Zrujnowany dom

Tutaj trafiają wszystkie przedawnione wątki, które nie są już potrzebne, ale mogą się kiedyś do czegoś przydać. Znajdziesz tu dawne misje, przedmioty, techniki i karty postaci, które zostały odrzucone bądź zginęły one w fabule.
Senshizu

Re: Zrujnowany dom

Post autor: Senshizu »

Kiwnął więc chyba wszystko zrobione. Dechy? No dobra. To już chyba końcówka mojej roboty tutaj więc nie powinno być problemu. Podszedłem do wozu. Um. Fajne drewno. Dobrze by się paliło w kominku... W końcu przyszedłem tu po drewno ale... Chwyciłem pod ramie parę desek i przeniosłem drewno we wskazane miejsce. Po chwili cofnąłem się do wozu i powtórzyłem to jeszcze raz układając je w tą samą stronę w równej kupce. Gdybym wiedział, że dziś będę pracować to bym wczoraj nie pił... Dobra nie zostało tego jakoś dużo. Wiatr schłodził mi plecy a ja podszedłem do wozu chwycić już ostatnią porcje drewna i ją przenieść. Czyżby fajrant? Chyba tak. Usiadłem obok desek patrząc w niebo. Dziś pomogłem remontować dom. Choć nie. Wyglądało to bardziej jak rozbiórka. I to totalnie przypadkiem. Przynajmniej mogę powiedzieć komuś, że ostatnio robiłem coś "Ciekawego". Nie.. Czemu miał bym kłamać. Mogę powiedzieć komuś, że po prostu coś robiłem... Tylko komu... 14/15
Jeśli możesz zmień ,że to było gniazdo termitów. Właścicielowi domu by na tym zależało.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Misja D wykonana z powodzeniem.
Wynagrodzenie standardowe.
Możesz zamieścić odpowiednie sprawozdanie w dziale misji, bo ja się nieco spieszę.
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Senshizu

Post autor: Senshizu »

Łapiąc mieszek wyszedłem ze zrujnowanej działki kierując się w stronę miasta. To były łatwe pieniądze. Trochę się poruszałem ale za te parę monet było warto. Chyba... To tylko kawałki metalu ale kiedy można za nie kupić sobie trochę piwa zyskują o wiele więcej znaczenia. Choć... To nadal tylko kawałki metalu. Ludzki umysł nadaje im większej wartości. Może bardziej społeczeństwo. Takie monety to zmaterializowana praca. Dzięki nim nie musimy nic po pracy już robić. Ludzie są w stanie się zabić za te parę monet. Śmieszna też jest nierówność. Czemu jedni przez godzine zarabiają tysiące a inni grosze? czy życie każdego człowieka nie powinno być równe. Czy to nie praca powinna odzwierciedlać pieniądz. Czemu za najtrudniejsze prace dostaje się najmniej pieniędzy a za najłatwiejsze najwięcej? Śmieszny świat.
z/t
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości