PROBLEM Sōen: Hitomi Gokū i Ura Shirohigi: Jikki Uematsu no Shū. Techniki lalkarskie. W obu przypadkach aby przejąć kontrolę nad przeciwnikiem musi być on osłabiony BĄDŹ zmęczony. Problem jest taki że nie do końca wiadomo do jakiego stopnia, i czy np samo zatrucie go czymś rangi B jest wystarczającym osłabieniem. Albo np ile czakry musi stracić żeby uznać go za wystarczająco zmęczonego.
ROZWIĄZANIE
Wprowadzić dodatkową notkę w opisie tych technik mówiącą mniej więcej kiedy można uznać tą osobę za wystarczająco zmęczoną, oraz drugą kiedy można uznać osobę za wystarczająco osłabioną. Zależało by to od wytrzymałości i im większa tym trudniej, ale można dać dla kogoś z wytrzymałością o poziomi 1 że osłabiona to ranny głęboko lub zatruty czymś rangi minimum B. A zmęczony kiedy zostało mu mniej niż 50% czakry.
Przejmowanie kontroli nad ludźmi w technikach lalkarskich
Re: Przejmowanie kontroli nad ludźmi w technikach lalkarski
Co to za wielki problem wiedzieć kiedy osoba jest zmęczona, żeby dawać do tego jakieś specjalne dopiski? Wiadomo, że jak ktoś bardzo długo walczył jak np. Kakashi z Painem to jest strasznie ociężały wręcz i nie może sie poruszyć albo został ogłuszony od jakiegoś uderzenia. Ewentualnie jak dosłownie pada z nóg od zadyszki to można przejąć kontrole nad jego ciałem, dla mnie jest wszystko odpowiednio wyjaśnione.
0 x
-
- Support
Re: Przejmowanie kontroli nad ludźmi w technikach lalkarski
Jak dla mnie sprawa pozostaje przede wszystkim w kwestii MG/sędziego - on już musi ocenić wytrzymałość danej postaci, jej poziom chakry i szanse ayatsuri.
12h i przenoszę
12h i przenoszę
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości