Widoczność Technik

Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Widoczność Technik

Post autor: Yasuo »

PROBLEM
Nie, nie będzie to o widoczności technik podczas walki. Nie martwcie się. Będzie to o widoczności działu Techniki w "Strefie Gracza". Otóż, nie będąc zalogowanym, nie można przeglądać technik, bo ten dział jest niewidoczny (a wszystkie inne działy w "Strefie Gracza" są widoczne). To strasznie irytuje jak wygaśnie mi sesja, system mnie wyloguje i muszę się ponownie zalogować, żeby przeglądać techniki. Ale ja nie jestem ważny. Najważniejsi są nowi gracze, którzy nie mają najistotniejszej informacji, która zachęciłaby ich do założenia konta. Po prostu nie widzą technik, Kekkei Genkai, itp. ... No chyba, że to celowe działanie.

ROZWIĄZANIE
Może się nie znam. Ale w panelu administracyjnym powinno się dać to wyklikać bez problemu.

DODATKOWE UWAGI
W sumie to brak. Dzięki ;).
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Widoczność Technik

Post autor: Sans »

Zostało to zrobione celowo, ponieważ różne inicjatywy rpgowo-discordowo-forumowe bez pytania i zgody korzystały z opracowanych u nas na forum przez nas technik i opisów. Rozumiem, że może to irytować, ale w najbliższej przyszłości raczej nie przewidujemy przywrócenia tego do widoczności ogólnej.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Post autor: Yasuo »

Cóż... serio? :O a myślałem, że rpgowcy to spoko ludzie...

W takim razie, proszę o przeniesienie do odrzuconych. Bardziej mi to wyglądało na niedopatrzenie niż celowe działanie...

PS: na dobrą sprawę to rozwiązuje problem tylko częściowo, bo złodziej i tak może konto założyć i wszystko ukraść, ale rozumiem, że nie da się tego w pełni zabezpieczyć.

PPS: ja bym się nawet cieszył jakby ktoś wykorzystywał moją twórczość, nawet bez pozwolenia. Ale nie wypada mi rozporządzać własnością intelektualną innych osób.

Proszę o zamknięcie tematu. Nie zamierzam tego forsować ;). Dzięki i przepraszam za kłopot.
0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Raczej było to robione na zasadzie "a techniki bierzcie sobie stąd" i chciano, by gracze korzystali z naszej bazy technik ot tak, wlepiając je gdzieś indziej. Owszem, nie rozwiązuje to problemu, ale jest pewnym utrudnieniem dla tak działających osób (: no i tyle.

Skoro wyjaśnione to wrzucam do odrzuconych.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yari
Postać porzucona
Wiek postaci: 27
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Prosty strój, długie czarne włosy, szczupły, 185cm. Na lewym policzku posiada bliznę
Widoczny ekwipunek: Torba z tłu po lewej stronie, tanto przymocowane pionowo do pleców
GG/Discord: 5835828

Post autor: Yari »

To może ja zwrócę jeszcze uwagę, że trochę dziurawe to rozwiązanie bo do technik będąc niezalogowanym tez można dotrzeć. Nawet jeśli nie do wszystkich to do zdecydowanej większości. Przy klanach można wyklikać link do ich technik nawet nie będąc zalogowanym. Poza tym można w ten sposób dotrzeć do technik nin, gen, tai a także mieczy i pieczętowania. Wystarczy wejść w "Strefa Informacji ‹ Zasady i Mechanika ‹ Mechanika rozgrywki ‹ Rody i Szczepy" i tam już są linki, które działają nawet dla niezalogowanych graczy.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości