Toksyny i ich humorki

Tutaj trafiają wszystkie przedawnione wątki, które nie są już potrzebne, ale mogą się kiedyś do czegoś przydać. Znajdziesz tu dawne misje, przedmioty, techniki i karty postaci, które zostały odrzucone bądź zginęły one w fabule.
Awatar użytkownika
Ren
Wiek postaci: 21
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Bardzo wysoka, muskularna, o ciemnej skórze. Ma krótkie i ciemne włosy. Na czole wytatuowane czerwone kropki. Głowa owinięta chustą - tak, by ukryć klanowy tatuaż. Od stóp do głów okryta jasnym płótnem, zniekształcającym sylwetkę.
Widoczny ekwipunek: Duża torba u dołu pleców.
GG/Discord: rahsim

Re: Toksyny i ich humorki

Post autor: Ren »

Dobrze byłoby ujednolicić terminologię w temacie, bo aktualnie jest myląca poprzez używanie synonimów w sprzeczne logicznie sposoby.

Np:
"Antidota i odtrutki są przeciwieństwem trucizn i neutralizują ich skutki"<- to sugeruje ze to jest A + B

Bonusy do statystyk otrzymywane dzięki odtrutce lub antidotum <- a to jest A lub B, czyli dwie różne substancje

Fix: zdecydować się na odtrutki albo antidotum, a na fabułę to niech se każdy pisze jak chce
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

@Iczir - zgadzam się z pomysłem, ja bym chyba dał o jeden poziom, bo dwa to już jest trochę za mocna kontra na całą mechanikę trucizn, bo wtedy jedną wyprawą B jesteś w stanie być zneutralizować cały dmg z trucizn i stanie się to trochę must havem w każdym w buildzie. Bardziej poszedłbym w to, żeby dodać jakiś nowy UN który pozwoli jeszcze o jeden poziom jakoś zneutralizować trucizny + dać im coś gratis (żeby 2 UN były wymagane, by dmg z trucizn zdjąć, wtedy już zajęcie dwóch slotów jest trudniejsze, niż jedna wyprawka) - ale to wszystko do debaty i wolałbym, żeby ewentualnie wymyślanie nowego UN poszło innym torem, bo nie chce blokować teraz całego wątku trucizn. Na ten moment UN Żelazny będzie dawał -1 poziom trucizn, chyba, że ktoś mnie przekona, że powinny być dwa.

@Ren - poprawione, wyrzuciłem słowo odtrutki, zostało antidotum... ale im dłużej na to patrze, to chyba bardziej mi pasowało odwrotnie, żeby były odtrutki XD nie mniej, zostawiam, będą antidota
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Shigemi
Wiek postaci: 19
Ranga: Doko
Krótki wygląd: Zeref
Widoczny ekwipunek: Torba medyczna i plecak,

Post autor: Shigemi »

Zanim odniosę się do reszty chciałbym się dopytać, czy temat medykamentów / substancji wspomagających jest brany pod uwagę, czy to umiera? Chciałem grać alchemikiem.

Co do UN myślę, że dwa poziomy to dużo, ALE jednak to dalej będzie niszowa UN i myślę, że dobrze by było jakby dawała dwa poziomy.

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

W sumie jakby - czemu nie. Skoro można robić trucizny, antidotum, to czemu nie robić medykamentów na tej samej zasadzie? Tym bardziej, że S-ka kosztuje 2k ph w limicie, więc każdy może zrobić tam 2-3 na obecny czas.

Ja jestem skłonny to dodać, czekam na głosy sprzeciwu
1 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Ookami
Wiek postaci: 15
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: przeciętny wzrost, oczy w wiśniowym kolorze, białe włosy związane w kucyk z czarnymi pasemkami.
Widoczny ekwipunek: Odznaka Ninja zawieszona na szyi, Kabura na broń na prawym udzie, torba przy pasie po lewej stronie, Manierka przy pasie, ręce obwiązane 30 metrami bandaża, zielono-brązowy płaszcz, metalowa maska wilka, duża torba u podstawy pleców.
GG/Discord: Ookami2137

Post autor: Ookami »

Zaproponowany przez Shigemiego Niezwykły efekt w medykamentach, dałbym również do trucizn
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Nie no, tak to nie - ja specjalnie usunalem nieznany efekt bo nie chce tu miec drugiego wt na fikolach przy tych trutkach, tylko jasna zamknieta liste. Oprocz tego, ze wyrzuce nieznany efekt z medykamentow, to tak na pierwszy rzut oka z tej listy to srodek przeciwbolowy do nerfa do lekkiej rany, ewentualnie zostanie przy UN Alchemiku do średniej.

Brakuje mi jeszcze info co to jest to zmęczenie, bo przejrzałem i nie mogłem znaleźć czy mamy info ile dokładnie to nerfi czego.

Jeszcze te Koagulacje krwi - jak to ma wejść to bardzo proszę o mechanikę krwawienia, bo nie wiem teraz czym się różni zatrzymanie krwawienia od zniwelowania zmęczenia od zniwelowania rany.

Zasłona dymna out tak jak w poprzedniej wersji
2 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Jak to mowia w czeczenskim domu publicznym - times up. Dodalem medykamenty, a tam gdzie nie bylo odpowiedzi to wywalilem. Teraz jak chcecie dodatkowe efekty to pomysly i tam Arii sobie bedzie procesowal

<catmariner>
1 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości