WT

Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Re: WT

Post autor: Ero Sennin »

Weźcie pod uwagę, że niejednokrotnie jest tak iż twórca techniki prowadzi z jednym z modów dyskusję już jakąś i wtedy inny moderator woli po prostu poczekać aż zostaną ustalone z nim fakty, bo może popierać opinię, albo ta rzecz mu nie wadzić, a nie ma sensu aby każdy jednocześnie rzucał postami co jemu się nie podoba. Ja np. nie lubię w trakcie dyskusji się wtrącać, bo to gracz ma przekonać tego moda z którym dyskutuje do przejścia techniki i nie mam zamiaru wpływać na czyjeś zdanie, a jedynie wyrażać swoje opinie tam i potem dawać klapcepty. Jeżeli by sobie ciągle przeszkadzano w rozmowie między jakimś modem, a graczem to by robiło straszny burdel w WT.
0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Post autor: Nikusui »

Dlatego proponuję na sam początek wprowadzić 24h na odpis moda, nie zwiększając tymczasem limitu wt.
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Awatar użytkownika
Rokuramen Sennin
Support
Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki

Post autor: Rokuramen Sennin »

Za wprowadzeniem 24h.
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Nie do końca przemawia do mnie ustalony konsensus z tego względu, że jak to zostało poruszone wcześniej - niektórzy wolą poczekać na wypowiedzenie się bardziej doświadczonego moderatora w przypadku technik, które są kontrowersyjne i należą do dziedziny w kwestii której moderator nie czuje się specjalistą. Skoro jednak większość opowiada się za wprowadzeniem takiego punktu, nie będę wstrzymywał machiny forum, proszę tylko potem o rozwagę w składaniu skarg, jakoby moderatorzy wypowiadali się zgoła inaczej względem tego co chciał użytkownik.

Co do zwiększania limitu WT - kategoryczne NIE. Wypowiadać się tu powinny przede wszystkim osoby sprawdzające bo to one poświęcają swój czas i jak idzie zauważyć, zwiększanie limitów tylko wydłuży czas sprawdzania. A zapewniam Was, że wątpliwą przyjemnością jest sprawdzanie technik co poniektórych graczy i moderator po kilkudziesięciu minutach czytania/wykłócania się/słuchania jaki to jest niekompetentny - ma dość tego działu jak i czasem całego forum. Z tego względu powstał taki limit i to pozostanie w mocy sprawczej.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Def, trafiłeś w sedno. I byłam temu przeciwna całym sercem, tak jak jestem przeciwna wprowadzeniu tych 24h. Nie zawsze mod ma czas, żeby wszystko ogarnąć, a czasami ma po prostu dość i woli tam nie zaglądać, aby odpocząć od raków i niepotrzebnych sporów na temat wymyślanych technik. Osobiście jestem osobą pracującą i pracuję na różne zmiany, więc nie zawsze mam czas, albo chęci, żeby do tego przysiąść. Ludzie, odrobinę wyrozumiałości. Jesteśmy tylko ludźmi i jak poczekacie dzień, lub dwa, to korona wam z głowi nie spadnie. Z resztą zawsze jest tak, że gdy jeden mod robi sobie chwilę wolnego, to dwóch innych aktywnie się wypowiada. Były święta, był Nowy Rok, teraz studenci mają sesję, więc ogarnijcie się troszkę i uzbrójcie w cierpliwość.
Zabolało mnie, że temat wrzucił Kari, który sam jeszcze wcześniej tylko sporadycznie się udzielał jako mod, teraz się to zmieniło i mam nadzieję, że będzie lepiej, choć Ichirou musiał wziąć urlop z powodu studiów. Jeszcze jedna sprawa, która również mnie boli. Nikusui, tak aktywnie się tutaj wypowiadasz i w ogóle jesteś za zmianą...ciekawe jakie byłoby Twoje zdanie, gdybyś sama była modem, musiała codziennie sprawdzać po kilka tematów, dyskutować, wykłócać się i czytać, jaka to jesteś niekompetentna, bo się nie zgadzasz z twórcą WT. Też czasami miałabyś dość. Łatwo jest tak pisać, kiedy coś nas nie dotyczy, ale proponuję postawić się na miejscu tych, których sprawa dotyczy. Fakt, sami się zgłosiliśmy, ale to nie znaczy, że będziemy nołlajfić i murzynić przez cały czas, rezygnując ze swojego życia prywatnego i gry swoimi postaciami tylko dlatego, że ktoś płacze, że chce więcej WT. Tyle ode mnie...
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

Dobra. Też za 24H
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Jestem przeciwny 24H.
Obecnie jest 8 technik w WT.
Do tego 5 przedmiotów w kuźni.
Po prostu nie zawsze mod ma czas na ogarnięcie wszystkiego porządnie. Nie jestem za tym, aby dawać werdykty itd. od tak sobie, bo to zdecydowanie spowoduje iż każdy tam pracujący będzie robić to na odpał, aby był odpis w przeciągu 24h co spowoduje większą frustrację w graczach jak im się nie spodoba werdykt wydany na szybko, a także pozbawi modów życia. Bywa tak, że po jednym odpisie gracz odpisuje i wymaga natychmiastowego kolejnego odpisu. I się odpisuje, ale jak gracze często kłócą się z modami itd. to niestety czas się wydłuża w sprawdzaniu zamiast się dostosować.

Sam poza 1 dniem codziennie parokrotnie sprawdzałem WT co mi przysparzało sporego bólu głowy. A jak tylko odpisałem za 10 minut na chacie ktoś odpisał mi w WT i od razu mam sprawdzać itd. Więc jak wejdzie taka reguła jeden odpis na 24h, a jak ktoś mi odpisze niech czeka kolejne 24h na kolejnego mojego posta. Nie obchodzi mnie więcej jeżeli technika została dodana po tym jak sprawdzałem danego dnia techniki itd.

P.S. Zawsze któryś z modów w ciągu 24h odpowiada obecnie.
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Nie wiem po co bawić się w coś takiego em... Nawet jak będzie limit dla moda? Iż ma wypowiedzieć się w 24h, to co? Jak nie wypowie się w 24h to zginie w fabule? Zabierzemy mu PH albo moda? XD Śmiechłem
0 x
Awatar użytkownika
Nikusui
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 29
Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
Multikonta: Sayuri

Post autor: Nikusui »

To raczej chodzi o to, że jeżeli nie będzie się nagminnie wywiązywał z terminu 24h to może stracić funkcję moda.
0 x
Obrazek
"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Hakai

Post autor: Hakai »

A mnie jednak Kan nawrócił. Stałem się przeciw. Zamiast naciskać tak na modów może jednak dajmy im swobodę. Niech czują że ludzie są wdzięczni za ich poświęcany czas a nie tylko doszukują się jak jeszcze bardziej ich uzależnić od forum.
Wrzucie to do odrzuconych bo i tak tam trafi a tak tylko tworzy gówno burze. <shit>
0 x
Arinori

Post autor: Arinori »

Jestem przeciw. I 2 technikom w WT na raz, jak i limitowi 24h.
Moderatorzy to też ludzie, sam nie chciałbym po losowym ciężkim dniu "musieć" wchodzić i czytać jakieś pierdoły i zastanawiać się czy to jest logiczne czy nie. Jak wiadomo, życie nie zawsze jest łatwe, a głupio tak stracić posadę, bo ma się pewne problemy. Forum mamy traktować przede wszystkim jako rozrywkę, a nie przymus.
Z większością z moderatorów można się dogadać i poprosić o wypowiedź w wątku, szanujmy się nawzajem to wszystkim będzie wygodniej. :D
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

A więc.. pozostajemy przy tym co jest obecnie i pozwalamy moderatorom normalnie pracować na dotychczasowych zasadach, czy też ktoś coś jeszcze chce dodać?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Naguri

Post autor: Naguri »

No nie wiem, ja jak bym nie miał czasu to bym nie był modem, dla mnie to prosta sprawa i lepsza niż udzielanie się "sporadycznie", 24h to mimo wszystko praktycznie dwa dni, a przecież nikt się nie będzie czepiał o szczegóły, jak ostatni odpis był o 15, a drugi był by następnego dnia o 20...
Modów jest 4+Kan i administracja, a technik zazwyczaj 6-8, grałem na nie jednym pbf-ie i od ilości "dużo" to jest to dalekie.
A tym bardziej że podobno jest "nadkomplet" modów tam.
Z drugiej strony się nie dziwie że się nie chce zaglądać, jeśli mod nie traktuje tego, jak to ktoś tu ujął, jak "posadę" tylko przyjmuje to wszystko do siebie... ale to tylko znaczy że nie nadaję się mentalnie.
Tutaj chce pochwalić Kan-a który jest przeciwnością tego.
Tym bardziej gdy jest to zwykłe zwrócenie uwagi typu "sorki, ale moim zdaniem się nie nadajesz do tego". a nie wjazd typu "jesteś do "czterech liter", nie udzielaj się!".

A jeśli 24 tak bardzo kole w oczy, to może pójdziemy w drugą stronę, dajmy na to 72h, w tedy modom powinno wystarczyć czasu, a gracze przestali by stękać.

Jestem za 24h/72h, ale bardziej jako "niepisaną zasadę".
0 x
Shigeru

Post autor: Shigeru »

ech..
Najchętniej ten temat bym wrzucił do czeluści tartaru.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Wyrzuć ;) Dalsza dyskusja do niczego nie prowadzi, a tylko będzie przerzucanie się argumentami, między osobami, które jedna po drugiej spamują WT non stop i oczekują szybkiego sprawdzania, a tymi, którzy muszą to sprawdzać, plus tymi, którzy mają więcej wyrozumiałości dla tej pracy i osób, które ją wykonują. Wygląda na to, że niektórzy za bardzo się rozbestwili, bo zapomnieli, jak to jest czekać kilka dni, czasem nawet tydzień na akcept Arafa, a teraz jak w miarę szybko jest wszystko ogarniane, to chcą jeszcze szybciej. Ehhh...jestem za wywaleniem tego w cholerę.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Odrzucone”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości