Pomysł zrodził się po dyskusji o misjach rangi D.
Otóż tak jak w opisie misji, są to zazwyczaj misje polegające na drobnych pracach, pomocy ludziom czy ratowaniu kogoś z rąk oprychów. Tutaj ciężko umrzeć i wiadomo też jaka będzie ustalona nagroda. [trochę już monotonne i nudne]
Moim pomysłem jest dodanie dodatkowej nagrody rzeczowej
Nie byłby to jakieś super zwoje, czy nowe techniki, po prostu jakaś drobna rzecz jak: pasek, chusta, pierścionek, wiosło itp. itd.
Przedmiot można by było dostać od prowadzącego, który może powiązać go z prowadzoną misją.
Np. Była misja o sprzątaniu stajni szalonego osła, a w nagrodzie dostanie się np.: podkowę, widły.
Wydaję się to interesujące, bo dodaje to ciekawości do nagrody i rozmyślania o tym co się dostanie fajnego, na co się to przyda, czy będzie to jakiś strój, czy po prostu kwiatek do wazonu w domu.
Oczywiście to też przechodzi przez akceptację wyższych.
Mam nadzieję, że nie pokręciłem xD
Zapraszam do dyskusji i pytania czy w ogóle trzeba coś zmieniać w misjach typu D?
Misje rangi D
Re: Misje rangi D
Mi się już zdarzyło na misjach dawać inne wynagrodzenie (albo i wcale go nie dawać) więc lotto mi z tym, o ile gracz i MG będą usatysfakcjonowani ale bez przekraczania maksymalnych ilości ryo ~
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Umi, takie coś funkcjonuje już od dawna, ale nigdzie nie jest napisane, bo to zależy od kreatywności MG. Ja dostałam od ogrodnika dodatkowo kwiatka w doniczce, którego mogłam sobie wybrać, a w innej misji dostałam szczeniaka, bo pilnowałam gromady psów, także no...
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
- Jawa
- Administrator
- Ranga: Head Admin
- GG/Discord: MxPl#7094
- Multikonta: Sasame | Sumi
Dokładnie tak, małe podarunki i inne pierdoły można na spokojnie dostać na misjach, ale raczej w formie bardziej pamiątek niż użytkowych. Wpisać w Wynagrodzeniach za misje i tyle.
24h do zamknięcia tematu.
24h do zamknięcia tematu.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości