według mnie uczciwe. Bo w sumie nie mamy dostępy do obszarowych B, ale też nie siedzimy uwięzieni w C.
1) Nie będę się kłócił o 50 Ryo, aż takiej biedy nie ma w kraju.
2) Może na grafice troszkę proporcję skopałem, co wy na to żeby to był mniejszy fuma shuriken ? Czyli że skrzydło nie jest wielkości od dłoni do łokcia. Tylko o połowę mniejsze.
6) Jak powyższe rozwiązanie się spodoba to zostawiłbym wymóg 30 siły może czyli tyle ile do rzutu pełnoprawnym.
5) Cztery to i tak więcej niż zakładałem, bo myślałem że tylko 1 może być. Z radością przyjmuję pomysł.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Masaru

3) z zewnętrznej
2) jak zmniejszyliśmy je to wtedy grafika jest dobra. No raczej wystaje, nie wiem jak można by było zrobić żeby nie wystawało.
6)Czy jak utnę jeden 1 i zostaną 3 to będzie 45 siły. Krakowskim targiem dasz 40 xD ?
4) Bo raiton to błyskawica i nic z tym się nie zrobi. Doton zresztą też nie da się zmienić. Ale Futon, Suiton i Katon to można formować kształt. I chodziło mi o zmienienie kształtu tego wystrzelonego. Bo z tego Futona to można zrobić taki podmuch, ale można by było zrobić takie wąski strumień i wtedy nie obalałby a ciął. Poza tym skoro można pieczętować techniki do rangi B, i sama technika pieczętująca też jest B, to może można by było zrobić żeby strzelał tym B, nawet za koszt większy czyli np 150.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Dobra a z v2 będzie siła B ? Jak tak to znaczy że wiem ostatnią rzecz i robię nową grafikę.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Masaru

Wiem że nudzę, ale wtedy będzie opcja zmieniania z podmuchu normalnego na taki wąski pasek co ma raczej zadanie bardziej do cięcia niż obalania ? I że takim ogniem to zrobię i strumień ognia, i dużą kulę ?
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Nudzisz. I nie, jedna opcja tylko.
0 x
Masaru

Naprawione, dodane notki o miotaczu z tym że rudna odczekania, mały zwój itd. Usunięte elementy budzące hmm kontrowersje xD Ostateczna wersje, bez żadnych niedomówień teraz chyba. Żeby już biednego Exiodi nie denerwować. kappa
0 x
Jun

Post autor: Jun »

Dobra, to już mogę dać Akcepta, skoro uzgodniliście sobie wszystko :d
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości