"Nadchodzący cień". Podsumowanie eventu.

Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

"Nadchodzący cień". Podsumowanie eventu.

Post autor: Rokuramen Sennin »

Witam wszystkich serdecznie!
No, i w ten sposób dotarliśmy do faktycznego końca naszego eventu. Nadszedł więc tutaj czas podziękowań, podsumowań, nagradzania i ogólnie tej przyjemniejszej części.
Po pierwsze, powiedziałem to już parę razy i powiem jeszcze raz - naprawdę bardzo dziękuję, że w ogóle zechcieliście pozostać na evencie i wziąć w nim udział. Był to pierwszy event, jaki kiedykolwiek w życiu prowadziłem, i dlatego cały czas się martwiłem, że coś może nie wypalić albo pojawią się jakiegoś rodzaju nieścisłości. Mam nadzieję, że jednak mimo wszystko udało mi się mniej więcej ich uniknąć, a wam przyjemnie się czytało i pisało w tej dość chaotycznej historii.
Chciałem też przeprosić za to, że zdarzało się że odpisy leciały później niż powinny. Było to zazwyczaj niezależne ode mnie, bo a to nie miałem prądu, a to miałem gości, a to byłem chory i inne tego typu. Ale przyznam też, że niekiedy po prostu potrzebowałem więcej czasu, żeby zgromadzić więcej energii na pisanie, dlatego że po prostu nie sądziłem że ten event będzie aż takim przedsięwzięciem. Zwłaszcza te sześć ścieżek, które w pewnym momencie musiałem prowadzić jednocześnie. Przygotowywałem się na jedną, maks dwie, a tutaj taki zonk. No, ale musiałem zacisnąć zęby i wymyślać na bieżąco jakieś sensowne wydarzenia, bo w końcu to nie ode mnie zależały wasze ruchy i nie mogłem was zmuszać, żebyście się udali w jakimś kierunku. Co najwyżej lekko popychać, ale wybory były wyłącznie wasze.
A co do was samych, powiem tak - bardzo dobrze mi się czytało wasze posty, nawet pomimo tego, że zdarzało się im być niekiedy chaotycznymi. A to, co najbardziej mi się podobało, to wasze wczuwanie się w postać, dobre odgrywanie zmian które u nich zachodziły (Iczir)... ale największą dumę czułem wtedy, gdy widziałem że gracze stopniowo zaczynali pisać coraz lepiej, bardziej szczegółowo i rozbudowanie, co dawało efekt w przyjemniejszym odbiorze. Tu szczególne pochwały dla Reijiego, Gina i Ryujiego, bo o ile początkowo ich posty nie były wyjątkowo obszerne, to później z czasem widocznie się rozpisywali.
No, i ostatnia sprawa.
Tak jak moi poprzednicy, widzę że mnie również za poprowadzenie całego eventu przysługuje jakaś ilość PH. Ale! Jako że nie uważam się za odpowiednią osobę na przydzielanie takowych dla mnie samego - nie chcę być niesprawiedliwy - to wy przydzielicie mi ilość PH. Podajecie po prostu na ile waszym zdaniem zasługuję, na podstawie tego jak się wam pisało, jak się podobały odpisy, czy dobrze się tutaj czuliście, i tak dalej. Z góry dziękuję za jakąkolwiek ilość, którą postanowicie mnie nagrodzić, nie mam żadnych wymagań ani nadziei - w końcu wszystko tu zależy od was, to dla was był ten event i wy tu macie największą siłę sprawczą c:
Jeszcze raz dzięki za udział, i co... do następnego? :D
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Yoichi

Re: "Nadchodzący cień". Podsumowanie eventu.

Post autor: Yoichi »

Ooooo tak! Event jest fabularnym majstersztykiem. Nie był czymś pokroju "lel, jakaś tam historia gruba, którą szybko zamykamy", a jest grubym wstępem do jeszcze grubszej historii. Aż mi szkoda, że sam nie możesz uczestniczyć bezpośrednio w takim wydarzeniu, bo warto. Nie był też prowadzeniem za rączkę, gdyż każdy mógł obrać swoją ścieżkę. Co było aż nazbyt widoczne. xD Ogólnie oceniam event na 9+/10. Czemu nie 10? Bo mam jedną małą radę - niekiedy nie wiedziałem gdzie tak serio są przeciwnicy. Początkowo git, ale główna walka nie miała opisu ile metrów coś ma, ile metrów jest oddalone itd. Poza tym - wygrałeś moją miłość.

Co do PH <3
Mniej niż 150 nie może być. Daję Ci 150 PH, bo sam dostałem 100 PH, a roboty było wiele, wiele, wiele mniej. Ogólnie zgadzam się na każdą opcję powyżej 150 PH.
0 x
Inoue

Post autor: Inoue »

Powinieneś pisać książki <3 Takiej fabuły w życiu bym nie wymyśliła! A jeszcze to wszystko jest tak pięknie opisane <3

A PH
Około 200. Zaplanować to wszystko, czytać posty, opisywać tak ładnym językiem...musi być dobra nagroda :D
0 x
Murai

Post autor: Murai »

Ano. Cholernie dobrą robotę odwaliłeś. Na początku było od groma wątków i do ogarnięcia, dopiero jak sobie poszedłem to się ustabilizowało. W każdym razie dobra robota, sam bym tego lepiej nie zrobił ;)
Ile? Z uwagi na wycieńczenie nerwowe, dużą ilość ludzi na evencie... może 200? A żeby sobie kupił coś ładnego :)
0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Post autor: Nikusui »

Dziękować za wsioooooo! <3 Kradnę swoje PH i uciekam. ;>
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Epicko było, tylko czemu tyle kontr na moją postać... Nie mogłem się bawić tak jak chciałem ;c
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Senju Toshio

Post autor: Senju Toshio »

Było nad wyraz przyjemnie. Nie warto przejmować się tym poślizgiem w odpisach, które moim zdaniem były podyktowane tym, że trzeba było przeczytać wszystkie posty graczy. Sam pomysł na event zaskakiwał mnie w miarę jego postępowania i naprawdę wyszedł świetnie. Zgodzę się z Inoue, świetne teksty (szczególnie wprowadzający i kończący event).
W następnym tak dużym wydarzeniu powinienem być w stanie cieszyć się z walki, bo spodziewam się jej dużo ;) Oby tak dalej.
Ciężka sprawa czy nie przesadzam z za małą ilością czy odwrotnie względem innych, ale sądzę, że za taki pomysł i prowadzenie należy się, jak za prezydenta - misja rangi A (dla misjodawcy): 55 PH.
0 x
Shigeru

Post autor: Shigeru »

Tak jak już wspominałem wcześniej (i to kilka razy), świetnie się spisałeś Natsu. Ty i Ray odwaliliście na prawdę kawał dobrej roboty. Biorąc pod uwagę nasze wcześniejsze eventy na SW, na prawdę poziomem skoczyliśmy w górę i to na każdym obszarze, co przy uwadze iż to Twój pierwszy prowadzony event - należą Ci się dodatkowe brawa.

Z uwag to mam tylko jedną - na przyszłość staraj się nie wskazywać jasno na porę o której pojawi się odpis, bo jak się domyślasz, strasznie się niecierpliwiliśmy na to co będzie dalej, a niestety (co jednak zrozumiałe) pojawiały się opóźnienia, poślizgi i tym samym pojawiało się u nas rozczarowanie. To jest jednak tylko drobnostka i zrobisz z nią co będziesz chciał.
Cięzko jest ustalić wynagrodzenie. Z jednej strony Ray poprowadził to świetnie, Ty również nie odbiegłeś od tak wysokiego poziomu, niemniej jednak jest tutaj pewna różnica - a mianowicie liczba osób. Miałeś trudniejsze zadanie Natsu, a mimo wszystko postarałeś aby trzymało się to kupy. Musiałeś zapewne poświęcić więcej czasu na ogarnięcie tego wszystkiego, dlatego też przyznałbym Ci taką kwotę jak dostał Ray + 20/30 PH za właśnie tych dodatkowych graczy i dodatkowe kierunki, jakie musiałeś dla nich uwzględnić.
<brawo> .
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Wynoszę z tego eventu bardzo pozytywne wrażenia i raczej nie mam większych zastrzeżeń. Działo się sporo, więcej niż można było się spodziewać. Bardzo mnie to cieszy, że jeden z głównych wątków rozgrywał się wokół Sabaku, przez co chyba po raz pierwszy od początku gry tutaj poczułem się tak bardzo zaangażowany w wydarzenia fabularne, w których Ichirou miał jakiś tam swój udział. Niewątpliwie jest to też jakiś bodziec dla postaci, a w ostatnim czasie nie miałem za bardzo pomysłu nad jej dalszymi celami i kierunkiem, jaki powinna obrać. Tempo całkiem przyzwoite, biorąc pod uwagę ilość uczestników, co też jest na plus. Jeśli się nie mylę, całość została rozegrana w jakieś dwa miesiące, co daje bardzo dobry wynik w porównaniu do chociażby (mini)eventu w Antai. Oby tak dalej.
Co do uwagi do powtarzalności epitetów - było to przedstawienie myślenia Ichiego, który wtedy właśnie tak, a nie inaczej ich określał w głowie. Po prostu w narrację dość często wplatam subiektywne opinie postaci~
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Ryūji

Post autor: Ryūji »

Była to moja pierwsza przygoda takiego typu i powiem szczerze że było super, nie spodziewałem się, iż będę czekał na Twoje odpisy z takim napięciem :P Tak jak napisał wyżej Ichirou super było to, że fabuła toczyła się wokół sabaku i daje nam to fajne pole manewru.
Ode mnie 200 jeżeli się da bo naprawdę masę roboty przy tym miałeś i chciałbym jeszcze raz wziąć w czymś takim udział więc daje to nie tylko jako nagrodę ale też zachętę na przyszłość! :P
0 x
Kaori

Post autor: Kaori »

Bardzo po czasie to napiszę, ale świetny event. Cieszy mnie, że nawet z tak nudnego mogłoby się wydawać wątku jashinisty potrafiłeś wycisnąć coś tak ciekawego. Brawo. A jeśli PH jeszcze nie dostałeś to ja bym ci przydzielił...
300. Może to trochę za dużo, nie wiem, nie znam się na wycenie tutaj, ale ja bym nigdy nie podjął ogarniania się tylu wątków.
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Wynagrodzenie dla Natsu zostało przyznane. Temat zamykam i przenoszę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Wydarzenia”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości