Hej, odświeżę forum, którego nikt nie używa [a Azuma się ucieszy, że nie pytam na discordzie].
Mam kilka pytań i niejasności odnośnie Matekich
"Demony - Demony nie mogą posiadać żadnych dziedzin ani jutsu, wszystkie PH jakie inwestujemy są wydawane pomiędzy siłę, szybkość i wytrzymałość."
1. Ja mam swoje PH inwestować, a może demon, jak w paktach, ma swoje ograniczone PH? Na chacie dostałem info, że jest to wydawane za darmo, więc tutaj trzeba to chyba przeredagować.
"Mateki steruje demonami, potrzebuje on również posiadać odpowiednio dużo percepcji i szybkości, "
2. Ta szybkość to chyba nie ma znaczenia? Bo nie wynika w klanie nic z szybkości.
3. Jak wygląda opracowywanie demonów? W paktach/WT? Jest jakiś szablon? Polega to tylko na opracowaniu wyglądu właściwie?
3.1. Jak w paktach, to czy pakt z demonami zajmuje wspomagacz paktowy?
"Notka 4: - Maksymalne statystyki fizyczne demonów są ograniczone przez poziom dziedziny klanowej. Każda ranga dziedziny zwiększa ten limit (tj. D - 60, C - 100, B - 140, A - 180, S - 220)."
Mogę stworzyć nowego demona na randze:
D
B [+ wyprawa]
S [+ wyprawa]
Jeżeli na randze przykładowo C mój demon może mieć maksymalne statystyki 100, to:
4. Czy mogę po prostu boostnąc mu staty [demona stworzonego na randze D: 60/60/60] ile chce [do tych 100/100/100 z rangi C] czy muszę za każdym razem pisać o zgodę do kogoś i przechodzić proces akceptacji?
5. Czy w ogóle mogę boostnąć statystyki mojego demona, którego stworzę na randze D do przykładowo 180 jak zdobędę A? Obstawiam, że mogę, ale to w dowolnej chwili np. w czasie misji czy muszę zawsze przed misją pisać nowe statystyki mojego demona?
6. Czy mając klanowe na D mogę na przykład stworzyć najpierw demona na statystyki 20/20/20, a potem go sobie boostnąć do maksimum rangi D 60/60/60? No to w sumie pytanie jak pytanie 4, ale tutaj w obrębie tej samej rangi, gdy dalej mam klanowe na D.
7. Jak ktoś mi zabije demona, bo są one namacalne z tego co rozumiem, to tworzę nowego?
Mateki
- Hanashi
- Wiek postaci: 16
- Ranga: Doko
- Krótki wygląd: Brązowe włosy zwinięte w niski kok z tyłu głowy, zielone duże oczy i mały uśmieszek. W stroju dominuje ciemnozielona kamizelka z długą spódnicą w podobnym kolorze. Tu i ówdzie odnajdziemy czerwone akcenty m.in. na kołnierzyku.
- Widoczny ekwipunek: Duża torba przypięta do pasa z tyłu
- Link do KP: viewtopic.php?f=32&t=11501
- GG/Discord: krajzerka
Mateki
0 x
- Sumi
- Wiek postaci: 18
- Krótki wygląd: Krótkie czarne włosy, niska, szczupła, delikatne rysy twarzy
- Widoczny ekwipunek: Torba
- Link do KP: viewtopic.php?p=217764#p217764
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Jawa
Re: Mateki
Nie inwestujesz żadnych PH, możesz ustawić staty demona jak tylko chcesz, pod warunkiem że będziesz w stanie go kontrolować i jest to w limicie wyznaczonym przez dziedzinę klanową.
Tutaj właściwie chodzi po prostu o to że jak powiedzmy Demon ma 200 szybkości, a Ty masz 1 szybkości i 100 percepcji to owszem, widzisz jak on się porusza itd ale jego działania będą ograniczone Twoją szybkością bo nie będziesz w stanie na bieżąco wydawać mu kolejnych rozkazów, nie jest to bezpośrednio opisane w mechanice ale rozumie się jakby samo przez się przy rozpatrywaniu jakichkolwiek sytuacji w walce.
Nie jest to pakt jak z summonami, nie musisz przyklepywać demonów w WT ani w Kuźni, po prostu wpisz sobie go/je w KP. Co do szablonu to nie ma ale miałem zrobić, usiądę teraz i podrzucę do temat klanu.
Nie, po prostu sobie aktualizujesz go w KP
Możesz to zrobić i możesz to zrobić w dowolnej chwili w trakcie fabuły (czyli nie na misji/wyprawie czy w trakcie walki/interwencji fabularnej)
Oczywiście, taka sytuacja może być wymagana jeżeli na przykład zaczniesz z 20 punktami psychiki a później wykupisz sobie kolejne do 60
Z racji że to Yokai to po prostu jest on wtedy nieużywalny do końca danego wątku/misji/wyprawy
Tutaj właściwie chodzi po prostu o to że jak powiedzmy Demon ma 200 szybkości, a Ty masz 1 szybkości i 100 percepcji to owszem, widzisz jak on się porusza itd ale jego działania będą ograniczone Twoją szybkością bo nie będziesz w stanie na bieżąco wydawać mu kolejnych rozkazów, nie jest to bezpośrednio opisane w mechanice ale rozumie się jakby samo przez się przy rozpatrywaniu jakichkolwiek sytuacji w walce.
Nie jest to pakt jak z summonami, nie musisz przyklepywać demonów w WT ani w Kuźni, po prostu wpisz sobie go/je w KP. Co do szablonu to nie ma ale miałem zrobić, usiądę teraz i podrzucę do temat klanu.
Nie, po prostu sobie aktualizujesz go w KP
Możesz to zrobić i możesz to zrobić w dowolnej chwili w trakcie fabuły (czyli nie na misji/wyprawie czy w trakcie walki/interwencji fabularnej)
Oczywiście, taka sytuacja może być wymagana jeżeli na przykład zaczniesz z 20 punktami psychiki a później wykupisz sobie kolejne do 60
Z racji że to Yokai to po prostu jest on wtedy nieużywalny do końca danego wątku/misji/wyprawy
0 x
Kolorek Sumi
- Sumi
- Wiek postaci: 18
- Krótki wygląd: Krótkie czarne włosy, niska, szczupła, delikatne rysy twarzy
- Widoczny ekwipunek: Torba
- Link do KP: viewtopic.php?p=217764#p217764
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Jawa
Re: Mateki
- Imię
- Imię Dokiego (opcjonalne)
- Ranga
- Ranga dziedziny klanowej postaci
- Statystyki
- Konsekwencja
- (X + Y + Z)/3 = Konsekwencja
- Rozmiar
- Wzrost Dokiego
- Wygląd Opis wyglądu Dokiego, ewentualna broń za pomocą której on walczy (tylko z chanbary albo mokuzai).
0 x
Kolorek Sumi
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość