Zrujnowany dom

Tutaj trafiają wszystkie przedawnione wątki, które nie są już potrzebne, ale mogą się kiedyś do czegoś przydać. Znajdziesz tu dawne misje, przedmioty, techniki i karty postaci, które zostały odrzucone bądź zginęły one w fabule.
Seiji

Zrujnowany dom

Post autor: Seiji »

Obrazek
Rozglądałem się wiele godzin za tym co by mi odpowiadało. Niestety albo było to zajęte, albo za drogi. Nie stać mnie na luksusy. Pomyślałem. W końcu trafiłem tutaj ku zawalonemu domowi. Od razu do niego podszedłem gdyż coś w nim przypominało moje dzieciństwo. Ukryłem ręce w rękawach
wykonując znak barana i kumulując chakrę do techniki Hijutsu: Mushiyose chakra: 92%
Następnie położyłem dłoń na jednej za ścian. Przeczucie mnie nie myliło, była tu cześć mojego dzieciństwa a mianowicie duży szczep termitów sprawców zawalenia. Co tu robisz? Usłyszałem z za pleców. Nic tylko się rozglądam szukając mieszkania. Odpowiedziałem. Jak widzisz nie bardzo jest czego szukać. Same ruiny a przyczyna zawalenia nieznana.nieznana jak nieznana to termity przeżarły ściany od podstaw.Skąd to wiesz? Jedynie kilka chwil tu spędziłeś.Mam swoje sposoby. Właściwie to byłbym zainteresowany wynajmem tego miejsca, z termitami uporam się bez problemu a remont powoli myślę, że coś tu sobie urządzę.Po minie właściciela widać było ze się zainteresował ofertą Właściwie to jeśli uporałbyś się z problemem mógłbym mieć więcej podobnych ofert. A w remoncie pomógłbym w końcu to moja posiadłość. Bez zastanowienia Odpowiedziałem. Biorę. A teraz czas rozglądnąć się po wnętrzu.
Przekopawszy się przez ruiny zacząłem badać ściany jedna boczna i tylna były w całkiem dobrym stanie termity jeszcze się tam nie dobrały. Ale na piętro nie dało się przejść schody były zainfekowane do tego stopnia ze próba wejścia tam okazała by się co najmniej niebezpieczna. Sypialnia ulokowana na tyłach domu z lewej jego stronie na parterze okazała się niemal nietknięta. Co wywołało niemałe zaskoczenie. Postanowiłem wiec ulokować się tam i chwilę odpocząć po podroży i zregenerować siły.
0 x
Senshizu

Re: Zrujnowany dom

Post autor: Senshizu »

Z prawie pustą butelką sake szedłem lekko się bujając do domu. Byłem już na mojej ulicy więc czas rozłożenia się w super wygodnym łóżku nadchodził. Moje kroki były w miarę powolne. Szczerze mówiąc czekałem na coś co odmieni mój wieczór. Jednak nic takiego się nie stało. Jedyne co skupiło moją uwagę to ruina. Tuż obok mojego nowego domu. To chyba nie jest najlepsza dzielnica. Aż się dziwie ,że mi się trafił tak zadbany budynek. Mam tylko nadzieję ,że nie będą sprawiać mi problemów bezdomni którzy z pewnością lokują się w tym miejscu. Nie wiem czy powinienem zostawiać coś na podwórku. Ale z drugiej strony... Jak zabraknie mi drewna na opał to już wiem gdzie mogę skoczyć po parę desek. Właściciel się raczej nie obrazi o ile jakiś istnieje. A może nawet podziękuje ,że wyczyściłem działkę z szczątków starej budowli.
[Z/T]
0 x
Seiji

Porządki misja rangi D 1/X
A więc czas wstawać i brać się do roboty pomyślałem. Czeka mnie jeszcze większy wysiłek niż sama podróż, ale trening nie zaszkodzi. Wstając zarzuciłem gurdę na plecy i ostrożnym krokiem uważając na wystające deski wyszedłem przed dom. Właściciel wypytał mnie dokładnie co jestem w stanie zrobić i czego potrzebuje. Najważniejsze było dostanie się na piętro bo bez tego nie usunąłbym całego szczepu. Więc poprosiłem o drabinę. Kolejną rzeczą którą mógłbym wykorzystać do własnych celów były właśnie te termity jeśli udało by mi się złapać królową mógłbym je sobie podporządkować i w przyszłości ich użyć. Poprosiłem więc o sporych rozmiarów akwarium bym mógł gdzieś odizolować termity, tłumacząc przy tym ze użycie siły do reszty zrujnowało by ten dom a przecież 2 ściany ciągle stały.
Natomiast ja przystąpiłem do porządków. Postanowiłem zacząć od odgruzowania przejścia by móc bezpiecznie poruszać się po domu. A więc zacząłem porządkowanie, wynosząc po kilka desek z domu. moja uwagę przyciągną nieznajomy obserwujący całe zajście i gdyby nie rogi na jego głowie nigdy bym nie zwrócił na niego uwagi. Przez myśl mi przeszło ze jak się gapi to pewnie ma czas. Podszedłem wiec do niego i zapytałem. Nie chciałbyś zarobić paru monet? Potrzebna mi pomoc przy porządkowaniu gruzu?
0 x
Senshizu

Stałem przed działką i obserwowałem jak ktoś w niej kopie. Chyba nie ja jeden miałem pomysł zdobycia stąd drewna. O podchodzi. Podrapałem się po rogu wysłuchując słów chłopaka. Prawie całkowicie był zakryty bluzą. Musi być strasznie nieśmiały. A może po prostu chciał się zakamuflować kiedy bierze drewno? Pewnie ta... Ostatnie zdanie wypowiadane przez chłopca się zakończyło. Oh. Czyli jednak jest nieśmiały. Wygląda na to ,że to on jest właścicielem tej zacnej posiadłości. Chym.. Mogę zyskać swoje drewno i przy okazji zarobić. Brzmi nieźle.
-Jasne. Pomogę Ci. Jestem senshizu.. Mieszkam w domu obok.
Wskazałem palcem swój nowy dom. Podczas mówienia zwróciłem też uwagę na jego lekko widoczną twarz. Nie wyglądała za dobrze. Chyba już rozumiem czemu się tak kryje. Powinienem czekać na polecenia? Nie chyba łatwiej będzie już zacząć działać. Wyminąłem chłopaka i zabrałem się za robotę. 2/X
0 x
Seiji

Porządki misja rangi D 3/X
Powoli usuwałem kawałki drewna porozrzucanego po domu. Czuwając na głowę by coś mi na nią nie spadło. gdy korytarz i pokoje niemalże były puste od szczątek tego co było wcześniej ścianami i meblami uwagę swą zwróciłem ku górze gdyż nie wyczułem osobnika który by przewodził tym towarzystwem tutaj na parterze. Zauważywszy całe zjawisko rozpadania się schodów i kierunek poruszania się termitów pomyślałem że te ruszą w kierunku gniazda by chronić królową. Korzystając z tego że towarzysz akurat był na zewnątrz,
złożyłem znak barana do techniki Hijutsu: Mushiyose. Następnie przyłożyłem dłoń do jednej z belek przywołując zawładnąć pobliskimi termitami by te wyjawiły mi lokalizację swojej królowej. W tym samym czasie wysłałem kilka z moich Kikaichū by te zbadały piętro i poinformowały mnie co się dzieje na górze. "Chakra:92%"
0 x
Senshizu

Wynosiłem powoli kawałki gruzu układając je w mniej więcej posortowane kupki. Nie było trudno. Wszystko się sypało się więc nawet nie trzeba było przykładać siły by połamać coś wielkszego i wynieść na dwa razy. Jednak było trochę cicho. Chłopak nie wydawał się być osobą rozmowną. Nawet się nie przedstawił. Albo po prostu jest wstydliwy. Jego mocno zasłonięta twarz. Blizny. Tak to mogło być właśnie to. Podnosząc z ziemi stare drzwi powiedziałem donośnym głosem lecz z widocznym w nim stoickim spokojem.
-Jesteś nowym właścicielem?
Zaryzykowałem twierdzeniem o tym iż jest nowym nabywcą działki. Sam nie mieszkam tu za długo bo od wczoraj więc nie miałem okazji spotkać nikogo kto kręcił by się wokół tej ruiny więc też i oczywiście poznać poprzedniego właściciela ale wygląda na to ,że naprawdę długo się nikt nie interesował tym miejscem. Kim innym mógł by być jak nie nowym posiadaczem? Jest młody może kupił te działkę w tym stanie ponieważ była tania. Kto wie.
0 x
Seiji

Porządki misja rangi D 5/X
A więc tak się sprawy mają. Termity nie ruszają tych ścian gdyż prawdopodobnie stanowią podporę dla gniazda. Pomyślałem. Usłyszawszy wołanie wyszedłem na zewnątrz. moja uwagę przykuł właściciel jednak widząc ze wypakowuje materiały nie chciałem mu przeszkadzać. Odparłem wiec do towarzysza Nie nie jestem właścicielem. Właścicielem jest ten człowiek który zsiadł z wozu i go rozpakowuje. Ja zainteresowałem się możliwością wynajmu i zaoferowałem pomoc w pozbyciu się szkodników. Wyjaśniając cała sytuację z obecnością szkodników. A teraz chodźmy rozmówić się z właścicielem jestem ciekaw czy przywiózł to o co go prosiłem. Swoją drogą mieszkasz gdzieś w okolicy? możliwe ze przydasz się do dalszych prac. jeśli byłbyś zainteresowany zapytałem z zwykłym dla siebie niewyrażajacym uczuć wyrazem twarzy.
0 x
Senshizu

Spojrzałem na chłopaka ze zdziwieniem. Poco ktoś chciał by wynajmować ruinę. Domy nie są aż takie drogie. Ja swój dostałem za darmo. Poza tym... On mnie chyba nie słucha. Mówiłem już mu ,że mieszkam obok. Nawet mu go pokazałem palcem przed twarzą! Nie przewiduje jakieś super sąsiedzkiej relacji. Ludzie w sogen byli jacyś milsi. Ale przynajmniej ktoś zajmie się tym miejscem. Tyle dobrego. Wystawiłem dłoń w geście przywitania do właściciela i wróciłem do budynku w poszukiwaniu czegoś co mógł bym zabrać i dorzucić do gruzu. Cholera. Jak tak dalej pójdzie to ta drabina sie przyda. Spojrzałem na schody drapiąc się po rogu.
0 x
Seiji

Porządki misja rangi D 7/X
Zachowanie towarzysza i jego brak odpowiedzi co najmniej mnie zdziwił ale dlaczego? Przez chwilę pomyślałem. Kurcze faktycznie mówił ze mieszka obok tylko jak brzmiało jego imię? Senshiro, Senshizo, Senshizu. A właśnie chyba tak, najwyżej się na mnie obrazi nigdy nie przywiązywałem uwagi do takich spraw. Biorąc drabinę zaniosłem ja do środka w miejsce w którym wcześniej były schody. Widząc drapiącego się po głowie towarzysza zagadałem. Shenshizu drabina już jest. Będzie można ruszyć na górę, ale najpierw chodź pomóż mi przesunąć tą skrzynie do środka pod schody. Musze się zająć głównym problemem. Po tych słowach ruszyłem na zewnątrz ku skrzyni.
0 x
Senshizu

Pamięta moje imie? A to ciekawostka. Ruszyłem za zakapturzonym chłopakiem. Był ode mnie niższy. Ale po tym nie mogłem ocenić jego wieku. Tym bardziej ,że nie spotkałem jeszcze osoby wyższej ode mnie. Może gdybym podróżował częściej... Dobra gdzie ta skrzynia. Wyszliśmy z budynku i skierowaliśmy się w stronę wozu gdzie leżała owa skrzynia. Nawet spore pudło. Na oko 100 cm na 80 cm na 80 cm. A oko mam dobre. Chwyciłem je z jednego boku czekając na to by chłopak zrobił to samo ale z drugiej oczywiście. A potem kierunek schody. Po co mu to tam to nie mam pojęcia. Myślałem że najpierw wszystko wynosimy ale... Niech mu będzie.
-A ty jak masz na imię sąsiedzie?
Zapytałem chcąc umilić jakoś pracę.
0 x
Seiji

Porządki misja rangi D 9/X
Zwą mnie Seiji?Odpowiedziałem. Następnie chwyciłem skrzynie razem z towarzyszem by przenieść ją pod niedoszłe schody. Nie było to wymagające zadanie. Następnie zabrałem ze sobą jeden z worków i powoli wspiąłem się po schodach przeanalizować sytuacje. Wyglądała tak jak się spodziewałem spore gniazdo Otoczone rojem termitów broniących go sprowokowanych porządkami. Senshizu wyrzuć z akwarium resztę worów i przygotuj się niedługo podam ci gniazdo musisz jak najszybciej schować je, zamknąć skrzynie i wysunąć ją jak najbardziej z domu. Podszedłem go gniazda wypuszczając moich podopiecznych z swojego ciała z zadaniem rozejścia się po podłodze i otoczenia moich dłoni by rozwścieczone termity tym co mam zamiar zrobić zbytnio mnie nie pogryzły. Dopóki czują królową nie przejmę nad nimi kontroli. Ostrożnie stawiałem kroki by sufit się pode mną nie zawalił, choć powinien być stabilny. Otoczyłem żywą kulę workiem by następnie oderwać gniazdo od ściany. Zręcznym ruchem okręciłem worek by go zamknąć. Postawiwszy parę kroków spuściłem worek w miejscy drabiny w nadziei że towarzysz odbierze go i wykona zadanie.
0 x
Senshizu

Seiji. Zapamiętane. Zabrałem się za wyciąganie worków z pudła. Osy czy co? Jak mnie coś pożądli to nie będzie za miło. Ale zadanie nie wydaje się za trudne więc jak się pośpieszę to powinno być prosto. Wstałem i spojrzałem w górę oczekując aż Seiji poda mi gniazdo. Nagle coś w worku zaczęło spadać. Złapanie tego nie było za trudne. Zaraz po chwyceniu tego wrzuciłem to wprost do akwarium. Nie do końca delikatnie bo liczył się czas. Zresztą to tylko jakieś gniazdo. I zamknąłem kufer wyciągając go z domu. Chyba powinno być ok. Jeszcze tylko przez próg i ta robota wykonana. Ciekawe co to były za owady. Worek zasłaniał. 10/X
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Senshizu

Nie zostało tego wiele. Parę gratów trochę gruzu i zostanie nam w miarę czysty szkielet. A więc poszedłem do domu by wynieść już zresztą ostatnie śmieci. Jakieś stare okno ,fotel i świerszczyki. Trochę już mają sądząc po kruchliwości papieru. Wyniosłem wszystko na zewnątrz a potem na wóz. Zostały tylko jeszcze kupki gruzu więc złapałem szpachle i zacząłem dorzucać to na przyczepę. To chyba tyle. Nie widzę sensu w zamiataniu środka. I tak pewnie się tam jeszcze nabrudzi. Raczej w takim stanie tego nie zostawią. Usiadłem na trafie patrząc się na swój dom za płotem. Nie jest źle. Może i to nie sogen ale przynajmniej roboty dużo. Może odłożę pieniądze i pewnego dnia wyjadę w długą podróż ? Mógł bym pojechać na wydmy. Tam mój szczep ma siedzibę. Fajnie by było. Może nauczyli by mnie jak używać naszej umiejętności. Tak. Prędzej czy później muszę to zrobić. O chyba szef wraca.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości