- Nazwa
- Nise no shi
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Maksymalnie 10 metrów
- Koszt
- Brak
- Wymagania
- przynajmniej 100 Percepcji, przynajmniej Iryojutsu C
- Dodatkowe Podczas wykonywania techniki: +30 Percepcji.
- Opis Technika polega na precyzyjnych rzutach senbonami w miejsca na ciele człowieka zwane "akupunktami". O nich można się dowiedzieć poprzez studiowanie Iryojutsu, gdyż celne trafienie w taki punkt może wywołać konkretny efekt:
- Przy Iryojutsu C - trafienie między bicepsem a tricepsem, parę centymetrów nad łokciem - ogromny ból i paraliż kończyny.
- Przy Iryojutsu B - trafienie w kręgosłup między szósty a siódmy krąg odcinka piersiowego - paraliż całego ciała przy zachowaniu trzeźwości umysłu. Uwaga: igła nie może się wbić zbyt głęboko. Istnieje więc możliwość, że przy upadku ciała, ta wypadnie.
- Przy Iryojutsu A - jednoczesne trafienie w dwa punkty po bokach kręgosłupa, przy czwartym kręgu odcinka szyjnego - wywołanie "sztucznej śmierci", czyli natychmiastowa utrata przytomności, bardzo drastyczne zwolnienie tętna i oddechu. Tylko sensorzy i osoby z rozwiniętym Iryojutsu (minimum ranga B) będą w stanie odróżnić ten stan od prawdziwego zgonu.
- Uwaga Powyższe wymagania dotyczą sytuacji, gdy cel się nie porusza. Jeśli wróg pozostaje w ruchu, technika wymaga przynajmniej 180 percepcji.
ROZWIĄZANIE Jak mówiłem nie jest to problem...sądzę że tą technike możnaby też wstawić do Iryo...oczywiście na wyższej randze i z większą percepcją ponieważ jakby nie było pasuje tam również idealnie
DODATKOWE UWAGI Jak mówiłem nie jest to problem ot swego rodzaju propozycja i moje zastanowienie się "czemu ta technika nie jest również w Iryo skoro pasuje tam idealnie podobnie jak do Seido" i tyle. Jak uważacie iż to jest głupie to po prostu można to usunąć...jednak chciałbym dowiedzieć się co myślą o tej ewentualnej "zmianie/dodatkowej technice" w iryo inni jak i sami czewoni