骨子奥深彼処所 骨子 1/3

Moderator: Souei

Kamiru

骨子奥深彼処所 骨子 1/3

Post autor: Kamiru »

Przedmiot(y) będące zwieńczeniem i upgradem Kościanej Skorupy
[center][url=http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20131212015855/elderscrolls/images/e/e2/DragonplateArmor.png][size=200]Wygląd[/size][/url][/center]
Nazwa
骨子奥深彼処所 骨子 - Okunofukai Yoroi Kara Kosshi - Yoroi
Typ
Zbroja, pancerz korpusu.
Ninpō
Nie dotyczy
Objętość
Zasłania ciało od szyi do ud, zdjęty jest zbyt nieporęczny, żeby go nosić ze sobą. Nie utrudnia ruchu, gdyż kości są lekkie.
Waga Fūin
150
Zdobycie
Misja C podczas której cały zestaw zostanie wykonany + 1000 Ryo zapłaty dla rzemieślnika (Za sam napierśnik)
Opis Jest to pancerz wykonany z niemalże niezniszczalnych kości z których słyną klanowicze Kaguya. Pancerz stworzony jako obrona ostateczna klanowicza, gdy inne sposoby zawiodą i trzeba przyjąć ofensywę na Siebie. Wykonany całkowicie z własnych kości posiadacza, noszenie pancerza przez kogokolwiek innego niż Kaguya uznawane jest za wielką potwarz.
Historia Po wydarzeniach w Antai, pewien Kaguya imieniem Kaien zrozumiał jedną, cholernie ważną rzecz. Zrozumiał, że jeśli ma kiedykolwiek jeszcze kogokolwiek uratować, to musi być nie tylko wsparciem duchowym ale i fizycznym. Ale, ciało jest kruche, a płomien życia łatwo gaśnie. Zbroja ta ma to uniemożliwić. Ma działać niczym wzmocnienie dla Kaguyi, ma być tym, czym w betonie są pręty zbrojeniowe. Ulepsza konstrukcję jaką jest ciało klanowicza, jaką są jego kości i jego szkielet oraz jego siła i determinacja. Pancerz chroni go, by obrońca nie stał się ofiarą. Po wydarzeniach w Antai, których o mało Kaien nie przypłacił życiem, coś zmieniło się w jego psychice. Od tej pory dąży do Ostatecznej defensywy która pozwoli mu przetrwać wszystko czym życie postanowi w niego cisnąć - czy to będzie shuriken czy znowu pieprzona bomba z wielkiego białego pieprzonego smoka.
Właściwości Wytrzymałość równa wytrzymałości kości użytych do stworzenia pancerza. Reszta w opisie.
Uwagi Wymagane: Znajomość Hokkotsu Kariganebone (Do płaskich elementów), Znajomość wszystkich technik Kaguya do rangi C włącznie, Shikotsumyaku rangi B, 40 Siły, 30 wytrzymałości.
Cały pancerz ogranicza ruchy mniej więcej jak ten w anime. Podstawowe wcale, ale takie mocniej skomplikowane akrobacje w związku z wagą tego cuda mogą już byc gorsze.
Wygląd całości. Wszystkich trzech elementów, które są wykonywane na jednej misji, bo są nierozłączną całością jak miecz i czego pochwa, jak kowal i jego kowadło.
Obrazek

Uwagi od tworzącego:
-Przepraszam, że wszystko w jednym, mogłbym to rozpisać jako jeden wielki pancerz z kilku elementów, ale tak jest po prostu o wiele przejrzyściej i łatwiej jest to objąć wzrokiem i umysłem.
-Podstawy fabularne są, uzasadnienie fabularne jest, wszystko jest.
-Czemu misja C? Na napiersnik na identycznych zasadach (Ten różni się tylko designem) była misja D. Tutaj podwoiłem koszty ale za to dałem, że cały trójelementowy zestaw na misji C.
-Mam nadzieje na pozytywne rozpatrzenie. Jestem gotów przyjąć uwagi, krytyke i odpowiedzieć na pytania : )

http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php ... 673#p14673
0 x
Kamiru

Re: 骨子奥深彼処所 骨子 1/3

Post autor: Kamiru »

Poszło do zaakceptowanych, leci do archiwum.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Przedmioty”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości