Treningi, a rzeczywistość

Awatar użytkownika
Takashi
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Wysoki na około 178cm | czarne włosy spięte w kucyk | srebrne kolczyki w uszach | często widziany z grymasem na twarzy | ubrany w ciemny kombinezon oraz kamizelkę shinobi
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie | kabura na lewym udzie | torba nad prawym pośladkiem | torba nad lewym pośladkiem | kamizelka shinobi | ochraniarz "Zjednoczonych Sił Sogen" na lewym ramieniu
GG/Discord: Takaś#4124

Treningi, a rzeczywistość

Post autor: Takashi »

Dobry wieczór!

To mój pierwszy post tutaj, także proszę podejść do sprawy łagodnie, nie bijcie.

Wiem, że większość tutejszych to stali gracze, ale niekiedy pojawiają się osoby nowe. Jesteśmy tylko ludźmi, niektórych znamy całe lata, innych krócej, ale na pewno nie znamy się do końca. Wiem, że w mojej pbf'owej przeszłości zdarzały się różne sytuacje i staraliśmy się im jak najczęściej zapobiec. By uchronić się przed potencjalnymi problemami, podchodziliśmy do sprawy prewencyjnie, dodając dodatkowe elementy mechaniki, które wcale nie były takie kłopotliwe, jak by się mogło wydawać, a bardzo dużo wnosiły do kwestii bezpieczeństwa. A chodzi o oszustwo. Wiadomo, jak ktoś chce oszukać, to zrobi to prędzej, czy później, od tego jest wgląd w uhide itp., ale im mniej elementów zaczepienia, tym trudniej oszukać. Statystyki są w KP zaznaczone czarno na białym, ale techniki - już nie. Można powiedzieć, że w dowolnym momencie można do KP dopisać zdolność i ktoś, żeby zweryfikować, czy naprawdę ją umiemy - musiałby przeszukiwać historię naszych wszystkich postów.
Moja propozycja - wprowadzić do KP dodatkowy wątek (albo osobny temat, tak, jak w przypadku PH i Banku), gdzie wrzucane by były linki do treningów. I dopiero po wprowadzeniu tam linku z treningiem moglibyśmy wpisywać zdolność do KP. Część zdolności wymaga PH, więc automatycznie znajduje się na liście przypiętej do naszej postaci, ale w przypadku zdolności - nie, także wiele osób ma pole do popisu. Nie sugeruję, że komuś mogło to przyjść do głowy, ale wiem, że takie sytuacje się zdarzały.
Proszę o odniesienie się do sprawy w sposób bardzo, bardzo łagodny. Co o tym myślicie? :)
0 x
TakashiMinamotoRokubi
themekpgłosphbankbrudnopis

Obrazek
Awatar użytkownika
Jun
Postać porzucona
Wiek postaci: 22
Ranga: Kenshi | Akoraito
Krótki wygląd: Kapelusz
Widoczny ekwipunek: Zbroja
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Maname | Kabuki
Aktualna postać: Kayo

Re: Treningi, a rzeczywistość

Post autor: Jun »

Po co? Treningi są wyceniane jako fabuła, a i tak zazwyczaj jak ktoś nie ma zdolności to to wychodzi na wierzch.

Nie wiem zresztą czy komuś w ogóle przychodziło do głowy to by w taki sposób oszukiwać.
Dodatkowa, niepotrzebna biurokracja.
0 x
" RP/PBF to nie zabawa już "
Awatar użytkownika
Yoshimitsu
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Pazur
Multikonta: Arata

Post autor: Yoshimitsu »

Administracja wyłapie wszystko nie musisz się tym martwić i najwyżej unieważni misje, zdyskwalifikuje z turnieju i da dodatkowe kary.
0 x
Obrazek -Mowa Myśli
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 28
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

Jak Panowie powyżej - takie kłamstwo szybko wyjdzie. Anyway, ja każdą technikę w KP mam z linkiem do treningu, więc dla mnie <>< jeśli by miał być wymóg dodawania wszędzie linku (osobiście uznałem, że to naturalne).
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Harisham
Martwa postać
Multikonta: Harikido, Prosiaczek

Post autor: Harisham »

Jak poprzednicy. Plus byłem pewien, że obok techniki w kp ma być właśnie link do treningu, aby tym potencjalnym oszustwom zapobiegać. Chyba, że tak nie jest i tylko ja jestem nazbyt uczciwy.
No i dodam na koniec, że jest wzór zakładania tematów tutaj i to nie bez powodu. Stosowanie się do takich wzorów bardzo pomaga administracji w porządkowaniu tego działu.
0 x
5 linijek i do przodu. To moje nindo. Dobre, nie?

W związku z licznymi problemami:
Mianownik: Harisham
Dopełniacz: Harishama
Celownik: Harishamowi
Biernik: Harishama
Narzędnik: Harishamem
Miejscownik: o Harishamie
Wołacz: Harishamie
Awatar użytkownika
Takashi
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Wysoki na około 178cm | czarne włosy spięte w kucyk | srebrne kolczyki w uszach | często widziany z grymasem na twarzy | ubrany w ciemny kombinezon oraz kamizelkę shinobi
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie | kabura na lewym udzie | torba nad prawym pośladkiem | torba nad lewym pośladkiem | kamizelka shinobi | ochraniarz "Zjednoczonych Sił Sogen" na lewym ramieniu
GG/Discord: Takaś#4124

Post autor: Takashi »

Nawet nie widziałem wzoru, szczerze powiedziawszy, także za to od razu przepraszam :(

No to zdecydowanie wątek można uznać za zamknięty, a pomysł umieścić w odrzuconych. Po prostu nie korzystałem jeszcze z wątku "Wycena fabuły" i nie wiedziałem, że coś takiego w ogóle prosperuje. A co do informacji w KP - również będę umieszczał tam linki do treningów.

Nie chciałem brzmieć niestosownie, po prostu spotkałem się parę razy z czymś takim, ale jak widać tutaj nie jest to problemem. Całe szczęście!
0 x
TakashiMinamotoRokubi
themekpgłosphbankbrudnopis

Obrazek
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

No to puff i nie ma
0 x
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości