Łączenie żywiołów

Awatar użytkownika
Shins Hyo
Wiek postaci: 30
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Shins ubrany jest w czarny strój zasłaniający większość jego ciała. Widoczne są jedynie niebieskie oczy.
Widoczny ekwipunek: Wielki Kunai na plecach
Płaszcz
GG/Discord: shintarguar

Re: Łączenie żywiołów

Post autor: Shins Hyo »

Dlatego proponuję nie tyle WT, co możliwość jednorazowego opracowania jak to połączenie by miało wyglądać. Ocena wyglądała by tak samo jak w dziale z WT, ale nie byłaby osobną techniką do wyuczenia i raz opracowana przez 1 osobę byłaby do użycia przez wszystkich bez dodatkowej nauki. Dzięki temu powstałoby pewnie kilka połączeń i może od czasu do czasu ktoś dodałby coś nowego, ale potem każda kolejna osoba by korzystała z już powstałej kombinacji.
0 x
Awatar użytkownika
Ario
Wiek postaci: 22
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Pomarańczowo-włosy chłopak, noszący na plecach płaszcz z znakiem Kropli.
Widoczny ekwipunek: Na plecach ma duży, dziwny plecak, a na jego barku spoczywa czarna salamandra w zółte kropki.
GG/Discord: Boyos#3562

Post autor: Ario »

Dzizas ale kopalnia fikołów. Ja ogólnie tak jak Sejnar uważam, że jest kombinacja alpejska tylko, żeby coś dodać, ale niech będzie. Może być, ale maksymalnie uproszczona wersja czyli jeżeli trafimy drugą techniką, to ona jest po prostu o jeden próg wyższa i tyle.

Czyli:
- tylko podstawowe żywioły, zgodnie z zasadą, że jeden konkretny żywioł boostuje drugi
- pierwszy hit jest normalny
- drugi hit jest o jeden próg wyższy (tylko siła, reszta statów bez zmian, w przypadku dwoch S-ek +40 do drugiej)
- pierwsza technika nie może być niższej rangi, niż technika druga technika
0 x
Awatar użytkownika
Shins Hyo
Wiek postaci: 30
Ranga: Wyrzutek D
Krótki wygląd: Shins ubrany jest w czarny strój zasłaniający większość jego ciała. Widoczne są jedynie niebieskie oczy.
Widoczny ekwipunek: Wielki Kunai na plecach
Płaszcz
GG/Discord: shintarguar

Post autor: Shins Hyo »

Taka opcja też mi pasuje.
0 x
Awatar użytkownika
Ren
Wiek postaci: 21
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Bardzo wysoka, muskularna, o ciemnej skórze. Ma krótkie i ciemne włosy. Na czole wytatuowane czerwone kropki. Głowa owinięta chustą - tak, by ukryć klanowy tatuaż. Od stóp do głów okryta jasnym płótnem, zniekształcającym sylwetkę.
Widoczny ekwipunek: Duża torba u dołu pleców.
GG/Discord: rahsim

Post autor: Ren »

Ja jestem na nie jeśli chodzi o combosy z zywiolow - ale z zastrzeżeniem, że w tym konkretnym momencie.

Uważam, że żywioły zostały porządnie dokokszone podczas ich reworkowania i zanim dostaną kolejne fajne bajery, to dobrze byłoby najpierw zająć się wszystkimi dziedzinami, które wyraźnie odstają od nich statami (nin, klany, cokolwiek tam jeszcze).
1 x
Awatar użytkownika
Brook
Moderator
Aktualna postać: Souei

Post autor: Brook »

Ja przepraszam, ale cały czas nie jestem przekonany i dla mnie jest to na siłę. Poza tym nie podoba mi się wprowadzanie bonusu do siły technik tak bokiem. Obecnie tendencja jest taka, że chcemy likwidować stackowanie się bonusów, a tutaj będziemy mieli wprowadzenie nowego. Ja rozumiem wyliczenie, że można sobie iść w SC i wychodzi podobnie (chociaż wciąż SC byłoby słabsze), natomiast mając już dziedziny i mając SC będziemy mieli też ten bonusik. Da to jeszcze większa przewagę i tak już silniejszym żywiołom nad klanami.

Odrzucam, bo jak do tej pory się nie udało, to już się nie uda.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości