Suiton: Mizutetsu no Jutsu - Korekta
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wiek postaci: 18
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: - Akcent Karmazynowych szczytów - Francuski
- Blond włosy długością do ramion
- Zielone oczy - w stylu Yamanaka
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
- GG/Discord: Tario#3987/64789656
- Multikonta: Hoshigaki Maname
- Aktualna postać: Jun
- Numa
- Martwa postać
- Wiek postaci: 16
- Ranga: Wyrzutek
- Krótki wygląd: Brązowooki chłopak, rasy białej. Posiada ciemnobrązowe włosy.
- Widoczny ekwipunek: -Hełm zakrywający twarz pozostawiający jedynie małą szczelinę na jego oczy.
-Czarny płaszcz z kapturem. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=79250#p79250
- Multikonta: Ni ma
Re: Suiton: Mizutetsu no Jutsu - Korekta
W sumie fakt xD
0 x
- Myśli Numy -
- Słowa Numy -
[/center]
Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
- Słowa Numy -

Nie odpowiadam przed żadną władzą.
Oraz mogę mówić i robić co mi się żywnie podoba.
Bez ponoszenia żadnych konsekwencji !
Nie posiadam siły, wpływów czy pieniędzy.
Mało, nie mam nawet pracy.
Jestem Bezdomnym !
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-QdgoBYUHBU[/youtube]
- Yami
- Wiek postaci: 25
- Link do KP: viewtopic.php?f=33&t=4268
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
Zaznaczyłbym tylko, że przemiana nie jest taka na pstryknięcie palcami. Szybkość wchodzenia porównałbym do tej wychodzenia czyli ok 2-3s.
0 x
- Boyos
- Administrator
- Ranga: Starszy Kapral
- GG/Discord: Boyos#3562
- Multikonta: Ario
Tak naprawdę nikt nie wie, czy wcześniej nie stworzyli wody za pomocą innej techniki Suitonu (wyplucie wody by stworzyć kałuże nie jest trudne) a jakby nie było zmiana w wodę jest domeną Hozuki, a taka zmiana w technice zabiera unikalne zdolności klanu w coś co może opanować każdy. Nie zgadza się to również z regulaminem tworzenia technik gdzie jest zakaz tworzenia technik które są plagiatem zdolności klanowych dlatego też nie ma tutaj balansu o którym musimy przecież pamiętać.
Jestem na nie.
Jestem na nie.
0 x

- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
- Widoczne bandaże na dłoniach. - Widoczny ekwipunek: Stalowe elementy pancerza, maska
Duży miecz na plecach
Plecak
Kabura z prawej strony na udzie. - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=4957
W sumie wydajec się to fair jun. Zwłaszcza że hozuk ma zamiane natychmiastową a tutaj taka sama jak z wynurzeniem jest imo właściwa.
Śmiem twierdzić że kałuża była zbyt mała na twór z mizurappy a nie znamy innych małyvh technik robiących wode.
Wcale nie zabiera to zdolności hoozukich. Ona polega na czymś zupełnie innym niż przedstawiłaś vulpie. Ta technika jest rzeczywiście częścią ich klanu mimo to jest tam tańsza i ma inne właściwości których to jutsu nie posiada. Suika jest zwyczajnie bardziej rozwiniętą i lepszą wersją.
Mówisz, że nikt nie wie... No właśnie, dlatego to domysł to co przedstawiasz. Mimo to techniki wodne pozostawily by rozbryzg i woda by wyschła i musieliby z niej wyjść. Przecież nir ma właściwości zapo iegających schnięciu... No i ja twierdzę że to oni byli tą wodą bo wyszli z niej na sucho bez kropli wody co byłoby nirmożliwe jeśli rzeczywiście wchodziliby do kałuży która jest mokra.
Poza tym... Równie dobrze można zrobić henge w wode o objętości postaci i co?
Regulamin tworzenia technik odnosi się do technik własnych. Nie do technik kanonicznych.
O balansie będzie można mówić po reworku żywiołów bo obecnie i tak go nie ma. Nie czarujmy sie.
Śmiem twierdzić że kałuża była zbyt mała na twór z mizurappy a nie znamy innych małyvh technik robiących wode.
Wcale nie zabiera to zdolności hoozukich. Ona polega na czymś zupełnie innym niż przedstawiłaś vulpie. Ta technika jest rzeczywiście częścią ich klanu mimo to jest tam tańsza i ma inne właściwości których to jutsu nie posiada. Suika jest zwyczajnie bardziej rozwiniętą i lepszą wersją.
Mówisz, że nikt nie wie... No właśnie, dlatego to domysł to co przedstawiasz. Mimo to techniki wodne pozostawily by rozbryzg i woda by wyschła i musieliby z niej wyjść. Przecież nir ma właściwości zapo iegających schnięciu... No i ja twierdzę że to oni byli tą wodą bo wyszli z niej na sucho bez kropli wody co byłoby nirmożliwe jeśli rzeczywiście wchodziliby do kałuży która jest mokra.
Poza tym... Równie dobrze można zrobić henge w wode o objętości postaci i co?
Regulamin tworzenia technik odnosi się do technik własnych. Nie do technik kanonicznych.
O balansie będzie można mówić po reworku żywiołów bo obecnie i tak go nie ma. Nie czarujmy sie.
0 x
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
To raczej Mizu Kawarimi narusza wyjątkowość Hozukich. Dać temu kilka pieczęci i po problemie.
0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
Mizu kawarimi to zamiana siebie z wodą. Więc nie wiem niby jak narusza skoro użytkownik dokonuje podmiany z wodą o tej samej objętości.
Zresztą notki wybuchowe plagiatują haretsu jak mamy się licytować o takie rzeczy. No i co z tego. Jakby tak patrzeć to suiton narusza hoshigakich i hozukich...
Chociaż tak naprawde to oni naruszają żywioł bo to oni są oparci na tym żywiole, nie odwrotnie.
Zresztą notki wybuchowe plagiatują haretsu jak mamy się licytować o takie rzeczy. No i co z tego. Jakby tak patrzeć to suiton narusza hoshigakich i hozukich...
Chociaż tak naprawde to oni naruszają żywioł bo to oni są oparci na tym żywiole, nie odwrotnie.
0 x
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Samuraj (Hatamoto)
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
- GG/Discord: 9017321
- Multikonta: Hayabusa Jin
Inoshi, to co robisz, to już przekombinowanie,
Primo: skoro jest rework Suitonu, to poczekaj co się zmieni. Poza tym - zamienianie ciała w wodę to Hozuki. Nawet nie chcę myśleć do jakich fajnych nadużyć by doszło, gdyby nagle pojawiła się technika do zamieniania ciała w wodę tak o.
Secundo:
Wyjaśnienie mistycznej techniki!
Primo: skoro jest rework Suitonu, to poczekaj co się zmieni. Poza tym - zamienianie ciała w wodę to Hozuki. Nawet nie chcę myśleć do jakich fajnych nadużyć by doszło, gdyby nagle pojawiła się technika do zamieniania ciała w wodę tak o.
Secundo:
Wyjaśnienie mistycznej techniki!

0 x

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.
Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Mokoto (walczyła na Murze)
- Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
- Inari (była uczennicą Seinara)
- Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Chciałbym jeszcze dodać, że wspomniana technika działa analogicznie do dotonowego schowania się w ścianie. Skoro każdy użytkownik suitonu może od tak zamienić się w wodę, to czemu użytkownik dotonu nie mógłby zamienić się w stertę kamieni, zamiast chować się w istniejących. Dodatkowo chciałbym zaznaczyć, że jest to ranga B w dotonie z zaznaczeniem bardzo wolnego wychodzenia z płaszczyzny. No i na sam koniec chciałbym zaznaczyć, że w ten sposób dajesz możliwość uniknięcia sporej ilości technik poprzez tylko zamianę się w wodę, a to wszystko bez pieczęci i za koszt rangi D 

- Nazwa
- Doton: Iwagakure no Jutsu
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Dowolny
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (1/2 na turę)
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Jutsu umożliwiające schowanie się w ziemi, ścianie budynku, w zasadzie wszędzie. Niestety, technika nadaje się głównie podczas szpiegowania, ponieważ wysuwanie się z danej materii jest dosyć wolne.
0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
Wszyscy wiemy, że to też nie trwa milisekundy...
Dlaczego? Obejrzałem anime ponownie z czasów gdy jeszcze Kishimoto się trzymał swojego uniwersum i tak rzuciło mi się w oczy to rzuciłem.
Nie wspominajmy o reworkach
Jakich nadużyć? Przytocz kilka bo to jest rzucone słowo na wiatr :/
Po mniejszych kosztach, szybciej i w każdej chwili.
Nie ma technik niskich rang do tworzenia wody, najniższa jest mizurappa. Nie ma też pasywu pozwalającego pluć małymi ilościami wody co sprowadza się do użycia mizurappy która nijak nie mogłaby zostać użyta akurat w tamtych kadrach bo wiemy jak działa " fizyka ". Samotna kałużą pozbawiona czegokolwiek złożona z dwóch ninja, tak było...
Chciałbym przypomnieć, że ponoć nie powinniśmy porównywać żywiołów...
Teoretycznie może, jest technika kamiennego golema w którego się zmienia. Tak samo jest Doton Domu z którego można zrobić technikę całości shinobiego z kamienia. Pewnie nie byłoby przeciwwskazań by takie wt stworzyć...
Suiton =/= Doton. I tak tworzysz ziemię, korzystasz z niej, wytwarzasz ją tam gdzie jej nie ma z powietrza. [ są techniki które pozwalają skorzystać z ziemnego dotonu gdzie dotonu zwyczajnie nie ma]
Niby w jaki sposób bycie wodą chroni mnie przed technikami? Woda nie jest niezniszczalna. Tak samo zamiana trwa X sekund, tak samo wynurzenie powinno trwać tyle samo, dlatego nie wiem jak miałoby mi to posłużyć za unik na każdą okazję. Równie dobrze mogę powiedzieć, że doton kopie w ziemi i też może uniki robić na każdą okazję za koszt rangi D i jeszcze wyskoczyć za wrogiem... To nie są argumenty.
Dlaczego? Obejrzałem anime ponownie z czasów gdy jeszcze Kishimoto się trzymał swojego uniwersum i tak rzuciło mi się w oczy to rzuciłem.
Nie wspominajmy o reworkach

Jakich nadużyć? Przytocz kilka bo to jest rzucone słowo na wiatr :/
Po mniejszych kosztach, szybciej i w każdej chwili.
Nie ma technik niskich rang do tworzenia wody, najniższa jest mizurappa. Nie ma też pasywu pozwalającego pluć małymi ilościami wody co sprowadza się do użycia mizurappy która nijak nie mogłaby zostać użyta akurat w tamtych kadrach bo wiemy jak działa " fizyka ". Samotna kałużą pozbawiona czegokolwiek złożona z dwóch ninja, tak było...
Chciałbym przypomnieć, że ponoć nie powinniśmy porównywać żywiołów...
Teoretycznie może, jest technika kamiennego golema w którego się zmienia. Tak samo jest Doton Domu z którego można zrobić technikę całości shinobiego z kamienia. Pewnie nie byłoby przeciwwskazań by takie wt stworzyć...
Suiton =/= Doton. I tak tworzysz ziemię, korzystasz z niej, wytwarzasz ją tam gdzie jej nie ma z powietrza. [ są techniki które pozwalają skorzystać z ziemnego dotonu gdzie dotonu zwyczajnie nie ma]
Niby w jaki sposób bycie wodą chroni mnie przed technikami? Woda nie jest niezniszczalna. Tak samo zamiana trwa X sekund, tak samo wynurzenie powinno trwać tyle samo, dlatego nie wiem jak miałoby mi to posłużyć za unik na każdą okazję. Równie dobrze mogę powiedzieć, że doton kopie w ziemi i też może uniki robić na każdą okazję za koszt rangi D i jeszcze wyskoczyć za wrogiem... To nie są argumenty.
0 x
- Kakita Asagi
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Samuraj (Hatamoto)
- Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan - Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=4518
- GG/Discord: 9017321
- Multikonta: Hayabusa Jin
Wiedziałem że tak będzie, a więc - dalsza część komiksu

Miłego balansowania tej techniki po tym, jak by można było się ot tak zmienić w wodę.
I jakby co - to Doton pozwala na taką instant sztuczkę dopiero od poziomu A. Wcześniejsze "łopaty" nie są aż tak szybkie i uniwersalne jak zwyczajne przejście w kałuże.

Miłego balansowania tej techniki po tym, jak by można było się ot tak zmienić w wodę.
I jakby co - to Doton pozwala na taką instant sztuczkę dopiero od poziomu A. Wcześniejsze "łopaty" nie są aż tak szybkie i uniwersalne jak zwyczajne przejście w kałuże.
0 x

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.
Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
- Mokoto (walczyła na Murze)
- Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
- Inari (była uczennicą Seinara)
- Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
Kurcze Asagi
Świetny komiks.
No cóż, mnie się wydawało, że mamy na forum takie coś jak statystyki postaci, szybkości technik i mają one znaczenie, przynajmniej tak myślałem...
Szybkość dotonowych technik poruszania pod ziemią nie jest sprecyzowana. No ale i tak Doton to nie Suiton a Suiton to nie doton.

No cóż, mnie się wydawało, że mamy na forum takie coś jak statystyki postaci, szybkości technik i mają one znaczenie, przynajmniej tak myślałem...
Szybkość dotonowych technik poruszania pod ziemią nie jest sprecyzowana. No ale i tak Doton to nie Suiton a Suiton to nie doton.
0 x
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Pytanie dotyczące źródła: Czy jest pokazane jak oni zamieniają się w kałużę na suchym gruncie, bez dostępu do wody? Bo jeśli nie, to nie traktowałbym tego jako stuprocentowy dowód. Drzewa mogły dawać cień na glebę, przez co kałuża po wcześniejszej glebie nie zdążyła wyschnąć mimo ciepłego dnia. Może oni sami wcześniej stworzyli sobie wodę za pomocą innej techniki.
Pomijając powyższe dywagacje, skłaniam się ku pozostawieniu obecnego stanu rzeczy i zostawieniu Hoozukim monopolu na zamianę w wodę bez żadnych zewnętrznych źródeł. Proponowane rozwiązanie trochę zbyt wchodzi w ich kompetencje, a co gorsza mogłoby dać podstawy na tworzenie WT jeszcze bliższych mechanice tego klanu.
Pomijając powyższe dywagacje, skłaniam się ku pozostawieniu obecnego stanu rzeczy i zostawieniu Hoozukim monopolu na zamianę w wodę bez żadnych zewnętrznych źródeł. Proponowane rozwiązanie trochę zbyt wchodzi w ich kompetencje, a co gorsza mogłoby dać podstawy na tworzenie WT jeszcze bliższych mechanice tego klanu.
0 x
- Yamanaka Inoshi
- Postać porzucona
- Wzrost 161
- Łuskowaty kombinezon
Duży miecz na plecach
Plecak
Nie jest, bo przecież o to w tej scenie chodziło. Mieli zaskoczyć. Jednak z kałuży wynurza się dwójka shinobich a potem kałuży już nie ma a atakowali niemal od razu po wynurzeniu po którym od razu spowiła ich suitonowa mgiełka. W następnych kadrach wody już nie ma i możemy to zwalać na " bo nikt by nie zobaczył, bo nie było potrzeba, to tylko kadry, nie było to istotne "
idąc tym torem myślenia możemy się czepiać istnienia Dohito bo wchodzą w paradę Haretsu. Albo nawet Hyuga i ranmaru bo i jedno i drugie oko pozwala widzieć przez ściany. Równie dobrze możemy również zwrócić w ten sposób uwagę na Yamanaka i bezklanowego sensora. Albo Uw elementalisty które pozwala na otwieranie więcej żywiołów bez wymagań, praktycznie tak jak klany które wymagają dwóch by rozwijać swoje KG. Jest całkiem sporo rzeczy które mogą sobie wchodzić w paradę z tym, że każda jedna grupa ma inne modyfikatory sprawiające, że ich umiejętność jest wyjątkowa. Tak samo jest i w tym wypadku.
Hoozuki to nie jest tylko zamiana w wodę, ich zamiana jest naturalna, samoistna bardzo często, a co najważniejsze, kosztuje mniej i mogą z niej korzystać w *biegu* podczas gdy ta technika suitonu to... Bardziej bazowa wersja która wydaje się być bardziej techniką do wykorzystania z przygotowaniem wcześniej. Nie zapominajmy o statystykach które też mają znaczenie.
Inna sprawa to to, że nie ma techniki tworzącej małą ilość wody o czym już wspominałem. Najmniejsza jest mizurappa która wypada pod takim ciśnieniem, że zrobienie z niej małej kałuży to zwyczajnie cuda, zwłaszcza, że woda puszczana jak z węża robi rozbryzgi i tego się nie uniknie. Nie mniej jednak cóż. Ja tylko przedstawiam sytuację. Nie to nie, trudno.
idąc tym torem myślenia możemy się czepiać istnienia Dohito bo wchodzą w paradę Haretsu. Albo nawet Hyuga i ranmaru bo i jedno i drugie oko pozwala widzieć przez ściany. Równie dobrze możemy również zwrócić w ten sposób uwagę na Yamanaka i bezklanowego sensora. Albo Uw elementalisty które pozwala na otwieranie więcej żywiołów bez wymagań, praktycznie tak jak klany które wymagają dwóch by rozwijać swoje KG. Jest całkiem sporo rzeczy które mogą sobie wchodzić w paradę z tym, że każda jedna grupa ma inne modyfikatory sprawiające, że ich umiejętność jest wyjątkowa. Tak samo jest i w tym wypadku.
Hoozuki to nie jest tylko zamiana w wodę, ich zamiana jest naturalna, samoistna bardzo często, a co najważniejsze, kosztuje mniej i mogą z niej korzystać w *biegu* podczas gdy ta technika suitonu to... Bardziej bazowa wersja która wydaje się być bardziej techniką do wykorzystania z przygotowaniem wcześniej. Nie zapominajmy o statystykach które też mają znaczenie.
Inna sprawa to to, że nie ma techniki tworzącej małą ilość wody o czym już wspominałem. Najmniejsza jest mizurappa która wypada pod takim ciśnieniem, że zrobienie z niej małej kałuży to zwyczajnie cuda, zwłaszcza, że woda puszczana jak z węża robi rozbryzgi i tego się nie uniknie. Nie mniej jednak cóż. Ja tylko przedstawiam sytuację. Nie to nie, trudno.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości