Te no jōgi
Moderator: Souei
Re: Te no jōgi
Dobra bo ja się gubię. Zrobiłem teraz projekt nowej zupełnie protezy. Niema tutaj nic ze starej, wszystko jeszcze poprawionej i jeszcze raz policzone, zupełnie nowy przedmiot. I rozumiem że mam i starą protezę z łańcuchem i tą nową z teraz, i mogę sobie je zamieniać do woli jak tylko pierwsza podczepię na tej misji, tak?
0 x
Ktoś mnie jeszcze pamięta
? Zupełnie nowy projekt protezy stoi do oceny, bez jakiś przeróbek starej czy coś.

0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=803&p=4864#p4864
To tak zacznę od środka:
3) a kto ci powiedział że moja postać ma się nie nawdychać tego ?
Jak będę miał wytrzymałość podciągniętą to trucizna po prostu na mnie nie zadziała. To bardziej kwestia zasłony dymnej na chwilę/ pokonania zwykłych NPC.
4) Może uzgodnijmy sposób działania miotaczy i wrzućmy go tam jako dopisek to techniki pieczętującej czy do kuźni, żeby nie trzeba było przy każdym projekcie kukły się z nimi bawić
2) Może na grafice troszkę proporcję skopałem, co wy na to żeby to był mniejszy fuma shuriken ? Czyli że skrzydło nie jest wielkości od dłoni do łokcia. Tylko o połowę mniejsze.
6) Jak powyższe rozwiązanie się spodoba to zostawiłbym wymóg 30 siły może czyli tyle ile do rzutu pełnoprawnym.
5) Cztery to i tak więcej niż zakładałem, bo myślałem że tylko 1 może być. Z radością przyjmuję pomysł.
3) a kto ci powiedział że moja postać ma się nie nawdychać tego ?

4) Może uzgodnijmy sposób działania miotaczy i wrzućmy go tam jako dopisek to techniki pieczętującej czy do kuźni, żeby nie trzeba było przy każdym projekcie kukły się z nimi bawić

https://www.youtube.com/watch?v=9GVUetotMyY od 1:04:20 Jakieś 5 minut walczy miotaczami.
Pierwszy zwój to by były 3 techniki katon, niby dalej ogień ale zmieniał formę tego.
Najpierw poleciały 2 kule ognia, i po nich przerwa czyli to była 1 technika. Druga i trzecia to strumień ognia. Była tutaj przerwa w tym strumieniu dlatego sądzę że to 2 techniki.
W drugim Suiton, pierw był normalny strumień wody, ale potem zmienił jego formę na cieńszą ale z mocniejszą penetracją. Bo tym pierwszym kamienia nie zniszczył, ale po zwężeniu to już go przeciął bez kłopotu.
W wodzie to mi się wydaje że ten wąski strumień to taki odpowiednik Suiton: Mizu Kamikiri (B). A ten szerszy to Suiton: Mizurappa (C). Co do ognia to w sumie spalił lecącego kunaia na proch i roztopił kilka sporych kamieni. Tutaj też był dał siłę B. Proponuje zrobić tak z tym wystrzałem że robimy albo obszerny atak to siła C, albo celniejszy czyli B. Czyli do Futonu, można albo obszernie wybrać Fūton: Daitoppa, albo zrobić wąski strumień o sile B. Co wy na to to chyba według mnie uczciwe. Bo w sumie nie mamy dostępy do obszarowych B, ale też nie siedzimy uwięzieni w C.
1) Nie będę się kłócił o 50 Ryo, aż takiej biedy nie ma w kraju.Pierwszy zwój to by były 3 techniki katon, niby dalej ogień ale zmieniał formę tego.
Najpierw poleciały 2 kule ognia, i po nich przerwa czyli to była 1 technika. Druga i trzecia to strumień ognia. Była tutaj przerwa w tym strumieniu dlatego sądzę że to 2 techniki.
W drugim Suiton, pierw był normalny strumień wody, ale potem zmienił jego formę na cieńszą ale z mocniejszą penetracją. Bo tym pierwszym kamienia nie zniszczył, ale po zwężeniu to już go przeciął bez kłopotu.
W wodzie to mi się wydaje że ten wąski strumień to taki odpowiednik Suiton: Mizu Kamikiri (B). A ten szerszy to Suiton: Mizurappa (C). Co do ognia to w sumie spalił lecącego kunaia na proch i roztopił kilka sporych kamieni. Tutaj też był dał siłę B. Proponuje zrobić tak z tym wystrzałem że robimy albo obszerny atak to siła C, albo celniejszy czyli B. Czyli do Futonu, można albo obszernie wybrać Fūton: Daitoppa, albo zrobić wąski strumień o sile B. Co wy na to to chyba według mnie uczciwe. Bo w sumie nie mamy dostępy do obszarowych B, ale też nie siedzimy uwięzieni w C.
2) Może na grafice troszkę proporcję skopałem, co wy na to żeby to był mniejszy fuma shuriken ? Czyli że skrzydło nie jest wielkości od dłoni do łokcia. Tylko o połowę mniejsze.
6) Jak powyższe rozwiązanie się spodoba to zostawiłbym wymóg 30 siły może czyli tyle ile do rzutu pełnoprawnym.
5) Cztery to i tak więcej niż zakładałem, bo myślałem że tylko 1 może być. Z radością przyjmuję pomysł.
0 x
3) z zewnętrznej
2) jak zmniejszyliśmy je to wtedy grafika jest dobra. No raczej wystaje, nie wiem jak można by było zrobić żeby nie wystawało.
6)Czy jak utnę jeden 1 i zostaną 3 to będzie 45 siły. Krakowskim targiem dasz 40 xD ?
4) Bo raiton to błyskawica i nic z tym się nie zrobi. Doton zresztą też nie da się zmienić. Ale Futon, Suiton i Katon to można formować kształt. I chodziło mi o zmienienie kształtu tego wystrzelonego. Bo z tego Futona to można zrobić taki podmuch, ale można by było zrobić takie wąski strumień i wtedy nie obalałby a ciął. Poza tym skoro można pieczętować techniki do rangi B, i sama technika pieczętująca też jest B, to może można by było zrobić żeby strzelał tym B, nawet za koszt większy czyli np 150.
2) jak zmniejszyliśmy je to wtedy grafika jest dobra. No raczej wystaje, nie wiem jak można by było zrobić żeby nie wystawało.
6)Czy jak utnę jeden 1 i zostaną 3 to będzie 45 siły. Krakowskim targiem dasz 40 xD ?
4) Bo raiton to błyskawica i nic z tym się nie zrobi. Doton zresztą też nie da się zmienić. Ale Futon, Suiton i Katon to można formować kształt. I chodziło mi o zmienienie kształtu tego wystrzelonego. Bo z tego Futona to można zrobić taki podmuch, ale można by było zrobić takie wąski strumień i wtedy nie obalałby a ciął. Poza tym skoro można pieczętować techniki do rangi B, i sama technika pieczętująca też jest B, to może można by było zrobić żeby strzelał tym B, nawet za koszt większy czyli np 150.
0 x
Dobra a z v2 będzie siła B ? Jak tak to znaczy że wiem ostatnią rzecz i robię nową grafikę.
0 x
Wiem że nudzę, ale wtedy będzie opcja zmieniania z podmuchu normalnego na taki wąski pasek co ma raczej zadanie bardziej do cięcia niż obalania ? I że takim ogniem to zrobię i strumień ognia, i dużą kulę ?
0 x
Naprawione, dodane notki o miotaczu z tym że rudna odczekania, mały zwój itd. Usunięte elementy budzące hmm kontrowersje xD Ostateczna wersje, bez żadnych niedomówień teraz chyba. Żeby już biednego Exiodi nie denerwować. kappa
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości