Domek Negaimasu

Tutaj trafiają wszystkie przedawnione wątki, które nie są już potrzebne, ale mogą się kiedyś do czegoś przydać. Znajdziesz tu dawne misje, przedmioty, techniki i karty postaci, które zostały odrzucone bądź zginęły one w fabule.
Shiroe

Re: Domek Negaimasu

Post autor: Shiroe »

Zdawało mi się czy widziałem koteczka? [15/15]
Jeszcze jeden twój post a potem możesz wypełnić formularz w tym temacie i czekać na wynagrodzenie
0 x
Negaimasu

Post autor: Negaimasu »

Zdawało mi się czy widziałem koteczka? [16/15]

Waracając do staruszki kierowałem się zapachem kadzidełek, w miedzyczasie kocur lekko wbijał swoje pazury w moje plecy. Gdy dotarłem na miejsce babcia rzuciła się na kota prowadząc z nim rozmowe, cóż kot zbyt rozmowny nie był ale komu by to przeszkadzało. Szczerze mówiąc nie dziwię się że kot uciekł na jego miejscu zrobiłbym to samo .Po skończeniu witania się z kotem ,spostrzegła że nadal tam jestem postanowiła wręczyć mi nagrode za wykonane zadanie . Mimo że było tylko biegałem za kotem dostałem całkiem pokażną sumke, zanim zdążyłem cokolwiek powiedzieć szybko wskoczyła do domu zamykając za sobą drzwi nawet nie zdążyłem zapytać się o jej imię, ale w sumie to mało istotny szczegółł ważne że moge wrócić do domu i odpocząć sobie po wykonanej misji. Byłem zadowolony z siebie bo zarobiłem, ale nie to jest najważniejsze, najważniejsze jest to że mogłem komuś pomóc. A więc ruszyłem w droge powrotną ,powolnym krokiem roskoszując się pięknym dniem i śpiewem ptaków. Gdy tak sobie beztrosko szedłem przedemną przebiegła gromada psów którą spotkałem już wcześniej, nadal nie nie wiedząc co spowodowało dziwne zachowanie psów wróciłem do domku.
0 x
Mitsu

Post autor: Mitsu »

Gość w dom – żona w ciąży.
[1/30]
Misja rangi C dla Negaimasu
1. Myśl
2. Odgrywaj charakter postaci (karam za wszelakie odstępstwa)
3. Przemyślenia postaci są spoko, ale trzy linijki samych poczynań bohatera fizycznie, a nie tylko to co jest w jego głowie mile widziane
4. Powodzenia
0 x
Negaimasu

[2/30]

Niby zwykły dzień a jednak nie do konca, gdyż słońce które od dłuszszego czasu królowało na niebie tego dnia zostało zdominowane przez ciemne chmury. Lecz pogoda tego dnia nie była dla mnie najważniejsza gdyż miałem plan pozostać w domu
było już póżne południe wraz z Patchim zjedliśmy obiad, ja zabrałem się za sprzątanie a najedzony psiak postanowił odpocząć w końcie po ciężkiej walce z obiadem. Gdy kończyłem zmywać ostatnie naczynia rozleległo się głośne pukanie do moich drzwi. Od razu przypomniałem sobie jak ostatnim razem gdy przygoda zapukała do moich drzwi musiałem przez pare godzin uganiać się za kocurem. Ale może tym razem bedzie inaczej, może to ktoś z moich znajomych postanowił złożyć mi niezapowiedzianą wizyte ,tak zamyślony prawie zapomniałem o tym że ktoś dobija się do moich drzwi, niepewnym krokiem ruszyłem w ich kierunku pies niezaciekawiony tą sytauacją postanowił nie ruszać się z miejsca
chwyciłem za klamke no to teraz nie ma już odwrotu powiedziawszy te słowa otworzyłem wrota chroniące mnie przed światem zewnętrznym a podmuch zimnego świeżego powietrza wywołał u mnie gęsią skórke
0 x
Mitsu

[3/30]
0 x
Negaimasu

[4/30]

zaskoczyło mnie to co zobaczyłem zza drzwiami ,ponieważ stała tam kobieta, i to nie byle jaka kobieta, lecz piękność o cudownych blond włosach, długich nogach i spojrzeniu które onieśmieliłoby nawet największego drania o lodowym sercu. Pompa umiejscowiona po prawej stronie mojej klatki piersiowej zaczeła szybciej bić, a policzki przykrył rómieniec. Zaniepokojił mnie fakt że jak na tak zimny dzień dziewczyna była skąpo ubrana, dodatkowo na rękach trzymała prawdopodobnie dziecko zakryte białym prześcieradłem. Odrazu wytłumaczyła że jest zimno i nie ma gdzie się schronić. Będąc nadal onieśmielony nic nie odpowiedziałem lecz po chwili niepewnym głosem spytała się czy może wejść pokazując palcem na wnętrze mojego domu. Bez chwili zawachani machnołem ręką zapraszając ją do środka ,lecz zauważyłem że za tą panią stoji jeszcze dwóch mężczyzn jeden o podobnym kolorze włosów drugi zupełnie nie pasujący do tej dwójki, kobieta odrazu dodała że ci mężczyzni to jej bracia. Nie skomentwałem tego poprostu zamknąłem za nimi drzwi. Przeszliśmy do centrum domu zaproponowałem żeby się nie krępowali i usiedli, zrobiłem to samo co oni.
I tak siedzieliśmy w ciszy nie było to zbyt miłe więc postanowiłem zacząć temat Dzień dobry mam na imię Negaimasu co was sprowadza w te rejony mówiłem to dziwnie wymachując rękoma jako że nie byłem przyzwyczajony do rozmów z innymi ludzmi słowa wypowiadane przezemnie były "niezdarne" jąkałem się i co chwile milkłem żeby przemyśleć czy moje słowa napewno mają sens. Miałem pewne złe przeczucie, ale pewnie to tylko moja wyobraznia podsuwa mi dziwne myśli. A pies jak leżał tak leży, z tą różnicą że teraz tak jakby bardziej pobudzony obserwuje gości
0 x
Mitsu

[5/30]

0 x
Negaimasu

[6/30]

Kaiden bo tak miał na imię mężczyzna zaskakująco niskim głosem przedstawił mi swoje rodzeństwo. Miło was poznać, dodałem szybko po czym zamilkłem dając możliwość kontynuowania wypowiedzi kaidenowi po wysłuchaniu dalszej wypowiedzi mężczyzny poznałem powoód ich wędrówki. Zrobiło mi sie ich żal. Zauważyłem że kobieta patrzyła się na mojgo psa, za chwile powiedzaiła mi o tym że jest uczulona na sierść, a więc wstałem podeszłem do psa kucnąłem przy nim połaskałem go i wyprowadziłem na na zewnątrz przepraszam wynagrodze ci to powiedziałem zanim zamkąłem drzwi. Odwróciłem się i zauważyłem że twarz kobiety przyozdobił lekki uśmiech, w głebi duszy ucieszyłem się że chociaż troche mogę uszczęśliwić ludzi których dotknął nieszczęśliwy los. Chcą państwo się czegoś napić czy może zjeść coś ciepłego na pewno zmarzneliście poweidzaiłem wracając do nich. Możę nie chcecie o tym rozmawiać ale co się dokładnie stało i czy macie może jakąś rodzine w okolicy . Stojąc tak przy nich chciałem przyjrzeć się dziecku którego trzymała na rękach seiko niestety było tak dokładnie zawinięte żę nie zobaczyłem nawet części twarzy malucha, kobieta trzymała go przy sobie jak największy skarb, chroniąc go przed wzrokiem innych, a może to nie dziecko moje myśli nie dawały mi spokoju ... nie, wydaje mi się za dużo nasłuchałem się opowieści na dzielnicy targowej.
0 x
Mitsu

[7/30]
0 x
Negaimasu

[8/30]

Gdy spytałem czy nie są głodny kobieta widocznie się przejełą ,ale poprosiła o pokarm a brat upomniał się o picie. Nie tracąc czasu ruszyłem do kuchni przygotować posiłek dla rodzeństwa
-nie jestem mistrzem gotowania, ale postaram się aby wam smakowało
oznajmiłem będąc już w kuchni.
I wtedy do mnie dotarło że nie wiem co przygotować zacząłem nerwowo rozglądać się po kuchni szukając natchnienia, i w pewnym momencie olsniło mnie zaczałem robić Onigiri starając się przy tym jak najlepiej moge kierowała mnie chęć zaimponowania kobiecie. Po skończeniu zagotowałem wode na herbate i z takim zestawem wróciłem do salonu.
-proszę, smacznego
powiedzaiłem podając jedzenie
-gdy skończycie możecie odpocząć, miejsca nie jest za wiele ale zawsze lepsze to niż nic .
Skoczyłem do drzwi żeby upewnić się że z Patchim jest wszystko w porządku po czym wróciłem do towarzystwa, usiadłem i czekałem aż skończą jesć posiłek zastanawiając się jak zacząć rozmowe.
0 x
Mitsu

[9/30]

1. MYŚL
2. Powodzenia
0 x
Negaimasu

[10/30]

Gdy przygotowywalem posiłek dla moich gości usłyszałem szczekanie patchiego, odwróciłem się aby zobaczyć co się dzieje i zauważyłem że blondwłosy Kaiden zmierza w moim kierunku z wyciągnietym kunaiem a Seiko walczy z moim psem drewnianą lalką która wcześniej służyła jej jako atrapa dziecka i wtedy zrozumiałem że moje obawy były słuszne. Miałem do wyboru dwie opcje pierwszą była walka. Niby przeciwnicy mają przewage liczebną i są lepiej uzbrojeni ale ja jestem shinobi i znam techniki ninja drugą opcją była ucieczka lecz najprawdopodobniej po powrocie wszystkie dobra które gromadziłem przez wiele lat bezodwrotnie zniknełyby postanowiłem więc walczyć w czasie gdy o tym rozmyślałem napastnik zdążył podbiec blisko, rzucił się próbując wbić kunai w mój brzuch odskoczyłem na bok łapiąc go w tym samym momencie za ręke i wykręcając ją do tyłu. Kobieta była zajęta walką z psem. Patchi próbował choć na chwile obezwładnić kobiete aby móc ruszyć mi z pomocą a rudy stał w miejscu przyglądając się wydzarzeniom tak jakby nie wiedział czy ma pomoc rodzeństwu czy też stanąć po mojej stronie
-byłbym wdzęczny gdybyś mi pomógł .
krzyknąłem mając nadzieje że przekonam go do powstrzymania rodzeństwa.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

[11/30]

P.S. Miło by było jakbyś dodał w uhide=Hikari statystyki twojej postaci, oraz psa, bo obecnie nie jestem w stanie nic powiedzieć xD Wszystkie używane techniki (nawet nin E) wrzucaj też tam.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Negaimasu

[12/30]

unikając ciosu odskoczyłem pomiędzy rodzeństwo. Moja sytuacja wyglądała gorzej niż przedtem, musiałem szybko coś wykombinować gdyż z jednej strony kobieta rzuciła we mnie swoją lalką a z drugiej mężczyzna biegł na mnie wymachując kunaiem w chaotyczny sposób. Obróciłem się i złapałem lalke lecącą w moim kierunku odwracając się w tym samym momencie i rzucając ją w stronę Kaidena w miedzy czasie Patchi znowu przystąpił do ataku na Seiko. Gdy lalka leciała w kierunku mężczyzny zacząłem formować pieczęcie używając tym samym Bunshin no Jutsu, od razu z obu stron pojawiły się iluzje przypominające mnie bez chwili zawahania wraz z nowymi sojusznikami ruszyłem na Kaidena trzymając się lekko za iluzjami aby wrazie czego móc szybko cofnąć się do tyłu. Teraz moim głównym celem było odebranie broni mężczyźnie

Moje statystyki
KEKKEI GENKAI: Inushiro
NATURA CHAKRY: :Fuuton (風遁) - Element Wiatru
STYLE WALKI: Rankanken
UMIEJĘTNOŚCI:
  • Wrodzona - brak
  • Nabyta -
  • brak
PAKT:brak
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA 15 | 35
    WYTRZYMAŁOŚĆ 15
    SZYBKOŚĆ 10
    PERCEPCJA 10
    PSYCHIKA 10
    KONSEKWENCJA 10
KONTROLA CHAKRY:E
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 100%
Mnożniki: : siła 15 | 35
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • NINJUTSU D
    TAIJUTSU D
    FUUTON E

JUTSU::
    -[E]Bunshin no Jutsu
    -[E]Henge no Jutsu
    -[E]Kai
    -[E]Kawarimi no Jutsu
    -[E]Kinobori no Waza
    -[E]Suimen Hokō no Waza
    -[E]Nawanuke no Jutsu
    -[D]Dainamikku Akushyon
    -[D]Dainamikku Entorī
    -[D]Aian Kurōī
    -[D]Suienzou no Jutsu
    -[D]Utsusemi no Jutsu

statystyki psa
    ATRYBUTY PODSTAWOWE:
    • SIŁA 20
      WYTRZYMAŁOŚĆ20
      SZYBKOŚĆ20
      PERCEPCJA20
      KONSEKWENCJA15
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY:
MNOŻNIKI:szybkość 20 | 25

Użyte Jutsu

Bunshin no Jutsu

Pieczęci

Baran → Wąż → Tygrys

Zasięg

Dowolny

Koszt

E: 5% | D: 4% | C: 3% | B: 2% | A: 1% | S: 1% | S+: 1% (za 2 iluzje)

Dodatkowe

Brak dodatkowych wymagań

Opis
Prosta technika Ninjutsu, która polega na stworzeniu iluzji nas samych. Przy jej pomocy – w zależności od kontroli chakry – jesteśmy w stanie stworzyć od jednej do kilkunastu iluzji, które wyglądają jak my i robią to co zasugerujemy. Oczywiście iluzje nie są materialne, więc każde uderzenie w nie kończy się ich rozwianiem. Warto również zauważyć, że iluzje nie wydają żadnych dźwięków, dodatkowo nie rzuca swym "niematerialnym" ciałem cienia, a także nie potrafią poruszać żadnych przedmiotów.

czyli zostało mi 95% czakry
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

[13/30]

P.S. staty itd. dalej dodawaj w każdym poście z walką.
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości