Kurodji no noroi

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Yama-uba
Gracz nieobecny
Multikonta: Atari Sanada

Kurodji no noroi

Post autor: Yama-uba »

Nazwa
Kurodji no noroi
Poziom
Zaawansowany | 3
Rodzaj
Trucizna
Forma
Płyn
Sposób aplikacji
Dożylny
Efekty Po wprowadzeniu w krwiobieg permanentna zmiana zapachu jakie wydziela ciało oraz krwi na czarny kolor.
Opis Klątwa czarnej krwi, jest to trucizna wywołująca przewlekłą chorobę znaną szerzej na obszarach za murem jako Czarnice - znamię niegodziwców. Choroba zmienia kolor krwi na czarny, a w późniejszych etapach nawet zapach ciała. Czarnicę wywoływało się u przestępców, aby oczywiste znamiona ostrzegały innych ludzi. Zapach ciała osób dotkniętych Czarnicą jest jednakowy i wyraźny. Z łatwością da się wyłowić zapach w tłumie i nie przypomina on nic naturalnego. Sama trucizna wywołująca chorobę ma barwę i gęstość smoły o zapachu i smaku iście gorzkim.
Działanie Tura 0 (Tura aplikacji): Nie dzieje się nic.
Pierwsza doba: Podczas pierwszej doby trucizna zmienia barwę krwi na czerń, po upłynięciu doby krew ma barwę smoły.
Druga doba: Zapach ciała zmienia się płynnie, aż do momentu minięcia doby, wtedy ciało wydziela specyficzny, niepowtarzalny zapach osób dotkniętych Czerniną.
Reszta życia(aż do ewentualnego wyleczenia): Krew oraz zapach ulegają zmienieniu permanentnie, aż do momentu wyleczenia. Sama choroba jednak nie zagraża życiu i nie uszkadza organizmu.
Link do tematu postaci
KLIK!
0 x
Obrazek
Moje pyszne, cudowne i pachnące: Trucizny
Komu, komu bo idę do domu~
Rindou Arashi

Re: Kurodji no noroi

Post autor: Rindou Arashi »

1. Sprecyzuj jaki jest ten specyficzny zapach, chociaż minimalnie przyrównaj go do czegoś, żeby było wiadomo na czym się stoi.

2.Nie podoba mi się permanentnyczas trwania. Ograniczyłbym go do powiedzmy roku-dwóch. Skoro jest to naturalny specyfik, który nie umiera to imho organizm w końcu sobie powinien z nim poradzić.

3. Zastanawiam się czy jest możliwe aby tak widoczne działanie nie niosło za sobą jakichś szkód w organizmie, jednak nie znam się na tym zbyt dobrze.

4, Co z odtrutką/metodą leczenia?
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 25

Post autor: Yami »

To brzmi bardziej jak choroba, a trucizna jest substancją chemiczną. Więc to co robisz to wrzucasz w kogoś ekstrakt już chorej osoby z niewłaściwym genem czy to wirusem czy może jakąś bakterią (prędzej tym pierwszym). Nie mniej jednak to już nie jest trucizna.
Takie moje zdanie. Jestem na nie.
0 x
Awatar użytkownika
Yama-uba
Gracz nieobecny
Multikonta: Atari Sanada

Post autor: Yama-uba »

Rezygnuje
0 x
Obrazek
Moje pyszne, cudowne i pachnące: Trucizny
Komu, komu bo idę do domu~
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Do archiwum zatem
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości