To mój pierwszy post tutaj, także proszę podejść do sprawy łagodnie, nie bijcie.
Wiem, że większość tutejszych to stali gracze, ale niekiedy pojawiają się osoby nowe. Jesteśmy tylko ludźmi, niektórych znamy całe lata, innych krócej, ale na pewno nie znamy się do końca. Wiem, że w mojej pbf'owej przeszłości zdarzały się różne sytuacje i staraliśmy się im jak najczęściej zapobiec. By uchronić się przed potencjalnymi problemami, podchodziliśmy do sprawy prewencyjnie, dodając dodatkowe elementy mechaniki, które wcale nie były takie kłopotliwe, jak by się mogło wydawać, a bardzo dużo wnosiły do kwestii bezpieczeństwa. A chodzi o oszustwo. Wiadomo, jak ktoś chce oszukać, to zrobi to prędzej, czy później, od tego jest wgląd w uhide itp., ale im mniej elementów zaczepienia, tym trudniej oszukać. Statystyki są w KP zaznaczone czarno na białym, ale techniki - już nie. Można powiedzieć, że w dowolnym momencie można do KP dopisać zdolność i ktoś, żeby zweryfikować, czy naprawdę ją umiemy - musiałby przeszukiwać historię naszych wszystkich postów.
Moja propozycja - wprowadzić do KP dodatkowy wątek (albo osobny temat, tak, jak w przypadku PH i Banku), gdzie wrzucane by były linki do treningów. I dopiero po wprowadzeniu tam linku z treningiem moglibyśmy wpisywać zdolność do KP. Część zdolności wymaga PH, więc automatycznie znajduje się na liście przypiętej do naszej postaci, ale w przypadku zdolności - nie, także wiele osób ma pole do popisu. Nie sugeruję, że komuś mogło to przyjść do głowy, ale wiem, że takie sytuacje się zdarzały.
Proszę o odniesienie się do sprawy w sposób bardzo, bardzo łagodny. Co o tym myślicie?