Klan Jūgo a Sennin Mōdo. + Senju

Hakai

Klan Jūgo a Sennin Mōdo. + Senju

Post autor: Hakai »

Tu o Sennin Modo

W Tryb Mędrca mogą wejść ludzie, którzy nauczą się pobierać naturalną energię do swojego wnętrza i mieszać ją ze swoją czakrą. W ten sposób człowiek tworzy nową czakrę senjutsu, która pozwala mu wejść w Tryb Mędrca,

Tu o klanie Jugo

"Członkowie tego klanu posiadali wrodzoną zdolność do pobierania energii naturalnej (自然エネルギー, shizen enerugī) z ich otoczenia z powodu specjalnego ciała."

Brzmi podobnie co nie? Co do Senju które zamieściłem w tytule to chodzi o to ,że Hashirama używał trybu mędrca bez paktu. A przynajmniej ten nie został nigdy pokazany więc zakładam ,że posiadł go z powodu dużego związku z naturą (Mokuton drzewa itd) która właśnie umożliwiła mu pobieranie jej energii.

I w zasadzie zostawił bym to bardziej jako temat do dyskusji / rozmów ale to w końcu pomysły więc może coś rzucę mimo ,że wiem jak bardzo kontrowersyjny temat poruszam bo trochę naraża mechanikę forum. Chym. Co powiecie na to by Jugo i ewentualnie senju mogli prościej używać Senin modo ? Bo nie muszą uczyć się od summonów przyswajania energii naturalnej. Więc i pakt zbędny i trening łatwiejszy. Wypowiadać się ale bardziej dyskutować.
0 x
Kamiru

Re: Klan Jūgo a Sennin Mōdo. + Senju

Post autor: Kamiru »

Juugo mają już swoje SM, które polega na stopniowej przemianie shinobiego/kunoichi w dziką bestię niszczącą wszystko wokół. Przyswajają chakrę natury w bardzo dużych ilościach ale nie potrafią jej ustabilizować ze swoją własną energią, co kończy się właśnie szałem, a nie jak np. uczących się żabiego SM = przemianą w posąg.

Co do Senju się nie wypowiem, bo będzie, że jestem tym złym co jednych boostuje a drugich nerfi. ~
0 x
Wūgo

Post autor: Wūgo »

Generalnie Jugo czerpie właśnie energię do swojego trybu mędrca z natury i nie potrzebuje żadnego paktu i to jest potwierdzona specyfika tej umiejętności/klanu.

Co do Senju to istnieją przesłanki, że Hashirama posiadał pakt z małpami, który mógł przejąć po nim Sarutobi, który był jego i Drugiego uczniem jak wszystkim dobrze wiadomo. Mamy też wzmiankę w mandze o tym, żeby Sarutobi chciał, aby "tradycyjnie" Jiraya, który zaś był jego uczniem przejął pakt właśnie ze wspomnianymi wyżej małpami, a nie robił z żabami. No, ale tak jak pisałem wcześniej są to tylko mgliste przesłanki, więc równie dobrze może to działać tak jak w przypadku Jugo.
0 x
Senshizu

Post autor: Senshizu »

Chym.. Czy to oznacza ,że nie mogą posiąść SM ? A jeśli nie to czy jeśli go posiądą to przestaną mieć napady szaleństwa?
0 x
Hakai

Więc jedyne czego potrzebuje jugo do nauczenia się SM to nauka ustabilizowania tych energi? Teoretycznie mniej niż normalny shinobi chcący się nauczyć SM. Więc może z tego powodu powinno być to prostsze?
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Hashirama to wyjątek, którego nigdy więcej nigdzie nie było. Nie wszystko jest o nim wyjaśnione, dlatego sprawę Senju zostawiłbym.

Jugo swoje przemiany ma jako takowy SM lub AnK i nie widzę aby dostali jeszcze możliwości SM lub AnK.
Poprzednicy już powiedzieli na ten temat wystarczająco wiele, abym nie zagłębiał i powtarzał tekstu ponownie.
0 x
Hakai

Niestety bunusy które dostają mają się nijak do bonusów od SM albo Ank. Odcinając im możliwość tych wspomagaczy zostają im... Sharingan i ogoniasty? Ta? Bo no dwie bramy to według mnie głupota. Tylko blokuje inne wspomagacze i nie jest tego warte. No w zasadzie Sharingan który też nie wiążę się z budową takiego jugo (Zazwyczaj fizycznego = Tai). Trochę nie sprawiedliwe. Zostaje im no ten ogoniasty jeśli chcą naprawdę jakieś bonusy stat :/ A ogoniasty to już towar premium. Poza tym nikt ich nie widział.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Patrzyłeś w ogóle Hakai jakie są bonusy z bycia Juugo? Nie wspominając o dodatkowej chakrze, możliwości całkowitego wyleczenia, a także boostu w stronę atrybutów (co też mieliśmy okazję obejrzeć w przypadku walki Inu) to nie uważam, żeby Jugo mieli jakiekolwiek większe prawa/łatwiejsze do uzyskania SM. Senju zresztą również - nie zamierzam ich bostować.
Nie, muszą spełnić warunki takie jak pozostali.

PS. Najchętniej od razu wlepiłbym osta za to, że nie trzymacie się szablonu, który wisi tutaj od początku istnienia forum. Temat odrzucam z miejsca do kosza.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość